Nugget Ayam Sayur Homemade Resepi Mudah Terbaik

Nugget Ayam Sayur Homemade Resepi Mudah Terbaik
Nugget Ayam Sayur Homemade Resepi Mudah Terbaik sangat sesuai disajikan dirumah dan boleh tahan berhari-hari lamanya. Dan ianya tidak liat malah lembut bila dipanaskan kembali.

Nugget Ayam Sayur Homemade Resepi Mudah Terbaik menggunakan loyang dan apabila siap dipotong empat segi dan boleh dimakan bersama nasi putih atau dicicah bersama sos cili. Dapatkan juga cara membuat sos cili homemade yang sedap di sini. Selamat mencuba!

Nugget Ayam Sayur Homemade Resepi Mudah Terbaik Summary

 • Nama Resipi: Nugget Ayam Sayur Homemade Resepi Mudah Terbaik
 • Kategori Hidangan: Makanan
 • Jenis Masakan: Western

Bahan-Bahan Nugget Ayam Sayur Homemade Resepi Mudah Terbaik

Nugget Ayam Sayur Homemade Resepi Mudah Terbaik disedikan dengan bahan-bahan seperti berikut:

 • 1 ketul dada ayam*
 • 1 sudu lada hitam* – dikisar kering
 • 1 biji bawang merah*
 • 1 biji bawang putih*
 • 1 biji telur ayam*
 • Garam secukup rasa
 • Ajinomoto secukup rasa
 • 3 sudu besar tepung gandum
 • 2 sudu besar tepung pulut
 • 1 batang daun sup

Cara Memasak Nugget Ayam Sayur Homemade Resepi Mudah Terbaik

Berikut adalah cara membuat Nugget Ayam Sayur Homemade Resepi Mudah Terbaik.

 1. Tuang sedikit air dan kisar semua bahan bertanda * di atas.
 2. Selepas itu, kesemua bahan tadi dituang dalam bekas dan tambah tepung gandum dan tepung pulut. Lebihkan tepung untuk pekatkan.
 3. Gaul rata dan tambahkan hirisan daun sop.
 4. Apabila sudah siap gaul, masuk ke dalam loyang dan kukus sampai jadi kental.
 5. Seusai kukus, potong adunan nugget mengikut bentuk yang anda suka.
 6. Akhir sekali, celupkan dengan telur dan taburkan serbuk nugget.

Did you know?

Jika tak ada serbuk nuget, guna tepung goreng ayam pun boleh. Selamat mencuba!

Credit recipe: Rashid Rahim Rashid

Hashtag / Keywords

Nugget Ayam Sayur Homemade Resepi Mudah Terbaik Reviews

Customer Reviews about Nugget Ayam Sayur Homemade Resepi Mudah Terbaik

Nugget Ayam Sayur Homemade Resepi Mudah Terbaik

Nikmati Nugget Ayam Sayur Homemade Resepi Mudah Terbaikyang ringkas dan amat mudah disediakan. Anda tidak memerlukan kepakaran memasak tahap tinggi untuk menyediakan resipi ini. Koleksi resipi ini adalah MUST-TRY RECIPE AT HOMEkerana tahan lama dan boleh dimakan berulang kali. Boleh disimpan dalam freezer atau chiller dan boleh digoreng pada bila-bila masa. Nugget, burger homemade, karipap frozen, donut, kuih keria, popia goreng adalah antara menu yang tergolong dalam kategori ini. Selamat mencuba!

Yana

https://vipmalaysia.com

Kongsi Resipi Anda

Share recipe here only at Nordiyana.com / kongsi resipi anda disini
Share your recipe here. Your recipe will be featured. Contact us now!

Tekan Butang Share Facebook, Twitter dan Kongsi Resipi di Whatsapp dan Telegram

Jangan lupa untuk tekan butang share pada ikon Twitter, Facebook dan berkongsi Nugget Ayam Sayur Homemade Resepi Mudah Terbaik di Whatsapp Group atau melalui Telegram dibawah.

Nordiyana.com adalah semua mengenai memasak dan berjalan-jalan. 1 hari 1 resipi baru, jadi dalam masa satu tahun sahaja anda sudah dapat menguasai 365 resipi. Terima kasih kerana menyukai dan mengunjungi laman web kami. Jika anda ingin berkongsi resipi dan gambar masakan anda diketengahkan dalam laman web kami, sila e-melkan gambar dan resepi ke info@nordiyana.com.

Ingin Resepi Anda Diketengahkan?

 1. Ambil gambar masakan yang anda ingin ketengahkan. Hantar sekeping foto masakan yang sudah siap sepenuhnya dalam bentuk .jpeg atau dalam bentuk yang mudah.
 2. Tulis bahan-bahan yang diperlukan serta cara memasak/ cara membuat. Menu atau hidangan yang boleh anda kirimkan merangkumi apa sahaja masakan, kuih muih, kek, biskut, minuman gulai dan sebagainya.
 3. Anda juga boleh tujukan resipi ini kepada insan yang istimewa dalam hidup anda sebagai menghargai perkongsian resepi yang anda sumbangkan. Tulis dengan ringkas, padat dan membawa erti sangat mendalam dan bermakna dalam hidup anda untuk resipi tersebut.
 4. Contohnya, anda boleh menulis seperti dibawah ini:-

Nugget Ayam Sayur Homemade Resepi Mudah Terbaik ini didedikasikan buat suami tersayang iaitu Shamsul Iskandar bin Kahar iaitu suamiku yang tercinta yang sedang menjalankan tugas di sempadan Malaysia-Thailand. Apabila selesai bertugas dan pulang ke rumah, beliau sering menyuruhku untuk membuat menu ini. Menu kegemaran katanya.”

“Semoga suamiku sihat sejahtera dan dilindungi dari bahaya musuh. Jangan risaukan adinda dan anak-anak di sini. Kami menunggu kepulanganmu wahai Suamiku. Ikhlas dari isterimu yang sedia menanti- Mariani binti Mamat dan anak-anak Luqman Daniel bin Shamsul Iskandar, 12 tahun dan Intan Norazura binti Shamsul Iskandar, 9 tahun”.

Anda juga boleh menghantar gambar anda dan gambar keluarga untuk kami ketengahkan sebagai sumber resipi (anda juga mempunyai pilihan untuk tidak menghantar gambar anda). Dengan mengenali diri orang yang mencipta atau berkongsi Nugget Ayam Sayur Homemade Resepi Mudah Terbaik ini, diharapkan pengunjung laman web ini dapat mengenali empunya resipi dan seterusnya mendoakan empunya resipi diberikan kesihatan, kesejahteraan dan kebahagiaan hidup di dunia dan akhirat.

error: