Resepi Ayam Stim Chinese Style Simple Delicious

Resepi Ayam Stim Chinese Style Simple Delicious
Cubalah Resepi Ayam Stim Chinese Style Simple Delicious kerana ia tidak pedas dan sesuai untuk semua orang.

Resepi Ayam Stim Chinese Style Simple Delicious ini adalah sinonim bagi mereka yang ingin menu makanan tidak pedas dan selesa dengan perut. Dapatkan resepi dan cara memasak yang lengkap. Selamat mencuba semua!

Resepi Ayam Stim Chinese Style Simple Delicious Summary

 • Nama Resipi: Resepi Ayam Stim Chinese Style Simple Delicious
 • Kategori Hidangan: Makanan
 • Jenis Masakan: Cina

Bahan-Bahan Resepi Ayam Stim Chinese Style Simple Delicious

Resepi Ayam Stim Chinese Style Simple Delicious adalah sebuah koleksi resipi simple dan boleh dibuat oleh semua orang. Jom kita dapatkan bahan-bahannya.

 • Ayam – potong kecil-kecil
 • 3 sudu besar kicap cair
 • 2 sudu teh minyak bijan
 • 1 sudu teh serbuk lada hitam
 • 2 sudu teh gula
 • Ggaram
 • Daun bawang
 • 2 inci halia muda

Cara Memasak Resepi Ayam Stim Chinese Style Simple Delicious

Cara menggoreng dapat diterangkan seperti berikut: –

 1. Ayam diperap bersama kicap, minyak bijan dan serbuk lada hitam.
 2. Perasakan dengan gula dan garam sedikit.
 3. Ayam perlu diperapkan selama 1 jam.
 4. Kemudian aturkan dalam loyang pengukus
 5. Taburkan dengan halia dan daun bawang
 6. Akhir sekali, kukus hingga ayam masak. Siap untuk dimakan panas-panas!

Credit : Zarina Ayna

Hashtag / Keywords

Resepi Ayam Stim Chinese Style Simple Delicious Reviews

Customer Reviews about Resepi Ayam Stim Chinese Style Simple Delicious

Resepi Ayam Stim Chinese Style Simple Delicious

Resepi Ayam Stim Chinese Style Simple Deliciousadalah perkongsian resipi terbaik dan mudah dari terdiri dari surirumah, para ibu, chef terkenal, selebriti tanahair, ikon atau figura politik dan seni hiburan tanahair ataupun seseorang yang suka berkongsi masakan dan resipi. Diharap perkongsian resipi hebat ini dapat memberikan anda idea bagaimana cara membuat sesuatu resipi yang anda ingin cuba supaya hasilnya terbaik dan dapat dinikmati bersama keluarga dengan sedap dan menyenyangkan.

Yana

https://vipmalaysia.com

Kongsi Resipi Anda

Share recipe here only at Nordiyana.com / kongsi resipi anda disini
Share your recipe here. Your recipe will be featured. Contact us now!

Tekan Butang Share Facebook, Twitter dan Kongsi Resipi di Whatsapp dan Telegram

Jangan lupa untuk tekan butang share pada ikon Twitter, Facebook dan berkongsi Resepi Ayam Stim Chinese Style Simple Delicious di Whatsapp Group atau melalui Telegram dibawah.

Nordiyana.com adalah semua mengenai memasak dan berjalan-jalan. 1 hari 1 resipi baru, jadi dalam masa satu tahun sahaja anda sudah dapat menguasai 365 resipi. Terima kasih kerana menyukai dan mengunjungi laman web kami. Jika anda ingin berkongsi resipi dan gambar masakan anda diketengahkan dalam laman web kami, sila e-melkan gambar dan resepi ke info@nordiyana.com.

Ingin Resepi Anda Diketengahkan?

 1. Ambil gambar masakan yang anda ingin ketengahkan. Hantar sekeping foto masakan yang sudah siap sepenuhnya dalam bentuk .jpeg atau dalam bentuk yang mudah.
 2. Tulis bahan-bahan yang diperlukan serta cara memasak/ cara membuat. Menu atau hidangan yang boleh anda kirimkan merangkumi apa sahaja masakan, kuih muih, kek, biskut, minuman gulai dan sebagainya.
 3. Anda juga boleh tujukan resipi ini kepada insan yang istimewa dalam hidup anda sebagai menghargai perkongsian resepi yang anda sumbangkan. Tulis dengan ringkas, padat dan membawa erti sangat mendalam dan bermakna dalam hidup anda untuk resipi tersebut.
 4. Contohnya, anda boleh menulis seperti dibawah ini:-

Resepi Ayam Stim Chinese Style Simple Delicious ini didedikasikan buat suami tersayang iaitu Shamsul Iskandar bin Kahar iaitu suamiku yang tercinta yang sedang menjalankan tugas di sempadan Malaysia-Thailand. Apabila selesai bertugas dan pulang ke rumah, beliau sering menyuruhku untuk membuat menu ini. Menu kegemaran katanya.”

“Semoga suamiku sihat sejahtera dan dilindungi dari bahaya musuh. Jangan risaukan adinda dan anak-anak di sini. Kami menunggu kepulanganmu wahai Suamiku. Ikhlas dari isterimu yang sedia menanti- Mariani binti Mamat dan anak-anak Luqman Daniel bin Shamsul Iskandar, 12 tahun dan Intan Norazura binti Shamsul Iskandar, 9 tahun”.

Anda juga boleh menghantar gambar anda dan gambar keluarga untuk kami ketengahkan sebagai sumber resipi (anda juga mempunyai pilihan untuk tidak menghantar gambar anda). Dengan mengenali diri orang yang mencipta atau berkongsi Resepi Ayam Stim Chinese Style Simple Delicious ini, diharapkan pengunjung laman web ini dapat mengenali empunya resipi dan seterusnya mendoakan empunya resipi diberikan kesihatan, kesejahteraan dan kebahagiaan hidup di dunia dan akhirat.

error: