Resepi Roti Puri Tanpa Yis Mudah dan Menu Viral

Resepi Roti Puri Tanpa Yis
Resepi Roti Puri Tanpa Yis sangat mudah dihasilkan. Jom kita buat menu ini.

Resepi Roti Puri Tanpa Yis Mudah dan Menu Viral amat sedap dimakan bersama sambal sardin ataupun sambal tumis ikan bilis. Jom kita belajar resepi mudah ini. Tidak susah mana pun. InsyaAllah sedap dimakan oleh seisi keluarga.

Resepi Roti Puri Tanpa Yis Mudah dan Menu Viral Summary

 • Nama Resipi: Resepi Roti Puri Tanpa Yis Mudah dan Menu Viral
 • Kategori Hidangan: Makana
 • Jenis Masakan: Melayu

Bahan-Bahan Resepi Roti Puri Tanpa Yis Mudah dan Menu Viral

 • 3 cawan tepung gandum
 • 6 sudu besar minyak masak
 • 1 sudu besar gula
 • 1 sudu kecil garam
 • 1 cawan air

Resepi Roti Puri Tanpa Yis Mudah dan Menu Viral Cara Memasak

Cara memasaknya Resepi Roti Puri Tanpa Yis Mudah dan Menu Viral semudah ABC. Jom kita pelajari bersama-sama.

 1. Letakkan semua bahan ke dalam bekas dan gaul rata-rata.
 2. Tuang air sedikit demi sedikit sambil uli adunan.angan tuang semua air.
 3. Kemudian bulatkan adunan dan rehatkan adunan selama 15 – 20 minit.
 4. Canaikan adunan tadi supaya ianya tidak tebal dan tidak nipis.
 5. Jika inginkan adunan tersebut kembang secara maksimum, anda perlu pastikan minyak masak betul-betul panas.
 6. Sambil menggoreng, anda boleh mencurahkan minyak pada adunan sampai adunan menjadi kembang dan mengempung.

Did you know?

Gunakan lebih sedikit minyak masak dan pastikan betul-betul panas barulah masukkan adunan untuk mendapatkan adunan terbaik.

Credit Recipe: Zura Zul

Hashtag / Keywords

Resepi Roti Puri Tanpa Yis Mudah dan Menu Viral Reviews

Customer Reviews about Resepi Roti Puri Tanpa Yis Mudah dan Menu Viral

Resepi Roti Puri Tanpa Yis

Kita sering jumpa ramai orang makan roti puri di kedai mamak tetapi kini anda boleh mencuba Resepi Roti Puri Tanpa Yis Mudah dan Menu Viral dan memasaknya di rumah. Anda pasti terpesona apabila kuih anda mengembang dan menggelembung.

Yana

https://vipmalaysia.com

Kongsi Resipi Anda

Tekan Butang Share Facebook, Twitter dan Kongsi Resipi di Whatsapp dan Telegram

Jangan lupa untuk tekan butang share pada ikon Twitter, Facebook dan berkongsi Resepi Roti Puri Tanpa Yis Mudah dan Menu Viral di Whatsapp Group atau melalui Telegram dibawah.

Nordiyana.com adalah semua mengenai memasak dan berjalan-jalan. 1 hari 1 resipi baru, jadi dalam masa satu tahun sahaja anda sudah dapat menguasai 365 resipi. Terima kasih kerana menyukai dan mengunjungi laman web kami. Jika anda ingin berkongsi resipi dan gambar masakan anda diketengahkan dalam laman web kami, sila e-melkan gambar dan resepi ke info@nordiyana.com.

Ingin Resepi Anda Diketengahkan?

 1. Ambil gambar masakan yang anda ingin ketengahkan. Hantar sekeping foto masakan yang sudah siap sepenuhnya dalam bentuk .jpeg atau dalam bentuk yang mudah.
 2. Tulis bahan-bahan yang diperlukan serta cara memasak/ cara membuat. Menu atau hidangan yang boleh anda kirimkan merangkumi apa sahaja masakan, kuih muih, kek, biskut, minuman gulai dan sebagainya.
 3. Anda juga boleh tujukan resipi ini kepada insan yang istimewa dalam hidup anda sebagai menghargai perkongsian resepi yang anda sumbangkan. Tulis dengan ringkas, padat dan membawa erti sangat mendalam dan bermakna dalam hidup anda untuk resipi tersebut.
 4. Contohnya, anda boleh menulis seperti dibawah ini:-

Resepi Roti Puri Tanpa Yis Mudah dan Menu Viral ini didedikasikan buat suami tersayang iaitu Shamsul Iskandar bin Kahar iaitu suamiku yang tercinta yang sedang menjalankan tugas di sempadan Malaysia-Thailand. Apabila selesai bertugas dan pulang ke rumah, beliau sering menyuruhku untuk membuat menu ini. Menu kegemaran katanya.”

“Semoga suamiku sihat sejahtera dan dilindungi dari bahaya musuh. Jangan risaukan adinda dan anak-anak di sini. Kami menunggu kepulanganmu wahai Suamiku. Ikhlas dari isterimu yang sedia menanti- Mariani binti Mamat dan anak-anak Luqman Daniel bin Shamsul Iskandar, 12 tahun dan Intan Norazura binti Shamsul Iskandar, 9 tahun”.

Anda juga boleh menghantar gambar anda dan gambar keluarga untuk kami ketengahkan sebagai sumber resipi (anda juga mempunyai pilihan untuk tidak menghantar gambar anda). Dengan mengenali diri orang yang mencipta atau berkongsi Resepi Roti Puri Tanpa Yis Mudah dan Menu Viral ini, diharapkan pengunjung laman web ini dapat mengenali empunya resipi dan seterusnya mendoakan empunya resipi diberikan kesihatan, kesejahteraan dan kebahagiaan hidup di dunia dan akhirat.

error: