taman tasik titiwangsa

taman tasik titiwangsa

9 Best Taman Tasik Titiwangsa Kuala Lumpur Recreational Park

Get Information for Taman Tasik Titiwangsa Park Kuala Lumpur from various resources

Taman Tasik Titiwangsa Kuala Lumpur Recreational Park Rivals New York Central Park London

taman tasik titiwangsa
Those who have been to the newly-upgraded Taman Tasik Titiwangsa Recreational Park Kuala Lumpur have nothing but praise for it... with some comparing it to New York’s Central Park, London’s Hyde Park or even the Carlton Gardens in Melbourne, Australia.
taman tasik titiwangsa
malaymail.com
news/malaysia/2020/03/09/taman-tasik-titiwangsa-a-city-park-that-rivals-new-yorks-central-park-londo/1844589

KUALA LUMPUR, March 9 — Those who have been to the newly-upgraded Taman Tasik Titiwangsa have nothing but praise for it… with some comparing it to New York’s Central Park, London’s Hyde Park or even the Carlton Gardens in Melbourne, Australia.

It doesn’t matter if you have never been to those other parks but chances are you will enjoy the facelifted Taman Tasik Titiwangsa which was once pretty run down.

The Taman Tasik Titiwangsa city park spans across 46.14 hectares of greenery and boasts a lake. It is part of the River of Life beautification project as the lake is connected to Sungai Bunus which surrounds the outer ring of the park.

The park has a few added features, including the Maze Garden, the Banjaran Canopy Walkway, Children’s Waterplay Park and two playgrounds catering to toddlers and children aged six to 12.

Kota Damansara Community Forest (KDCF) is a popular spot for hiking, downhill-cycling and a trail-running training ground.

Most joggers do not frequent KDCF as they would usually end up running into the cyclists, literally.

What Harpreet liked most about Taman Tasik Titiwangsa is how safe it feels even after sundown.

“We were here once in the evening close to 8pm… I felt really safe as the park is well-lit.

“It used to be very dark and we heard that it was dangerous then to come at night. It’s really different now,” she said referring to how every part of the park today is equipped with streetlights.

One of the attractions which has not changed here in Taman Tasik Titiwangsa Kuala Lumpur are the lake residents — tortoises.

A good place to spot them would be from the two iconic bridges, which now have meta beams to support them instead of wood.

Within a few seconds of standing there, Putri Aziahanim Megat and her children spotted about five tortoises.

“We used to come here, prior to the upgrade, but we didn’t know there were tortoises here.

“It’s quite impressive, what they have done to this park of Taman Tasik Titiwangsa Kuala Lumpur,” she said, comparing it to parks she has seen abroad.

Strolling by the lake at noon, one of Alias Hamdi’s children suddenly exclaimed, “It’s like Australia!” (It was a pretty gloomy day and not as hot as it normally would have been!)

taman tasik titiwangsa

His son was referring to the scenery which greeted the family of eight as they enjoyed the fresh breeze.

It was Alias’ first time at the Taman Tasik Titiwangsa park with his family. Before this, they would visit a park in Puncak Alam as it was nearest to Sungai Buloh where they live.

“There are no parks in Sungai Buloh. The nearest to us would be Puncak Alam. But even that is quite a distance to travel.

“This park is quite impressive. I haven’t seen anything like this in Kuala Lumpur,” he said about the impressiveness of Taman Tasik Titiwangsa.

When approached, Alias’ children said they really loved the park and that they were excited that they could go cycling, although they were exhausted from exploring the park all morning.

Another feature of the upgraded park is the High Fountain Jet, which can now shoot water up to 100 metres in the air.

Another boon is the newly-paved jogging paths are baby-stroller friendly.

That was a huge relief for Hilwa Muhamad who was seen exploring the park with her toddler.

“We have yet to complete exploring the entire park but what I have seen so far, I like it very much.

“But I do hope that the park management adds more benches.

“Towards the evening, it gets very packed, and I have encountered several parents including myself having difficulty locating a vacant bench just to take a break,” said Hilwa.

Apart from the new features, Taman Tasik Titiwangsa is now home to a variety of plants and trees.

Plant enthusiasts can now head over to the park to admire their favourite tropical forest plants and trees.

And for those who love nothing more than eating in the great outdoors, Taman Tasik Titiwangsa has regained its “most visited picnic spot” status.

Visitors to the park can either roll out a mat and have their picnic lunch, or utilise the outdoor furniture and several new gazebos which have replaced the old huts.

For those who used to frequent Taman Tasik Titiwangsa in the 80s and are familiar with the park, look closely to discover several original features of the park including stone benches, (treasure-hunting for) saga seeds hidden in the soil (yes, the trees are still healthy and bearing fruits) and the lovely 10-metre tall trees.

River cleaning will be managed by the Drainage and Irrigation Department while the project will be monitored by the Federal Territories Ministry.

As previously reported, the Malaysian Nature Society has reminded the public about the importance of lake water quality as it serves as a water source during drought seasons.

Taman Tasik Titiwangsa The High Fountain Jet can shoot up to 100m in the air

taman tasik titiwangsa
Taman Tasik Titiwangsa Kuala Lumpur Recreational Park boasts four new features — Maze Garden, Banjaran Canopy Walkway, Children’s Waterplay Park and two playgrounds (one for toddlers and the other for children aged six to 12).
taman tasik titiwangsa
thestar.com.my
metro/metro-news/2019/12/14/kl-park-sports-fresh-look

The High Fountain Jet in the centre of the lake can shoot up to 100m in the air. — Photos: LOW BOON TAT and ART CHEN/The Star

TAMAN Tasik Titiwangsa is all set to reopen to the public tomorrow, with brand-new features and facilities for park-goers.

The park was closed in September last year for Kuala Lumpur City Hall (DBKL) to carry out renovation and upgrading works.

The RM99.88mil project covered 20.2ha of the 46.14ha park. Once the new Titiwangsa MRT station is completed in 2022, the park anticipates to receive between 20,000 and 30,000 visitors monthly.

The park boasts four new features — Maze Garden, Banjaran Canopy Walkway, Children’s Waterplay Park and two playgrounds (one for toddlers and the other for children aged six to 12).

DBKL Project Implementation and Building Maintenance Department senior assistant director (Architect) Noor Fazlina Rosley said people had been trespassing although the park was closed, which showed that many were looking forward to the park’s reopening, which was initially slated for January next year.

She added that Kuala Lumpur mayor Datuk Nor Hisham Ahmad Dahlan allowed the park to be opened earlier as it was the school holidays.

DBKL has invited parents and children with cerebral palsy to try out the new playground to get their feedback on how to improve it.

“As the park’s concept is inclusivity, we want to ensure the park is accessible to not just the able-bodied but also those with limitations, be it children, the elderly or disabled,” said Noor Fazlina.

The canopy walkway’s design was inspired by the Titiwangsa mountain range.

Under the canopy walk is a man-made river shrouded in artificial mist with several boulders taken from two rivers.

“The boulders were originally placed at Sungai Gombak and Sungai Batu to create rapids but because of flooding, the boulders have been brought here and they add a recyclable element to the whole feature,” she said.

The paths of the maze garden are lined with orange jessamine plants and the shape of the maze is inspired by Nusantara wood carving on architecture.

The children’s water play area will operate from 10am to noon and 4pm to 7pm daily.

Outdoor enthusiasts will appreciate the new 4.6km jogging track and 2.55km cycling path around the lake.

The High Fountain Jet in the centre of the lake will be operational again, and this time, it will have the capacity to shoot up to 100m in the air.

Noor Fazlina said this was equivalent to the height of a 30-storey building.

Small fountains will also be in operation to aerate the water in the lake.

“The aeration of the lake is important to avoid algae overgrowth,” she said, adding that the lake had been producing lots of algae.

“The river cleaning will be managed by the Drainage and Irrigation Department while the project will be monitored by Federal Territories Minister Khalid Abdul Samad.”

The project is also a part of the River of Life beautification project as the lake is connected to Sungai Bunus.

Previously, the park drew an estimated 300 visitors daily and over 18,000 monthly, with intermittent maintenance carried out.

Starting tomorrow, the park and lake will be fully open to the public from 6am to 10pm daily.

Taman Tasik Titiwangsa Now Has a Water Park & Nature Trails

taman tasik titiwangsa
Taman Tasik Titiwangsa is one of KL’s most famous recreational parks, having been open since the British Occupation, and has been a favourite for many.
taman tasik titiwangsa
worldofbuzz.com
taman-tasik-titiwangsa-now-has-a-water-park-nature-trails-and-it-reopens-in-january-2020/

Taman Tasik Titiwangsa Kuala Lumpur Recreational Park change is inevitable. Good or bad, you can’t stop it from happening. In a time when we can’t stop seeing malls and tall buildings being built around every corner, a park is a refreshing change. Especially when it’s a nostalgic park that just got a magical facelift!

Taman Tasik Titiwangsa is one of KL’s most famous recreational parks, having been open since the British Occupation, and has been a favourite for many. But sadly, the park has been closed since December 2018 to make way for the ‘River Of Life’ project.

The park before it was closed in 2018. Source: TimeOut

However, the park is set to be re-opened in January 2020 after extensive work has been done to make it look like a brand-new park! Don’t believe me? DBKL recently released some pictures of the park, and it got us excited for the upcoming reopening!

Originally, the park was set to open in 2020, but due to popular demand and the school holidays, Bernama reported that KL Mayor Datuk Nor Hisham Ahmad Dahlan has decided to open the park a little bit earlier – this Saturday, 14th December 2019!
Visitors to the park will be able to experience the new attractions in the park like the High Fountain Jet, which shoots a jet up to 100m in the air.
Source: DBKL
I’m a fully grown adult and even I’m excited for this park. Let’s hope they open soon and the amenities are utilised responsibly and to the fullest!

Taman Tasik Titiwangsa berwajah baharu

taman tasik titiwangsa park
Dari sudut landskapnya, ia menyaksikan perubahan hampir keseluruhan taman itu dengan penambahan pokok Kemuning yang mempunyai bau wangiannya tersendiri di 'Maze Garden'. Manakala pokok air juga ditanam di sepanjang Taman Tasik Titiwangsa bertujuan menapis air agar menjadi lebih bersih.
taman tasik titiwangsa park
astroawani.com
gaya-hidup/taman-tasik-titiwangsa-dibuka-semula-kini-dengan-wajah-baharu-225376

KUALA LUMPUR: Jika sebelum ini pengalaman beriadah di Taman Tasik Titiwangsa tidak begitu menyeronokkan disebabkan fasilitinya yang kurang memuaskan, kini pusat riadah awam di tengah ibu kota itu tampil dengan wajah baharu dan dibuka kepada orang ramai bermula hari ini.

Selain penambahbaikan fasiliti, beberapa tarikan baharu turut dibina buat warga kota yang ingin meluangkan hujung minggu bersama keluarga.

Dari sudut landskapnya, Taman Tasik Titiwangsa yang terletak di Bandaraya Kuala Lumpur ini menyaksikan perubahan hampir keseluruhan taman itu dengan penambahan pokok Kemuning yang mempunyai bau wangiannya tersendiri di ‘Maze Garden’.

Manakala pokok air juga ditanam di sepanjang tasik bertujuan menapis air agar menjadi lebih bersih.

Selain landskap, turut dibina buat pertama kalinya ialah taman permainan dan taman permainan air kanak-kanak yang menjadi antara ‘wow factor’ di situ.

Menurut Datuk Bandar Kuala Lumpur Datuk Nor Hisham Ahmad Dahlan, taman itu dibuka lebih awal daripada acara rasminya yang dijadual tahun depan bagi memberi ruang kepada warga kota meluangkan masa bersama keluarga ketika musim cuti sekolah ke Taman Tasik Titiwangsa Park.

“Inilah kita hendakkan, tagline tahun depan ‘People meet Kuala Lumpur’ ‘Smart People’, kita hendak bagi kehidupan berkualiti kepada orang Kuala Lumpur.

“Ini salah satu cara kami lakukan di Taman Tasik Titiwangsa, ini sebagai projek utama untuk kita berikan kepercayaan kepada orang ramai.

“Saya sangat berharapkan dengan adanya Taman Tasik Titiwangsa ini, ia berkaitan dengan Pelan Tempatan 2040 untuk menjadikan Kuala Lumpur lebih baik, tiada terpinggir dengan kehijauan dan infrastrukturnya,” katanya.

Menelan perbelanjaan RM99.88 juta, hasilnya ternyata memberi satu kepuasan buat warga kota yang berkunjung untuk beriadah.

Bagi anda yang suka berbasikal dan joging, trek yang lebih besar dan teratur disediakan.

Lh mengujakan, apabila anda boleh merasai pengalaman meniti di ‘canopy bridge’ sambil diselubungi kabus buatan sekali gus menerapkan elemen ‘forest in the city’.

Tidak hanya boleh dinikmati segelintir golongan rakyat, Taman Tasik Titiwangsa kini juga dikenali sebagai taman mesra orang kurang upaya (OKU).

Menurut Penolong Pengarah (Landskap) Jabatan Pembangunan Landskap dan Rekreasi Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL), Landskap Arkitek Mohd Anuar Ahmad berkonsep ‘inklusiviti’ turut diterapkan di taman itu.

“Berkonsepkan ‘inklusiviti’ taman ini turut dibina sebagai taman mesra OKU, malah ada permainan yang disediakan khas buat kanak-kanak autistik dan cerebral palsy.

“Kita mendapat respons yang baik golongan kurang upaya ini. Ini adalah salah satu inisiatif baharu DBKL untuk membuka kepada orang awam,” jelas Mohd Anuar.

Taman Tasik Titiwangsa kini siap sepenuhnya dan akan dirasmikan pada tahun 2020. Walau bagaimanapun, DBKL dalam usaha penambahbaikan akan memasang pagar dalam masa terdekat bagi tujuan keselamatan. Jom kita beriadah di Taman Tasik Titiwangsa!

'Awek Pailang' hantui semula Taman Tasik Titiwangsa

taman tasik titiwangsa awek pailang
Antara kerosakan serta kesalahan yang didakwa dilakukan pengunjung Taman Tasik Titiwangsa adalah vandalisme di papan tanda dengan contengan "awek pailang", membuang sampah merata-rata, penggunaan basikal melalui operator yang tidak berlesen dan banyak lagi.
taman tasik titiwangsa awek pailang
malaysiakini.com
news/503840

Menteri Wilayah Persekutuan, Khalid Abdul Samad melahirkan rasa kecewa dan dukacita dengan masalah vandalisme dalam kalangan rakyat Malaysia.

Ini berikutan sikap segelintir rakyat yang tidak bertanggungjawab dan melakukan kerosakan di Taman Tasik Titiwangsa, Kuala Lumpur sebaik sahaja beberapa jam ia dibuka semula semalam.

“Itu satu perkara yang cukup mendukacitakan dan rasa kecewalah, bila kita baru saja buka, ramai yang beri pujian tetapi malangnya ada juga golongan yang bangga dengan merosakan harta awam.

“Jadi, kita harap masyarakat kita boleh lepaskan diri mereka daripada keinginan kononnya mahu meninggalkan tandanya di satu-satu tempat dan merasa bangga dengan usaha sebegitu,” katanya kepada pemberita di Putrajaya, hari ini

Khalid berkata demikian mengulas masalah vandalisme yang berlaku di Taman Tasik Titiwangsa.

Taman Tasik Titiwangsa yang baru dibaik pulih dan dinaiktaraf selama hampir setahun telah dibuka secara rasminya kepada umum pada Ahad, namun dilaporkan telah berlaku kerosakan.

Antara kerosakan serta kesalahan yang didakwa dilakukan pengunjung Taman Tasik Titiwangsa adalah vandalisme di papan tanda dengan contengan “awek pailang”, membuang sampah merata-rata, penggunaan basikal melalui operator yang tidak berlesen dan banyak lagi.

Mengulas lanjut, Khalid mahu semua pihak menyemak semula di mana kesilapan dalam perkara tersebut.

“Perkara-perkara sebegini saya rasa kita pun perlu semak di mana kesilapan kita, adakah dalam soal pendidikan, adakah dalam soal pembesaran yang dikawal oleh ibu bapa, cara hidup yang terlalu sibuk dan sebagainya.

“Tapi masalah ini tidak seharusnya wujud lebih-lebih lagi bagi Taman Tasik Titiwangsa yang begitu lama orang ramai tunggu untuk menyaksikan ianya dibuka bagi menikmati keselesaan dan keindahan kawasan terbabit,” katanya.

Oleh demikian, Khalid berkata pihak kementeriannya akan mempertimbangkan penambahan jumlah kamera litar tertutup (CCTV) dan kawalan pihak berkuasa di Taman Tasik Titiwangsa.

“Dari segi vandalisme ini mahu tak mahu, nampak gaya kita tambah jumlah CCTV dan kawalan serta kita harap perkara ini boleh tanam nilai-nilai menghargai dan sama-sama jaga harta awam,” katanya.

Sementara itu, mengulas isu peniaga basikal haram yang berada di sekitar taman rekreasi Taman Tasik Titiwangsa, Khalid meminta pihak terlibat segera ke Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) bagi mendapatkan lesen penjaja.

“Kalau ada mana-mana pihak yang mahu menjalankan perniagaan mereka perlu datang ke DBKL bagi mengikut prosedur yang lebih sistematik. Bukan kata kita tak bagi mereka (berniaga) tetapi perlu ada lesen dan ikut peraturan yang ditetapkan,” katanya.

Customers Reviews Taman Tasik Titiwangsa – Kuala Lumpur Recreational Park

What people say about Taman Tasik Titiwangsa?​

Bintang Kesukaan :
5/5
Awesome Recreational Park in Kuala Lumpur

"Gua Caya Sama Lu"

Taman Tasik Titiwangsa adalah tempat riadah bagi kami setiap hujung minggu untuk berjoging dan merehatkan minda. Ada court tennis di Taman Taman Tasik Titiwangsa juga. Ada gerai cendol dan rojak juga gerai sate dan char koy teow yang sedap yang boleh anda cuba.

Suhami Abdul Rahman
Pekerja Bank
Bintang Kesukaan :
4/5
Taman Tasik Titiwangsa untuk Abang Kakak Semua

" Taman Tasik Titiwangsa Macam Kat Central Park London lah"

Tak perlu perabis duit ke luar negara atau bagai-bagai. Malaysia sudah cukup cantik dah abang kakak. Abang kakak boleh ambil gambar kenangan dan boleh hantar gambar ke kampung. Ibu bapa pasti gembira melihat gambar abang kakak di Kuala Lumpur. Mereka bukan tahu abang kakak ada mana. KL sudah banyak cantik



Abdul Hamim Abdul Hameed
Pekerja Binaan

Contact Taman Tasik Titiwangsa Recreational Park

03-2617 6273

Taman Tasik Titiwangsa, 53200 Kuala Lumpur

Personal Loan bank and cooperative

Apply latest promotion for personal loan. Financing with local banks and cooperatives with competitive rates. Act now and we will keep in touch with you as soon as possible. Moratorium loan during Covid-19 Pandemic Outbreak. I-Lestari and Bantuan Prihatin Malaysia.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

error: