bukit jalil park | taman bukit jalil

10 Best Taman Rekreasi - Bukit Jalil Park Kuala Lumpur

Get Information for Taman Rekreasi - Bukit Jalil Park Kuala Lumpur You can do speedwork, hill repeats, fartleks and stairs training over here. A place for runner. Click here nowfrom various resources

Bukit Jalil Park (Taman Rekreasi Bukit Jalil) Overview

bukit jalil park
Bukit Jalil Park (Taman Rekreasi Bukit Jalil) is a popular recreational park in the southern suburbs of Kuala Lumpur, about 20km from the city centre.
bukit jalil park
malaysia-traveller.com
bukit-jalil-park.html

Bukit Jalil Park (Taman Rekreasi Bukit Jalil) is a popular recreational park in the southern suburbs of Kuala Lumpur, about 20km from the city centre.

It is managed by Kuala Lumpur City Hall (Dewan Bandaraya Kuala Lumpur DBKL)

Activities and facilities here include picnicking, a children’s playground, jogging and walking trails, exercise stations, a reflexology path, a heliconia garden, lakes, a dedicated area for people with disabilities and an international garden.

The park covers an 80 acre site on gently sloping terrain. There are a few steeper slopes with steps for those seeking more vigorous exercise.

bukit jalil park

Bukit Jalil Park – An International Garden

One of the best features of the park is the international garden (laman antarabangsa) featuring show gardens representing 10 different countries.

Some of the hard landscaping and facilities in Taman Bukit Jalil are in need of maintenance and ‘TLC’ but it would not require a great deal of effort or investment to restore the park to tip-top condition.

The Bukit Jalil district of KL is undergoing significant development, including a major project immediately adjacent to the park. As KL’s population grows and green spaces disappear it is important that parks such as this are maintained and improved.

Bukit Jalil Park Admission Charges and Opening Hours

Entrance is FREE.

The Bukit Jalil park is open daily during daylight hours, 7am – 8pm.

There is plenty of free parking at the entrance.

Entrance to the Bukit Jalil park is via Jalan Jalil Perkasa 1, just off Lebuhraya Bukit Jalil, opposite the unusually designed Calvary Convention Centre (photo right).

Bukit Jalil Park VisitKL

bukit jalil park
Bukit Jalil Park | Taman Rekreasi Bukit Jalil The park covers an 80 acre site on gently sloping terrain. There are a few steeper slopes with steps for those seeking more vigorous exercise.
bukit jalil park
visitkl.gov.my
visitklv2/index.php?r=column/cthree&id=62&place_id=1026

Bukit Jalil Park (Taman Rekreasi Bukit Jalil) is a popular recreational park in the southern suburbs of Kuala Lumpur, about 20km from the city centre. It is managed by Kuala Lumpur City Hall.

Activities and facilities here include picnicking, a children’s playground, jogging and walking trails, exercise stations, a reflexology path, a heliconia garden, lakes, a dedicated area for people with disabilities and an international garden.

The park covers an 80 acre site on gently sloping terrain. There are a few steeper slopes with steps for those seeking more vigorous exercise.

One of the best features of the park is the international garden (laman antarabangsa) featuring show gardens representing 10 different countries.

More Information

Entrance to Taman Rekreasi Bukit Jalil / Bukit Jalil Park is FREE.

The park is open daily during daylight hours, 7am – 8pm.

There is plenty of free parking at the entrance.

Bukit Jalil Park is popular exquisite park

bukit jalil park
Bukit Jalil Park Kuala Lumpur is popular exquisite park located in the Southern suburbs of Kuala Lumpur, great for runners with great mixture of flat and slope terrain!
kl bird park
justrunlah.com
running_route/bukit-jalil-park/

Bukit Jalil Park Kuala Lumpur is popular exquisite park located in the Southern suburbs of Kuala Lumpur, great for runners with great mixture of flat and slope terrain!

The 80 acre park includes a picnic area, jogging track, stairs and a reflexology path. Bukit Jalil is the ideal training ground for many due to its gently sloped terrain and the presence of some of its steeper slopes for those that prefer a more vigorous training.

There is also the infamous stairs to heaven for those to do their stairs training. You can do speedwork, hill repeats, fartleks and stairs training over here – a good mix of training! A very popular training ground among runners.

Bukit Jalil Park Opening Times

Bukit Jalil Park Opening Times: 7am – 8pm

Photo Credit: MZulkifli

Route at a glance:
Suitable for: Short runs (Less than 5 km), Medium runs (5 – 15 km), Long runs (Over 15 km)
Surface: Tarmac, Pavement
Profile: Moderate
Suitable for night runs? Yes

The International Garden of Bukit Jalil Park

bukit jalil park
Bukit Jalil Park (Taman Rekreasi Bukit Jalil) is in itself a lovely park with ample space, lakes, jogging paths, picnic spots and a children’s playground but, unbeknown to some, it is also home to the ‘International Garden’.
bukit jalil park
kualalumpurkids.wordpress.com
2015/09/29/the-international-garden-of-bukit-jalil-park/

THE ‘INTERNATIONAL GARDEN’ OF BUKIT JALIL PARK.
SEPTEMBER 29, 2015 | SLK

It’s a national holiday today (I hope all of you celebrating had a lovely day!) which meant a day off school. My daughter was quite keen to know if we were actually going away on vacation but unfortunately, not really feasible for a day!But little did I know that we could take our children on a trip around the world without even leaving Kuala Lumpur!

Bukit Jalil Park (Taman Rekreasi Bukit Jalil) is in itself a lovely park with ample space, lakes, jogging paths, picnic spots and a children’s playground but, unbeknown to some, it is also home to the ‘International Garden’.

This is a separate section of the park which has been divided into different gardens representing different countries.

Today alone at Bukit Jalil Park, we have walked through an English garden, admired a Dutch windmill, crossed the bridge between Japan and China, and explored the depths of Peru and Thailand!

Add to this the colours of Iran, Canada, Indonesia and, the host country of Malaysia, and I feel like we have had a getaway without needing to fly anywhere!

Both children adored this place; they took their scooters (bikes are also allowed!) and have loved going through the maze-like paths to discover country after country after country….

There’s a few areas that could do with a little bit of tender loving care but we all loved the place. Take drinks/snacks with you as there wasn’t a shop or food vendor in sight, yet ample of benches to make use of when you need a break.

At approximately 20 minutes south of KL I really think this is worth the short trip outside the city, we’ll be going back for sure! S x

Taman Rekreasi Puncak Jalil lengkap dengan banyak kemudahan

taman bukit jalil
Taman Rekreasi Puncak Jalil yang terbengkalai sejak 2006 kini dibuka kepada awam yang diharapkan dapat mewujudkan persekitaran segar dan selesa bagi semua lapisan masyarakat.
kl bird park
selangorkini.my
2017/01/taman-rekreasi-puncak-jalil-lengkap-pelbagai-kemudahan/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

SHAH ALAM, 26 JAN: Taman Rekreasi Puncak Jalil yang terbengkalai sejak 2006 kini dibuka kepada awam yang diharapkan dapat mewujudkan persekitaran segar dan selesa bagi semua lapisan masyarakat.

Timbalan Pengarah Korporat Jabatan Korporat Dan Pengurusan Strategik Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ), Azfarizal Abdul Rashid berkata, pembangunan taman rekreasi awam itu selaras dengan ‘Wishlist Green City 2030’ komuniti MPSJ.

Katanya, ia dapat memberi manfaat kepada para penduduk di Taman Puncak Jalil dan kawasan sekeliling dengan pembukaan taman rekreasi itu.

MPSJ Rekreasi (1)“Taman rekreasi ini menempatkan beberapa kemudahan untuk orang awam seperti struktur teduhan, wakaf, laluan pejalan kaki (450 meter) dari bawah ke atas bukit, kerusi taman dan kemudahan asas seperti tong sampah juga papan tanda.

“Selain itu, pokok sedia ada cuba untuk dikekalkan dengan penambahan sedikit yang baru bagi mengindahkan taman rekreasi berkenaan,” katanya dalam kenyataan.

Taman Rekreasi Puncak Jalil yang berkeluasan 6.33 ekar itu dibangunkan pemaju iaitu Maxisegar Sdn Bhd dan diserahkan kepada MPSJ, bermula tahun ini.

Cadangan pembangunan itu bermula sejak tahun 2003, namun projek itu terbengkalai, pada tahun 2006.

MPSJ meminta kerjasama pemaju untuk memastikan projek Bukit Jalil Park itu disiapkan demi kesejahteraan penduduk sekitar yang sangat memerlukan sebuah taman riadah.

-NFN-

Route Taman Rekreasi Bukit Jalil Kuala Lumpur

taman bukit jalil kuala lumpur
Route di Taman Rekreasi Bukit Jalil : Kisah Bukit Jalil Park pada hari sabtu malam hari tu saya dating dengan bini saya tengok movie Interstellar. Sebabkan filem itu sangat ohsem, lalu besok paginya saya dah terbangun subuh-subuh. So saya decide untuk pergi jogging dan cuba explore semua simpang yang ada di Taman Rekreasi Bukit Jalil
kl bird park
lariansebuahkitab.com
blog/route-taman-rekreasi-bukit-jalil/

Route : Taman Rekreasi Bukit Jalil

Kisah di Bukit Jalil Park pada hari sabtu malam hari tu saya dating dengan bini saya tengok movie Interstellar. Sebabkan filem itu sangat ohsem, lalu besok paginya saya dah terbangun subuh-subuh. So saya decide untuk pergi jogging dan cuba explore semua simpang yang ada di Taman Rekreasi Bukit Jalil atas semangat Interstellar. Mana tahu saya boleh jumpa lubang gelap (Black Holes).

Walaupun dah 2 tahun lari di sini, rupanya masih ada simpang yang saya tak pernah masuk. Dan saya baru perasaan yang ada satu jalan lurus dari hujung ke hujung dalam Taman Rekreasi Bukit Jalil ini. Later saya akan cuba lari di jalan lurus ini dan update findings dia disini.

Untuk kefahaman lebih kepada semua, saya bandingkan 3 route yang anda boleh buat di Taman Rekreasi Bukit Jalil. Dua daripada route ini memang saya selalu lari. Route terakhir itu yang saya baru explore semalam.

Basic Lap, Full Lap dan Basic Full Lap Taman Rekreasi Bukit Jalil

1. Basic Lap
Full lap basic taman rekreasi bukit jalil. dalam 2.75 km. kalau pusing dua kali dapat 5.5 km

2. Basic Full Lap
Yang ni kalau masuk tasik panjang instead of ambil route asas. ada masuk hutan sikit turun bukit nak ke tasik. distance 3.99 km atau 4 km. 5 kali pusing boleh buat almost half marathon bg yg berminat

3. Full Lap semua lorong.
Yang ni takde lorong saya tak masuk, tak de hutan yang saya tak redah. Asal ada jalan semua saya pergi. So boleh tengok route dia dari screenshot yang saya ambil dari Strava. Detail sikit berbanding Runkeeper.

Maka, kesimpulan yang saya boleh buat, walaupun saya selalu lari di tempat yang sama tidak bermakna saya khatam semua lorong yang ada di tempat itu. Dan bila saya dah khatam semua lorong, saya dapati ada macam-macam lorong (of courselah) dan juga ada macam-macam jenis orang yang memilih lorong kesukaan mereka.

Misalnya, dalam hutan saya terjumpa Grandmaster Qigong mengajar teknik Qi kepada anak muridnya dimana lokasi sedikit rahsia daripada terbuka. Mungkin Grandmaster tanak orang lain tahu kaedah ultimate dan rahsia senaman Qigongnya.

Misal lagi, di bahagian bulatan tersorok di bahagian atas, ada sekumpulan wanita-wanita melayu bersenam dan melakukan aksi tongengan yang tidak mahu dilihat oleh public melainkan yang sampai ke situ.

Misal lagi, di bahagian hutan tertentu, ada sepasang kekasih bagaikan Adam dan Hawa (juga melakukan tongengan cuma bezanya tanpa seluar) membuat eksplorasi zahir dan batin, tanpa disedari ada mata helang yang memandang…

Maka benarlah pepatah melayu, jauh perjalanan, luas pemandangan. Maka benarlah jua, ada black holes yang dapat saya tengok walau dari jauh 😀

Customers reviews on Best Taman Rekreasi – Bukit Jalil Park Kuala Lumpur

What people say about Bukit Jalil Park?​

Bintang Kesukaan :
5/5
Awesome Recreation at Bukit Jalil Park

"The best place for jogging, running and other exercise"

Bukit Jalil Park is my favorite jogging track because you can see the beautiful track and Bukit Jalil land. You can have nice experience and compete yourself in forthcoming marathon

Fahmi Fadil Amir
System Analyst
Bintang Kesukaan :
4/5
Joging di Taman Rekreasi Bukit Jalil memang awesome

" Best Mengeluarkan Peluh"

Siapa yang kata tiada tempat riadah di KL? Itu semua poyo kerana banyak tempat yang best untuk berjoging. Satu pilihan saya di sini adalah joging dan jumpa sahabat rakan taulan lama untuk berjoging.

Ini aktiviti bersama kawan-kawan pejabat saya iaitu beriadah selepas habis waktu kerja. Trek memang mencabar tapi bila dah biasa dengan tempat ini, tiada masalah untuk melakukannya.

Anis Suhaila
Technology Park Malaysia S.A

Personal Loan bank and cooperative

Apply latest promotion for personal loan. Financing with local banks and cooperatives with competitive rates. Act now and we will keep in touch with you as soon as possible. Moratorium loan during Covid-19 Pandemic Outbreak. I-Lestari and Bantuan Prihatin Malaysia.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: