Tauhu Berlauk Terceduk Resepi Minum Petang Terbaik

Tauhu Berlauk Terceduk Resepi Minum Petang Terbaik
Jom buat Tauhu Berlauk Terceduk Resepi Minum Petang Terbaik ini. Memang awesome!

Tauhu Berlauk Terceduk Resepi Minum Petang Terbaik sesuai disajikan pada waktu petang dengan kopi atau teh tarik. Memang sedap. Jom kita cuba membuatnya.

Resipi Tauhu Berlauk Terceduk Resepi Minum Petang Terbaik Summary

 • Nama Resipi: Resipi Tauhu Berlauk Terceduk Resepi Minum Petang Terbaik
 • Kategori Hidangan: Makanan
 • Jenis Masakan: Melayu

Bahan-Bahan Resipi Tauhu Berlauk Terceduk Resepi Minum Petang Terbaik

Resipi Tauhu Berlauk Terceduk Resepi Minum Petang Terbaik dapat disediakan dengan bahan-bahan seperti berikut:

 • 2 tiub tauhu telur
 • 2 keping tauhu putih
 • 2 biji telur ayam
 • ½ sudu besar garam
 • ½ sudu besar lada hitam
 • ½ sudu besar lada putih
 • Carrot
 • Daun sup
 • Daun bawang
 • 2 keping ayam bahagian dada

Cara Memasak Tauhu Berlauk Terceduk Resepi Minum Petang Terbaik

Cara membuat Resipi Tauhu Berlauk Terceduk Resepi Minum Petang Terbaik ditunjukkan seperti dibawah:

 1. Panaskan minyak untuk menggoreng tauhu menggunakan telur. Jika tidak mahu menggunakan telur, anda boleh goreng menggunakan tepung bestari sahaja.
 2. Kisar semua bahan-bahan di atas kecuali carrot, daun bawang dan daun sup perlu dihiris nipis-nipis.Gaul rata-rata.
 3. Tambah air sedikit pada mesin kisar supaya bahan-bahan di atas mudah dikisar.
 4. Kukus dalam bekas yang sesuai selama 15 minit.

Did you know?

Menurut pencipta Resipi Tauhu Berlauk Terceduk Resepi Minum Petang Terbaik, beliau kukus menggunakan Acuan Puteri Ayu kerana acuan tersebut besar dan cukup untuk seorang makan 1 tauhu.

Credit : Noryana Mohamed Yusof

Hashtag / Keywords

Tauhu Berlauk Terceduk Resepi Minum Petang Terbaik Reviews

Customer Reviews about Tauhu Berlauk Terceduk Resepi Minum Petang Terbaik

Tauhu Berlauk Terceduk Resepi Minum Petang Terbaik

Tauhu Berlauk Terceduk Resepi Minum Petang Terbaikadalah koleksi resepi hebat dan mudah disediakan bagi mereka yang baru ingin menceburi hal berkaitan masak memasak di dapur. Abaikan apa kata orang lain, yang penting, anda sudah memulakannya mengikut kemahuan anda sendiri dan sekarang perlu membuktikan kepada diri sendiri adakah masakan yang anda masak menepati citarasa dan selera anda. Dengan langkah demi langkah, anda selangkah untuk bergelar seorang yang pandai memasak.

Yana

https://vipmalaysia.com

Kongsi Resipi Anda

Share recipe here only at Nordiyana.com / kongsi resipi anda disini
Share your recipe here. Your recipe will be featured. Contact us now!

Tekan Butang Share Facebook, Twitter dan Kongsi Resipi di Whatsapp dan Telegram

Jangan lupa untuk tekan butang share pada ikon Twitter, Facebook dan berkongsi Tauhu Berlauk Terceduk Resepi Minum Petang Terbaik di Whatsapp Group atau melalui Telegram dibawah.

Nordiyana.com adalah semua mengenai memasak dan berjalan-jalan. 1 hari 1 resipi baru, jadi dalam masa satu tahun sahaja anda sudah dapat menguasai 365 resipi. Terima kasih kerana menyukai dan mengunjungi laman web kami. Jika anda ingin berkongsi resipi dan gambar masakan anda diketengahkan dalam laman web kami, sila e-melkan gambar dan resepi ke info@nordiyana.com.

Ingin Resepi Anda Diketengahkan?

 1. Ambil gambar masakan yang anda ingin ketengahkan. Hantar sekeping foto masakan yang sudah siap sepenuhnya dalam bentuk .jpeg atau dalam bentuk yang mudah.
 2. Tulis bahan-bahan yang diperlukan serta cara memasak/ cara membuat. Menu atau hidangan yang boleh anda kirimkan merangkumi apa sahaja masakan, kuih muih, kek, biskut, minuman gulai dan sebagainya.
 3. Anda juga boleh tujukan resipi ini kepada insan yang istimewa dalam hidup anda sebagai menghargai perkongsian resepi yang anda sumbangkan. Tulis dengan ringkas, padat dan membawa erti sangat mendalam dan bermakna dalam hidup anda untuk resipi tersebut.
 4. Contohnya, anda boleh menulis seperti dibawah ini:-

Tauhu Berlauk Terceduk Resepi Minum Petang Terbaik ini didedikasikan buat suami tersayang iaitu Shamsul Iskandar bin Kahar iaitu suamiku yang tercinta yang sedang menjalankan tugas di sempadan Malaysia-Thailand. Apabila selesai bertugas dan pulang ke rumah, beliau sering menyuruhku untuk membuat menu ini. Menu kegemaran katanya.”

“Semoga suamiku sihat sejahtera dan dilindungi dari bahaya musuh. Jangan risaukan adinda dan anak-anak di sini. Kami menunggu kepulanganmu wahai Suamiku. Ikhlas dari isterimu yang sedia menanti- Mariani binti Mamat dan anak-anak Luqman Daniel bin Shamsul Iskandar, 12 tahun dan Intan Norazura binti Shamsul Iskandar, 9 tahun”.

Anda juga boleh menghantar gambar anda dan gambar keluarga untuk kami ketengahkan sebagai sumber resipi (anda juga mempunyai pilihan untuk tidak menghantar gambar anda). Dengan mengenali diri orang yang mencipta atau berkongsi Tauhu Berlauk Terceduk Resepi Minum Petang Terbaik ini, diharapkan pengunjung laman web ini dapat mengenali empunya resipi dan seterusnya mendoakan empunya resipi diberikan kesihatan, kesejahteraan dan kebahagiaan hidup di dunia dan akhirat.

error: