Resepi Daging Black Pepper Holland Ultimate Recipe

Resepi Daging Black Pepper Holland
Nikmati kesedapan Resepi Daging Black Pepper Holland Ultimate Recipe yang tiada tolok bandingnya. Surr Surr

Resepi Daging Black Pepper Holland Ultimate Recipe diambil bersempena menggunakan bawang Holland yang sememangnya asing bagi masyarakat melayu yang biasanya menggunakan bawang besar dalam apa jua masakan. Tanpa berlengah masa lagi, mari kita belajar resepi ini.

Resepi Daging Black Pepper Holland Ultimate Recipe Summary

 • Nama Resipi: Resepi Daging Black Pepper Holland Ultimate Recipe
 • Kategori Hidangan: Makanan
 • Jenis Masakan: Western

Bahan-Bahan Resepi Daging Black Pepper Holland Ultimate Recipe

Bagi menyediakan Resepi Daging Black Pepper Holland Ultimate Recipe seperti dalam gambar, bahan -bahan yang diperlukan adalah seperti berikut: –

 • Daging
 • 4 ulas Bawang putih (ditumbuk)
 • 2 biji bawang holland
 • 1 sudu kecil Serbuk kunyit
 • Sos black pepper
 • 2 sudu kecil Lada hitam (ditumbuk)
 • 1 biji Capsicum hijau
 • 2 biji Tomato
 • Carrot (kalau tiada carrot pun tidak menjadi kesalahan)
 • Daun bawang (optional)
 • Garam secukup rasa
 • Gula secukup rasa
 • Ajinomoto secukup rasa
 • Minyak masak

Cara Memasak Resepi Daging Black Pepper Holland Ultimate Recipe

Resepi Daging Black Pepper Holland Ultimate Recipe ini diberikan panduan cara masak seperti dibawah: –

 1. Rebus daging sampai empuk. Bila air sudah kering masukkan minyak masak dan serbuk kunyit.
 2. Kacau rata-rata dan selepas itu masukkan bawang putih.
 3. Masukkan sos blackpepper dan lada hitam yang telah ditumbuk tadi.
 4. Selepas itu, masukkan garam, gula dan Ajinomoto.
 5. Akhir sekali, masukkan carrot, lada capsicum (apabila sayur sudah lembut boleh masukkan pula tomato, bawang Holland dan daun bawang.
 6. Ok dah siap!

Credit recipe: Fatimah Ibrahim

Hashtag / Keywords

Resepi Daging Black Pepper Holland Ultimate Recipe Reviews

Customer Reviews about Resepi Daging Black Pepper Holland Ultimate Recipe

Resepi Daging Black Pepper Holland adalah perkongsian resipi mudah terutama kepada wanita bekerjaya dan sangat sibuk dengan pekerjaan di pejabat. Menu ini boleh disimpan di peti sejuk dan tahan lama. Boleh dipanaskan menggunakan ketuhar gelombang mikro atau mikrowave. Diharap perkongsian resipi mudah ini memberikan anda keselesaan bagi mereka yang tidak mempunyai banyak masa di dapur. Menu ini juga sesuai untuk sesiapa sahaja yang ingin mencuba masakan lain dari kebiasaan yang biasa anda masak.

Yana

https://vipmalaysia.com

Kongsi Resipi Anda

Tekan Butang Share Facebook, Twitter dan Kongsi Resipi di Whatsapp dan Telegram

Jangan lupa untuk tekan butang share pada ikon Twitter, Facebook dan berkongsi Resepi Daging Black Pepper Holland di Whatsapp Group atau melalui Telegram dibawah.

Nordiyana.com adalah semua mengenai memasak dan berjalan-jalan. 1 hari 1 resipi baru, jadi dalam masa satu tahun sahaja anda sudah dapat menguasai 365 resipi. Terima kasih kerana menyukai dan mengunjungi laman web kami. Jika anda ingin berkongsi resipi dan gambar masakan anda diketengahkan dalam laman web kami, sila e-melkan gambar dan resepi ke info@nordiyana.com.

Ingin Resepi Anda Diketengahkan?

 1. Ambil gambar masakan yang anda ingin ketengahkan. Hantar sekeping foto masakan yang sudah siap sepenuhnya dalam bentuk .jpeg atau dalam bentuk yang mudah.
 2. Tulis bahan-bahan yang diperlukan serta cara memasak/ cara membuat. Menu atau hidangan yang boleh anda kirimkan merangkumi apa sahaja masakan, kuih muih, kek, biskut, minuman gulai dan sebagainya.
 3. Anda juga boleh tujukan resipi ini kepada insan yang istimewa dalam hidup anda sebagai menghargai perkongsian resepi yang anda sumbangkan. Tulis dengan ringkas, padat dan membawa erti sangat mendalam dan bermakna dalam hidup anda untuk resipi tersebut.
 4. Contohnya, anda boleh menulis seperti dibawah ini:-

Resepi Daging Black Pepper Holland ini didedikasikan buat suami tersayang iaitu Shamsul Iskandar bin Kahar iaitu suamiku yang tercinta yang sedang menjalankan tugas di sempadan Malaysia-Thailand. Apabila selesai bertugas dan pulang ke rumah, beliau sering menyuruhku untuk membuat menu ini. Menu kegemaran katanya.”

“Semoga suamiku sihat sejahtera dan dilindungi dari bahaya musuh. Jangan risaukan adinda dan anak-anak di sini. Kami menunggu kepulanganmu wahai Suamiku. Ikhlas dari isterimu yang sedia menanti- Mariani binti Mamat dan anak-anak Luqman Daniel bin Shamsul Iskandar, 12 tahun dan Intan Norazura binti Shamsul Iskandar, 9 tahun”.

Anda juga boleh menghantar gambar anda dan gambar keluarga untuk kami ketengahkan sebagai sumber resipi (anda juga mempunyai pilihan untuk tidak menghantar gambar anda). Dengan mengenali diri orang yang mencipta atau berkongsi Resepi Daging Black Pepper Holland ini, diharapkan pengunjung laman web ini dapat mengenali empunya resipi dan seterusnya mendoakan empunya resipi diberikan kesihatan, kesejahteraan dan kebahagiaan hidup di dunia dan akhirat.

error: