Taman Arnab Langkawi / Bunny Zone

48 Best Taman Arnab | Rabbit Park - Bunny Zone Langkawi

Get Information for Taman Arnab | Rabbit Park - Bunny Zone Langkawi​ via various resources

Taman Arnab | Rabbit Park - Bunny Zone Langkawi

taman arnab
Rabbit Park Langkawi ~ Kids would love it as they could play with bunnies in a huge compound that didn't come with barbed wires, fences or any barriers! It's literally an up-close experience although barrier free may not necessarily be a good thing.
taman arnab
cavinteo.blogspot.com
2019/01/the-bunny-zone-free-entry-langkawi-sky.html

Tourists visiting Langkawi should have heard of Langkawi SkyCab. Ranked the top attraction on TripAdvisor, i knew i had to go, especially when the recommendation came with a strong endorsement from a friend.

While there were many things to do aside from taking the cable car, most have an entrance fee and a particular one stood out for having free entrance; the bunny zone!

Kids would love it as they could play with bunnies in a huge compound that didn’t come with barbed wires, fences or any barriers! It’s literally an up-close experience although barrier free may not necessarily be a good thing.

Taman Arnab / Rabbit Park Langkawi ~ The rabbits might not like to be held and some kids (adults even) could mishandle them by pulling their ears or just being rough in their bid to ‘catch’ one. Staff members were around to assist but there were only so many of them. Hence, enter the bunny zone at your own risk!

There were many rabbits of different sizes, colours and patterns. However, as the zone was large and dotted with greenery, you don’t find the numbers overwhelming. As it was already close to the end of operating hours, i didn’t actually stop into the zone even though i took some photos from the outside.

No smell in my opinion but it might be a different story up close. Don’t play with the black pellets on the floor and do stop your toddlers from putting them in their mouth; the pellets are, in fact, the poo of the rabbits.

Playground for the kids in the same compound; a short gate restricted access to the free-roaming rabbits. Since it was already late, the place was largely deserted.

Good life for the rabbits; apart from the spaciousness of their ‘cage’, there were a few sheltered areas in events of wet, stormy weather or a sunny day.

Some were enclosed in typical cages that i thought were too small for their sizes and wondered if they were too because they were ill / needed protection from the unknowns in the open space. Don’t be surprised as snakes could be rather prevalent in the area.

My prayers go to those who remained outside then. On second thought, what would be the survival odds between the one who stays in the cage and the other one who is outside? Well, i guess it depends how big the snakes are!

Taman Arnab Adalah Rabbit Park Yang Best di Langkawi

rabbit park
Taman Arnab / Rabbit Park ~ Kebetulan plak, mengikut kalender Kaum cina tahun 2011 ini adalah tahun arnab kan. Macam kebetulan plak masuk je tahun baru ni mak citer pasal arnab! Sapa yang beranak tahun arnab?? Meh mak citer pasal arnab arnab ni untuk korang nak...Bermula dengan tiket masuk ke animal park taman arnab ni yang berharga RM 3. Tak kira la ko dewasa otai otai ke ataupun budak budak kenit yek..
rabbit park
fiviotransfer.blogspot.com
2011/01/animal-park-taman-arnab-di-bukit-tinggi.html

ANIMAL PARK TAMAN ARNAB DI BUKIT TINGGI

Pas jumpa blogger blogger tu main bowling malam tu, then pagi tu dari Hotel Putra di Pusrawri KL aritu, mak terus je menuju naik ke bukit tinggi dari KL. Senang! Tak payah nak balik umah. Kalau korang tak tahu macamana nak ke Bukit tinggi, meh mak kasik tau okey.

*dah rasa macam taurist guide dah* Cara yang paling mudah, dari KL tu korang terus je menuju ke Gombak. Then masuk ke highway Kuala Lumpur – Karak. Dari highway yang menuju ke Bentong tu boleh sampai plak ke bukit tinggi ataupun ke Genting Highland. Tepuk dada, tanya destinasi mana korang nak tuju. Bukit tinggi? Genting highland?

Tapi holiday kami anak beranak nak ke bukit tinggi. Genting Highland dah selalu pegi. Lagipun agenda utama nak mengestest dslr kan..Bukit Tinggi ni la pilihan kami sebab pemandangan dia. Hahaha…

Kat Bukit Tinggi ni, banyak tempat yang boleh kita tuju. But memandangkan anak anak mak ni kan pecinta haiwan, so bagi diorang seronok dulu di animal park ni dulu. Ada yang sebut taman ni taman arnab. Later later baru kita gi ke colmar tropical dan japanese village kat atas nun.

Kebetulan plak, mengikut kalender Kaum cina tahun 2011 ini adalah tahun arnab kan. Macam kebetulan plak masuk je tahun baru ni mak citer pasal arnab! Sapa yang beranak tahun arnab?? Meh mak citer pasal arnab arnab ni untuk korang nak…Bermula dengan tiket masuk ke animal park taman arnab ni yang berharga RM 3. Tak kira la ko dewasa otai otai ke ataupun budak budak kenit yek..

Makanan untuk arnab tu pun ada taaaaapi mahalnya lah! Sepaket kenit tak sampai 100gm berat makanan tu dia charge RM2. Huh! Tak pe..niat nak sedekah kat arnab tu, mak beli la untuk anak anak sorang sepaket. Tak beli makanan untuk arnab tu, nak bagi makan apa plak nanti kan? Nak bagi makan jari?? Abis la plak jari anak anak mak kang!

Untuk mak, kita beli lolipop yek! Hahaha..dah lama gila tak jadik budak budak. Offer kat anak anak depa tak mau, haaa mak la ngap! Tetiba plak teringin..boleeey?

Hah! Ni, untuk orang orang tua ataupun mak pak yang tak larat nak mengejar anak anak korang, ada tempat untuk korang berehat dari panas terik tu yek

Taman Arnab @ Bunny Zone Langkawi

bunny zone langkawi
Disini terdapat banyak arnab yang jinak dan pengunjung boleh membeli makanan di kaunter dan memberi makan arnab-arnab tersebut.
bunny zone langkawi
mplbp.gov.my
Rabbit Farm @ Taman Arnab Langkawi

Disini terdapat banyak arnab yang jinak dan pengunjung boleh membeli makanan di kaunter dan memberi makan arnab-arnab tersebut.

Jadi marilah beramai-ramai ke Pulau Langkawi untuk melihat sendiri dan memberi makanan kepada arnab yang comel-comel di Taman Arnab atau Rabbit Park yang bertempat di Bunny Zone Langkawi. Dapatlah menenangkan tekanan kerja sementara dengan melayan binatang-binatang terutamanya arnab di Taman Arnab Langkawi.

Customers reviews on Taman Arnab / Rabbit Farm Langkawi at Bunny Zone

What people say about Rabbit Farm @ Bunny Zone?

Bintang Kesukaan :
5/5
Best dapat bermain dengan arnab di Rabbit Farm Langkawi

"Dah lama tak bermain dengan rabbit sejak dari kampung di Rabbit Park"

Arnab adalah haiwan kesayangan saya dan keluarga di kampung. Banyak juga bela arnab semasa di kampung dulu-dulu. Tapi sekarang sejak dah besar, tempat yang kami selalu kunjungi di Taman Arnab Bukit Tinggi dan Rabbit Park Langkawi. Best giler!!
Mona Imran
Kampung Sentosa Baru
Bintang Kesukaan :
4/5
Rugi tak pergi ke sini Rabbit Park Terbaik

" Bagi can kat anak-anak main dan pial telinga arnab hehe"

Sejak bergelar isteri, susah nak lihat anak-anak bermain dengan haiwan kerana tinggal di bandar. Mana lah ada tempat untuk meletakkan arnab.
Barulah nampak betapa anak-anakku begitu menyayangi arnab.
Zanariah Adnan
Surirumah dengan 4 orang cahayamata

Contact Rabbit Park / Bunny Zone Langkawi

04-966 5855

Lot 1485, Kampung Belanga Pecah, Jalan Ayer Hangat, 07000 Langkawi, Kedah

Personal Loan bank and cooperative

Apply latest promotion for personal loan. Financing with local banks and cooperatives with competitive rates. Act now and we will keep in touch with you as soon as possible. Moratorium loan during Covid-19 Pandemic Outbreak. I-Lestari and Bantuan Prihatin Malaysia.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: