6D Cinemotion | Cinema 6D Langkawi

48 Best 6D Cinema Cinemotion Langkawi | Visit Malaysia

Get Information about 6D Cinema Cinemotion Langkawi | Visit Malaysia via various resources.

6D Cinema Cinemotion Langkawi Review

6d cinemotion langkawi
6D Cinema ~ As the first outdoor entertainment 6D Cinemotion in Asia and also the first 6D Cinemotion in Langkawi, 6D Cinemotion takes 3D movie viewing pleasure to entirely new dimensions!
6d cinemotion langkawi
panoramalangkawi.com
6d-cinemotion/

6D Cinema Langkawi ~ As the first outdoor entertainment 6D Cinemotion in Asia and also the first 6D Cinemotion in Langkawi, 6D Cinemotion takes 3D movie viewing pleasure to entirely new dimensions! Visitors will be exposed to various combinations of special effects similar to what the onscreen characters are experiencing – all while watching a 3D stereoscopic movie and seated on a 5D special effect seats.

6D CineMotion is open daily from 9.00 am until 7.00 pm with shows running once every 15 minutes. Come and enjoy an out of this world experience with your loved ones today.

Natures do mix with cinema excitement. An outdoor 6D Cinemotion, you can diversify your vacation experience. After walking under the sun, some shaking, flashing, leg sweeping and many more are welcomed! You are on vacation after all! Have fun!6D Cinemotion is 3D show with special effect such as moving seat, bubbles, flash effect, leg sweeping and water spray.

Question: Does 6D Cinema Cinemotion have any restriction on ages?

Answer :

We have no age restriction. However pregnant mother and patient with heart problem are advised not to watch 6D Cinemotion.

Question: What kind of show is available at 6D Cinema Cinemotion Langkawi?

Answer :

We have all sorts of short movies at 6D Cinema Langkawi such as
1. Aladdin
2. Base Motor
3. Bloody Mystery
4. Bolt1
5. Despicable Me
6. Dinosaur World
7. Doom Day
8. Extremity Roller Coaster
9. Flower Valley
10. Fly Me To The Moon
11. Forest Adventure
12. Horrible Mine
13. House of Hell
14. Jet Travel
15. Langkawi
16. Million DC 17. Monster Vs Alien
18. Ocean
19. Pumpkin Ghost
20. Roller Coaster Journey

6D Cinema Langkawi 10 Minit Wayang Tapi Puashati

6d cinemotion langkawi
6D Cinema Langkawi ~ ouh pi Langkawi ni pakai lah baju nipis² je...janji menutup aurat ye...untuk anak² pun sama....lantok lah cekci ke hape...bebudak cekci comel...sian deme kepanasan....huhu~
6d cinemotion langkawi
ctliyana86.blogspot.com
2014/05/cable-car-langkawi-6d-cinema.html
6D Cinemotion Langkawi

6D Cinema ~ Jom visit Malaysia. Kitorang pi sini hari yang sama dengan Island Hopping…sebab island hopping makan masa dalam 3 jam gitu (kurang lebih)….so dalam 12.30pm gitu dah habis…sempat la mentido sejam dua kat bilik… 🙂

Lepas Island Hopping kitorang tak lunch terus…sebab Zafirah pun dah ngantuk sangat…tu yang balik hotel mandi manda bagi dia tidur dulu…dia dah bangun baru kitorang keluar cari makan….sebab tu aku cakap time breakfast eat like a king! :p

Zafirah mencelik je mata dalam pukul 3pm gitu kot….tu pun sebab kena kacau…kang lama sangat dia tidur tak dapat la nak pi cable car…sebab cable car tutup pukul 6pm…ke 7pm tah…tak ingat pulak aku….haha~ sian Zafirah tak puas tidur…malam karang je lah sambung tidur ye nak! siang² ni moh la kita berjalan puas² kat tempat orang… 🙂

untuk naik cable car ada few pakej yang disediakan…kitorang amek pakej skycab + cinemotion…mungkin next time kut try naik duck bus tu…ye kot nama dia duck bus…bahaha~ (^_^)”

Tak ramai orang masa ni…al maklumlah bukan cuti sekolah…selagi takde anak yang bersekolah memang aku elakkan bercuti musim cuti sekolah….tak kose nak bersesak²….orang nak holiday, nak enjoy², releks²…bukan nak stress stress…hewhew~

 

Naik Cable Car Menuju ke 6D Cinemotion

6d cinema price

Journey to 6D Cinema ~ Rasanya aku first time naik cable car…tak ingat pulak…kena tanya mak aku dulu dia bawak aku naik cable car ke idak….kehkeh~ dak encem je dah banyak kali naik….huii boring naik banyak kali….tapi dah dia jadi tour guide, memang kena paksa naik lagi ler…ate takkan nak bior je kitorang tergapai² sendirian kat atas tu?? bahahahaha~ manja sangat ni!! :p

Journey to 6D Cinema ~ PANAS oiii dalam cable car!! Berpeluh-peluh keluar banyak. T_T ingatkan ada air cond dalam tu…rupanya dorang guna natural ventilators je…adehhh~ tu aku ikatkan rambut Zafirah…kang berlengas budak tu mesti merengek²….aku jugak stress… hahaha~

ouh pi Langkawi ni pakai lah baju nipis² je…janji menutup aurat ye…untuk anak² pun sama….lantok lah cekci ke hape…bebudak cekci comel…sian deme kepanasan….huhu~

Zafirah ketakutan ya hamat sepanjang dalam cable car!!! sejak dia dah besar ni aku perasan makin menebal perasaan gayat dia….dulu masa baby aku duk tepi balkoni tinggi dia relek je tengok bawah…sekarang ni naik eskalator yang tinggi pun dia seram! sejibik perangai papa! hehh~ >_<

tinggi wooo! ada 2 level (2 stop)…kitorang tak berhenti pun kat 1st stop…macam boring je…kahkah~

Journey to 6D Cinema ~ enjoy the scenery…700 meter above sea level..pfftt! sepatutnya atas ni sejukkkk…angin bertiup pun sejuk, aman, damai….tapi sebab aku mendukung Zafirah, tak terasa sejuk langsung! tak pun sebab lemak² yang meriah, tu tak rasa sejuk?? T_T

setiap tempat ada je orang snap gambar kita…pastu dorang jual lah gambar kita tu….tak beli pung! mahallll…amek gambar sendiri je dah cukup puas hati…huhu~

mem-provoke Zafirah…kehkeh~ duhai anakku, bila awak dah besar, ketahuilah bahawa mama papa sakit perut ketawa tengok awak gayat naik cable car…MUAHAHAHA~ :p

ekceli papa pun gayat jugak! time nak turun tu kemain dia tunduk bawah…mengekek adik ipar aku gelakkan abang dia…hahahaha~ :p

tinggi dan curam!! kalau dari 1st stop ke 2nd stop tak curam macam ni….tapi dari 1st stop ke ground level curam ya hamat…dak encem cakap cable car ni tercuram di dunia…really?? ke dia kelentong aku je?? hahaha~

Journey to 6D Cinema ~ ouh jambatan gantung tutup masa ni….dak encem cakap dari tahun lepas tutup…renovation kata deme…tapi tak nampak apa benda yang di renovate kan…hermm~ mengidam lah nak naik jambatan gantung… 🙁

Habis je naik cable car terus tengok 6D cinemotion…harga asal RM18 (adult) tak silap…tapi kalau amek pakej cable car jadi RM10 je per person…dah alang² sampai kan….lagipun tak pernah experience tengok 6D cinema…bayar je lerr RM10 pung! mihmih~ ^_^

Begitulah cerita kami mengenai Journey to 6D Cinema.

Spek Mata 3D Khas Untuk Budak di 6d Cinema Cinemotion Langkawi

6D cinema

Sambung lagi Journey to 6D Cinema ~ 10 minit wayang je pung…but worth it! 🙂

boleh bawak masuk budak..don’t worry…spek mata 3D khas untuk budak pun ada disediakan….tapi jangan la ko bagi anak ko duk sendiri dalam ni…means duk seat lain….peluk lah dorang…kerusi tu bergoyang² siap pelbagai effect yang ko tak jangka… nightmare anak ko kang…kesian oii….hahaha~

Apa pun memang pengalaman yang berbaloi….merasa jugak lah Zafirah tengok wayang 6D…alaa kisah naik roller coaster je….tapi suspen la jugak…Zafirah kemain kuat peluk papa…keluar je wayang aku tengok menitik² peluh papa! kahkahkahhhhh!! >_<

oke tu je nak cerita….ada soklan?? kot la ada benda yang aku lupa nak cerita….haha~6D Cinema.

kbye Journey to 6D Cinema Tamat!

6D Cinemotion Panorama Langkawi

6d cinema langkawi visit malaysia
6D Cinema ~ Exciting 3D movie options include the famous Aladdin, Dinosaur World, Despicable Me, Roller Coaster Journey and many more! Suitable for guests of all ages, get your tickets now from Wonderfly and experience the thrill of 6D Cinemotion!
6d cinema langkawi visit malaysia
wonderfly.asia
product/6d_cinemotion_at_panorama_langkawi

Introduction of Attraction of 6D Cinema Langkawi

The first 6D Cinemotion attraction in Langkawi, bringing guests the excitement of viewing a 3D stereoscopic movie while seated on 5D special effects seats!

Exciting 3D movie options include the famous Aladdin, Dinosaur World, Despicable Me, Roller Coaster Journey and many more!

Suitable for guests of all ages, get your tickets now from Wonderfly and experience the thrill of 6D Cinemotion!

While there, enjoy terrific value with 4-in-1 SkyCab Cable Car and Time Travel Panorama Langkawi tickets from Wonderfly!

▲ Experience a new dimension of entertainment during your Langkawi holiday!
▲ Get ready to experience special effects that take you into the movie!
▲ Experience it at the first outdoor entertainment 6D Cinemotion in Asia.

Product Information

Ticket Validity & Info:
Fixed Date Ticket: only valid on the selected visiting date.

Operating Hours:
9:00am – 7:00pm (daily)
Last admission at 6:30pm

Address:
Cable Car Station, Oriental Village, Burau Bay, 07000, Langkawi.

Contact Information:
Panorama Langkawi: 04-959 4225/1225
Wonderfly Customer Support: 03-5870 2278 (daily from 9:00am – 6:00pm)

Important To Note
Not recommended for guests with health conditions like pregnancy, heart problems etc.

Children must be accompanied by an Adult at all times.

How to Use

Receive your E-Ticket (with QR Code) instantly once payment has been made.

View & download your E-Ticket on your Wonderfly Account by selecting “BOOKINGS”, followed by “VIEW VOUCHER”.

Kindly present your MOBILE E-Ticket (with QR Code) along with your IC / Passport at the ticketing counter to redeem admission tickets.
Lead Traveller must be present during ticketing redemption.

visit Malaysia ~ Family Trip To 6D Cinema Langkawi

visit malaysia
6D Cinema ~ main panas ke haper budak2 ni, setiap station nak tengok pakai teropong tu, ingat free ke bayar hoi.Main panas lagi. Kemahen susah nak kumpul my small family to making love, inilah the best snap, jadikkkk la !! bukak je kaunter terus korang beli tiket, orang pun tak ramai bersesak2, cuaca pun tak panas lg, tapi masa tu kitrang sampai dalam pukul 10am, itupun dah panas menterik woi. So, pesanan penaja, DATANG AWAL.
visit malaysia
jepunmari2.blogspot.com
2017/03/skycab-skyrex-skydome-6d-cinemotion-3d.html

Sambung kisah family trip ke Langkawi.

Tersuka nak up cerita pengalaman naik SkyCab, SkyRex, SkyDome, 6D Cinemotion dan 3D art muzium Langkawi, kita harung pergi smua tempat sekali gus.

Pergi naik SkyCab ni pergi last day, tapi rasa nak cerita SkyCab dulu, sebab rasa BEST!! boleh gittu. Walaupun sekarang ni aku tah2 ada dalam dewan tengah dengar ceramah yg boring!! Kalau korang nak tahu aku tengah berkursus selama 5 hari di suatu tempat yg rahsia, sian budak2 tu kena tinggal dgn apak dia, tah hapa jadi dengan rumah pun tak tahulah.

Dapat jugak naik SkyCab, ada setengah orang dah datang Langkawi tiga kali, tapi tak berkesempatan nak naik SkyCab, sebab SkyCab ni bergantung kepada keadaan cuaca, kalau cuaca tak elok SkyCab ni tutup.

Dapat naik sekali pun cukup la, at least dah sampai kat puncak atas tu cukup puas hati walaupun aku ni penakut tinggi, kalau ajak naik lagi, tobat taknak, kalau free nak ajer, hahaa. SkyBridge je tak sempat naik, sebab rushing nak kejar flight pukul 3pm, nasib SkyCab ni dekat dengan airport.

Harga tiket Langkawi SkyCab ada banyak pakej tahun 2017

Basic Combo

~SkyCab ~ SkyRex ~ SkyDome ~ 3DArt Langkawi
MyKad
Dewasa RM40
Kanak-kanak RM30

Combo A
~SkyCab ~ SkyRex ~ SkyDome ~ 3DArt Langkawi ~ Time Travel
Mykad
Dewasa RM55
Kanak-kanak RM45

Combo B
~SkyCab ~ SkyRex ~ SkyDome ~ 3DArt Langkawi ~ 6D Cinemotion
Mykad
Dewasa RM55
Kanak-kanak RM40

Combo C
~SkyCab ~ SkyRex ~ SkyDome ~ 3DArt Langkawi ~ Duck Tour
Mykad
Dewasa RM70
Kanak-kanak RM50

Kami pilih Combo B. Di ingatkan, masa beli tiket SkyCab mesti tunjuk Mykad & MyKids, kalau takde dia charge international rates. Lagi mahal hoi!! Boleh check website dia ada macam2 sky yg korang boleh pilih nak naik yg mana, nak glasses, nak fast lane, terpulang, janji ongkas nya ada.

Kemain susah nak selfie dgn artis budak dua orang ni, tengok tangan Azeq tu, siap kepakkan tangan mama suruh lepaskan dia, ‘mama, let me go’

Kalau nak naik skyCab better datang pagi, sebab mesti ramai giler orang beratur sampai boleh buat Q lap lagi. Masa kitrang pergi bukan time peek season, ituuu pun dah ramai orang beratur beli tiket. Operation hour 8.30am-8.00pm, bukak je kaunter terus korang beli tiket, orang pun tak ramai bersesak2, cuaca pun tak panas lg, tapi masa tu kitrang sampai dalam pukul 10am, itupun dah panas menterik woi. So, pesanan penaja, DATANG AWAL.

like i said, seronoknya bercuti dgn sister & SIL ni, took so many selfies together with peace!!..yahoooo

Ada tiga station, base station, middle station & top station. Middle station tak besar macam top station, tapi nak naik gondola sekali lagi, berderau darah. Tiap kali kalau naik apa2 benda yg bergerak aku tak boleh jalan mengundur, aku mesti duduk kat tempat duduk yg menghadap depan termasuk naik gondola, nanti aku muntah sape nak tadah, euwww.

are u ready nak gayat, seriusly aku memang tak suka naik benda yg tinggi mcm ni, naik kapal terbang pun tak suka, i never look down, gayat woiiii !!

go girls, termasuk si kecik tu, berkepit je dgn geng Hawaiee girl

Dari base station, akan sampai ke middle station dulu, kat sini tempat tak besar macam top station, kat sini ada toilet. Toilet pun nak cerita ka, sebab Azeq & Fina melabur kat sini, hahaa

Ada Dark Vader laaaaa, kalau nak ambik gambar dgn dia, tiada bayaran dikenakan just bagi seikhlas hati je. Bila takde charge, ramai la orang nak bergambar dgn dia, kebanyakan orang donation 💸💶💶 kaler hijau, lagi bagus buat macam ni dari dah di tetapkan berapa kena bayar kan.

 

Sambung kisah family trip ke Langkawi.

visit langkawi

Sampai dah kat top Station.

Sampai jugak abah kat top station ni, ingat abah nak lepak duduk kat kerusi bawah tu.

Tiba2 dah sampai kat PARIS, Lock love here.

Azreq was here, SkyCab at top station.

6D Cinema ~ main panas ke haper budak2 ni, setiap station nak tengok pakai teropong tu, ingat free ke bayar hoi.

Main panas lagi.

Kemahen susah nak kumpul my small family to making love, inilah the best snap, jadikkkk la !!

Dapat tengok dari jauh je sky Bridge ni, plan asal nak naik sky Bridge tapi nak kejar flight pukul 3pm, takut tak sempat. Entrance fee yg murah RM5 kena hiking, jalan bukit2, keluar peluh masam. Nak keje senang bayar RM15/person naik Sky Glide turun macam lif. Boleh pilih nak yg susah ke nak yg senang, janji poket tebal. Buat duit je la kat atas tu, setiap station wajib ambik gambar, tak boleh skip. Ada yg suka, beli, taknak tak payah beli.

jom la turun, banyak tempat nak pergi lagi kat bawah tu.

6D Cinemotion, jaga-jaga orang kat luar boleh tengok pe korang buat kat dalam, jangan buat perangai tak senonoh, nak korek hidung ker.

6D Cinemotion ni selama 10 minute je, tapi bagi aku pening laaaa. Dah last2 aku bukak spec 6D tu.

SkyRex, tayangan 6D kena kejar dengan T-Rex selama 10 minute.

SkyDome, tayangan tentang bumi, aerospace, & naik roller coster. Tayangan belah atas, nak tengok kena dongak sikit. bagi aku pening woii, dah last2 aku pejam mata, kang keluar jalan terhoyong hayang, nak pijak tangga pun tak nampak lagi susah. Aku tengok budak2 relax je layan, mama yg pening.

ipsum

cinema 6D
Cinema 6D atau 6D Cinema, di Oriental Village Langkawi. Terletak bersebelahan dengan kaunter tiket untuk menaiki kereta kabel.
6d cinema langkawi visit malaysia
mplbp.gov.my
6D Cinema Langkawi

Cinema 6D, di Oriental Village Langkawi. Terletak bersebelahan dengan kaunter tiket untuk menaiki kereta kabel.

Pengunjung boleh merasai pengalaman seolah-olah menaiki roller coaster yang sebenar dengan kesan air dan angin. Ia merupakan satu pengalaman yang menarik yang boleh diarasai oleh pengunjung.

ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
John Doe
Designer

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

H3 Add Your Heading Text Here

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Amanda Lee
Ceo & Founder Crix

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Customers reviews

What people say?

Bintang Kesukaan :
5/5
Best Food in Kedah : Restoran Mee Abu Alor Setar

"Local Mee Goreng (Fried Noodle) & Mee Rebus (Soup Noodle) in Alor Setar"

Not to be missed if you are into local food hunt. Their Mee Goreng (Fried Noodle) & Mee Rebus (Soup Noodle) are to go for! Have it with you Teh Tarik (Hot Milk Tea) or Teh Ais (Iced Milk Tea) for breakfast or tea time.The restaurant is a humble set up, not fancy or heavy decoration interiory, made you feel like eating in the 70's or 80's The price are reasonable, cheap i must say, but what to expect, everything to eat in Alor Setar are in the same range. Induldge!
Lee Sharpen Voi Buck
Reviewed 4 September 2019 via mobile​
Bintang Kesukaan :
4/5
Best Food in Kedah : Restoran Mee Abu Alor Setar

" Mee Abu original"

As a Singaporean, I am feel delight to eat this special foods that serve in Restoran Mee Abu, It is a delicious plate of mee Abu for such affordable price. But a bit hot because open air space with no fan.
Now this is the restaurant that I am looking for during my vacations in Kedah.
Do not worry about losing your pocket money because the price is worth for money you pay. Thumbs up to the restaurant.
Louis Van Petrol
Reviewed 4 April 2019 via mobile

Restoran 5 Utara Alor Setar Menu

Restoran 5 Utara Menu as below:-

Kerabu

Kerabu Mango
from MYR 14.40

Kerabu Kaki Ayam
from MYR 14.40

Kerabu Sotong
MYR 14.40

Kerabu Tanghun
MYR14.40

Tomyam Seafood

Tom Yam Seafood
from MYR 26.00

Tom Yam Udang
MYR 29.00

Tom Yam Chicken
from MYR 19.00

Seafood

Sotong Goreng Garlic
MYR 14.40

Sotong Telur Masin
MYR 14.40

Sotong Cili Kering
MYR 14.40

Sotong Kamhiong
MYR 14.40

Sotong Lemon
MYR 14.40

Udang Goreng Garlic
MYR 28.60

Udang Telur Masin
MYR 28.60

Udang Kamhiong
MYR 28.60

Udang Lipan Cili Kering
MYR 21.50

Udang Lipan Telur Masin
MYR 21.50

Udang Lipan Kamhiong
MYR 21.50

Ayam

Ayam Goreng Garlic
MYR 14.40

Ayam Lemon
MYR 14.40

Ayam Phadpet
MYR 14.40

Keangsom

Isi Ikan Keangsom
MYR 21.50

Seafood Keangsom
MYR 26.00

Set Nasi

Nasi Tom Yam
MYR 14.40

Nasi Ayam Phatkapau
MYR 14.40

Nasi Ayam Phadpet
MYR 14.40

Nasi Udang Kamhiong
MYR 14.40

Nasi Goreng China
MYR 10.00

Nasi Goreng Thai
MYR 10.00

The Food Menus at Restoran 5 Utara Alor Setar​
foodpanda
foodpanda.my
restaurant/p1gx/restaurant-5-utara#

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout.

Mike Stuart

Head of Sales , Intel

Contact
+1 800 755 600

300 West Broadway, New York, 0012

Personal Loan bank and cooperative

Apply latest promotion for personal loan. Financing with local banks and cooperatives with competitive rates. Act now and we will keep in touch with you as soon as possible. Moratorium loan during Covid-19 Pandemic Outbreak. I-Lestari and Bantuan Prihatin Malaysia.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: