Resipi Kek Lapis Cheese Leleh Marvelous with Love

Resipi Kek Lapis Cheese Leleh Marvelous with Love
Resipi Kek Lapis Cheese Leleh Marvelous with Love adalah sesuai untuk seisi keluarga. Boleh tambah keju di atas kek untuk mendapatkan kesan keju leleh yang sedap.

Resipi Kek Lapis Cheese Leleh Marvelous with Love ini sangat sedap dan anda dapat rasa keju yang sangat dominan. Ia menggunakan Biskut Marie yang boleh didapati dengan pelbagai perisa seperti original, coklat atau kopi. Jom kita belajar resipi ini!

Resipi Kek Lapis Cheese Leleh Marvelous with Love Summary

 • Nama Resipi: Resipi Kek Lapis Cheese Leleh Marvelous with Love
 • Kategori Hidangan: Makanan
 • Jenis Masakan: Melayu

Bahan-Bahan Resipi Kek Lapis Cheese Leleh Marvelous with Love

Resipi Kek Lapis Cheese Leleh Marvelous with Love disediakan dengan bahan-bahan bermutu tinggi seperti berikut:

 • 20 keping Biskut Marie – boleh guna perisa original/chocolate/coffee
 • 1 cawan susu segar
 • 250 gram cream cheese
 • 100 gram whipping cream non-dairy
 • 3 sudu besar gula castor
 • 1 sudu besar gelatin halal
 • 50 ml air panas

Cara Memasak Resipi Kek Lapis Cheese Leleh Marvelous with Love

Cara Membuat Resipi Kek Lapis Cheese Leleh Marvelous with Love dapat ditunjukkan seperti dibawah.

 1. Mula-mula, putar cream cheese dengan gula hingga kembang.
 2. Dalam bekas yang berlainan, putar whipping cream hingga kental.
 3. Campurkan kedua-duanya dan gaulkan bersama menggunakan spatula.
 4. Kemudian, cairkan gelatin dengan air panas. Tapis dan masukkan gelatin yang telah dicairkan tadi dalam adunan. Kacau hingga rata dan sebati.
 5. Sediakan bekas / loyang dengan dilapik dengan aluminium foil atau kertas minyak keseluruhannya agar mudah ditarik keluar bila keras nanti.
 6. Panaskan susu seketika kemudian celupkan Biskut Marie sekejap (jangan sampai Biskut Marie lembik).
 7. Lapiskan satu persatu dengan adunan cream cheese tadi sehingga habis.
 8. Bekukan selama 1-2 jam sebelum makan.
 9. Siap untuk dimakan!

Credit recipe: Empunya resipi

Hashtag / Keywords

Resipi Kek Lapis Cheese Leleh Marvelous with Love Reviews

Customer Reviews about Resipi Kek Lapis Cheese Leleh Marvelous with Love

Resipi Kek Lapis Cheese Leleh Marvelous with Love

Resipi Kek Lapis Cheese Leleh Marvelous with Love adalah salah satu koleksi kek yang anda perlu cuba. Kelazatannya tidak terkata dan semuanya hanya dihujung jari anda. Belum cuba belum tahu. Selamat mencuba!

Yana

https://vipmalaysia.com

Kongsi Resipi Anda

Share recipe here only at Nordiyana.com / kongsi resipi anda disini
Share your recipe here. Your recipe will be featured. Contact us now!

Tekan Butang Share Facebook, Twitter dan Kongsi Resipi di Whatsapp dan Telegram

Jangan lupa untuk tekan butang share pada ikon Twitter, Facebook dan berkongsi Resipi Kek Lapis Cheese Leleh Marvelous with Love di Whatsapp Group atau melalui Telegram dibawah.

Nordiyana.com adalah semua mengenai memasak dan berjalan-jalan. 1 hari 1 resipi baru, jadi dalam masa satu tahun sahaja anda sudah dapat menguasai 365 resipi. Terima kasih kerana menyukai dan mengunjungi laman web kami. Jika anda ingin berkongsi resipi dan gambar masakan anda diketengahkan dalam laman web kami, sila e-melkan gambar dan resepi ke info@nordiyana.com.

Ingin Resepi Anda Diketengahkan?

 1. Ambil gambar masakan yang anda ingin ketengahkan. Hantar sekeping foto masakan yang sudah siap sepenuhnya dalam bentuk .jpeg atau dalam bentuk yang mudah.
 2. Tulis bahan-bahan yang diperlukan serta cara memasak/ cara membuat. Menu atau hidangan yang boleh anda kirimkan merangkumi apa sahaja masakan, kuih muih, kek, biskut, minuman gulai dan sebagainya.
 3. Anda juga boleh tujukan resipi ini kepada insan yang istimewa dalam hidup anda sebagai menghargai perkongsian resepi yang anda sumbangkan. Tulis dengan ringkas, padat dan membawa erti sangat mendalam dan bermakna dalam hidup anda untuk resipi tersebut.
 4. Contohnya, anda boleh menulis seperti dibawah ini:-

Resipi Kek Lapis Cheese Leleh Marvelous with Love ini didedikasikan buat suami tersayang iaitu Shamsul Iskandar bin Kahar iaitu suamiku yang tercinta yang sedang menjalankan tugas di sempadan Malaysia-Thailand. Apabila selesai bertugas dan pulang ke rumah, beliau sering menyuruhku untuk membuat menu ini. Menu kegemaran katanya.”

“Semoga suamiku sihat sejahtera dan dilindungi dari bahaya musuh. Jangan risaukan adinda dan anak-anak di sini. Kami menunggu kepulanganmu wahai Suamiku. Ikhlas dari isterimu yang sedia menanti- Mariani binti Mamat dan anak-anak Luqman Daniel bin Shamsul Iskandar, 12 tahun dan Intan Norazura binti Shamsul Iskandar, 9 tahun”.

Anda juga boleh menghantar gambar anda dan gambar keluarga untuk kami ketengahkan sebagai sumber resipi (anda juga mempunyai pilihan untuk tidak menghantar gambar anda). Dengan mengenali diri orang yang mencipta atau berkongsi Resipi Kek Lapis Cheese Leleh Marvelous with Love ini, diharapkan pengunjung laman web ini dapat mengenali empunya resipi dan seterusnya mendoakan empunya resipi diberikan kesihatan, kesejahteraan dan kebahagiaan hidup di dunia dan akhirat.

error: