Resipi Terung Goreng Berlado Mudah Cepat Terbaik

Resipi Terung Goreng Berlado Mudah Cepat Terbaik
Resipi Terung Goreng Berlado Mudah Cepat Terbaik adalah sebuah koleksi resipi kasih sayang yang sangat menyelerakan. Makan dengan nasi panas lebih sedap.

Resipi Terung Goreng Berlado Mudah Cepat Terbaik memang sangat sedap sehinggakan satu hidangan sahaja sudah cukup ibu kita menikmati makan tengahari yang menyelerakan. jom kita belajar selok-belok resipi ini. Selamat mencuba!

Resipi Terung Goreng Berlado Mudah Cepat Terbaik Summary

 • Nama Resipi: Resipi Terung Goreng Berlado Mudah Cepat Terbaik
 • Kategori Hidangan: Makanan
 • Jenis Masakan: Melayu

Bahan-Bahan Resipi Terung Goreng Berlado Mudah Cepat Terbaik

Resipi Terung Goreng Berlado Mudah Cepat Terbaik disediakan berdasarkan senarai bahan-bahan berikut:

 • Terung
 • 1 biji bawang besar – dihiris kasar goreng layu
 • 2 ulas bawang putih – digoreng layu
 • Cili padi
 • Lada hidup merah – patah-patahkan dan goreng layu
 • Lada hijau – patah-patahkan dan goreng layu
 • Sedikit belacan bakar

Cara Memasak Resipi Terung Goreng Berlado Mudah Cepat Terbaik

Resipi Terung Goreng Berlado Mudah Cepat Terbaik dapat disediakan dengan cara yang mudah iaitu:

 1. Mula-mula, goreng terung dan toskan.
 2. Bawang besar dan bawang putih digoreng layu dan ketepikan.
 3. Tumbuk kesemua bahan di atas sama seperti penyediaan sambal belacan.
 4. Perasakan garam dan gula sikit.
 5. Selepas itu, golek-golekkan pada terung goreng.
 6. Perahkan limau kasturi jika ingin rasa masam sedikit. Siap!

Credit recipe: Norislinah Mahfar

Hashtag / Keywords

Resipi Terung Goreng Berlado Mudah Cepat Terbaik Reviews

Customer Reviews about Resipi Terung Goreng Berlado Mudah Cepat Terbaik

Resipi Terung Goreng Berlado Mudah Cepat Terbaik

Resipi Terung Goreng Berlado Mudah Cepat Terbaik adalah perkongsian resipi mudah terutama kepada wanita bekerjaya dan sangat sibuk dengan pekerjaan di pejabat. Menu ini boleh disimpan di peti sejuk dan tahan lama. Boleh dipanaskan menggunakan ketuhar gelombang mikro atau mikrowave. Diharap perkongsian resipi mudah ini memberikan anda keselesaan bagi mereka yang tidak mempunyai banyak masa di dapur. Menu ini juga sesuai untuk sesiapa sahaja yang ingin mencuba masakan lain dari kebiasaan yang biasa anda masak.

Disamping anda dapat mempelajari selok belok cara memasak dan membuat sesuatu juadah seperti Resipi Terung Goreng Berlado Mudah Cepat Terbaik, anda juga mendapat tips yang berguna bagaimana untuk memastikan masakan yang anda masak itu menjadi seperti dalam gambar dan sedap dimakan. Kami berharap perkongsian resipi dapat membantu anda mempelbagaikan lagi menu masakan anda dirumah dan seterusnya meningkatkan minat untuk membuat homemade cooking (cookies, main menu, kuih, biskut) dengan lebih bermotivasi.

Yana

https://vipmalaysia.com

Kongsi Resipi Anda

Share recipe here only at Nordiyana.com / kongsi resipi anda disini
Share your recipe here. Your recipe will be featured. Contact us now!

Tekan Butang Share Facebook, Twitter dan Kongsi Resipi di Whatsapp dan Telegram

Jangan lupa untuk tekan butang share pada ikon Twitter, Facebook dan berkongsi Resipi Terung Goreng Berlado Mudah Cepat Terbaik di Whatsapp Group atau melalui Telegram dibawah.

Nordiyana.com adalah semua mengenai memasak dan berjalan-jalan. 1 hari 1 resipi baru, jadi dalam masa satu tahun sahaja anda sudah dapat menguasai 365 resipi. Terima kasih kerana menyukai dan mengunjungi laman web kami. Jika anda ingin berkongsi resipi dan gambar masakan anda diketengahkan dalam laman web kami, sila e-melkan gambar dan resepi ke info@nordiyana.com.

Ingin Resepi Anda Diketengahkan?

 1. Ambil gambar masakan yang anda ingin ketengahkan. Hantar sekeping foto masakan yang sudah siap sepenuhnya dalam bentuk .jpeg atau dalam bentuk yang mudah.
 2. Tulis bahan-bahan yang diperlukan serta cara memasak/ cara membuat. Menu atau hidangan yang boleh anda kirimkan merangkumi apa sahaja masakan, kuih muih, kek, biskut, minuman gulai dan sebagainya.
 3. Anda juga boleh tujukan resipi ini kepada insan yang istimewa dalam hidup anda sebagai menghargai perkongsian resepi yang anda sumbangkan. Tulis dengan ringkas, padat dan membawa erti sangat mendalam dan bermakna dalam hidup anda untuk resipi tersebut.
 4. Contohnya, anda boleh menulis seperti dibawah ini:-

Resipi Terung Goreng Berlado Mudah Cepat Terbaik ini didedikasikan buat suami tersayang iaitu Shamsul Iskandar bin Kahar iaitu suamiku yang tercinta yang sedang menjalankan tugas di sempadan Malaysia-Thailand. Apabila selesai bertugas dan pulang ke rumah, beliau sering menyuruhku untuk membuat menu ini. Menu kegemaran katanya.”

“Semoga suamiku sihat sejahtera dan dilindungi dari bahaya musuh. Jangan risaukan adinda dan anak-anak di sini. Kami menunggu kepulanganmu wahai Suamiku. Ikhlas dari isterimu yang sedia menanti- Mariani binti Mamat dan anak-anak Luqman Daniel bin Shamsul Iskandar, 12 tahun dan Intan Norazura binti Shamsul Iskandar, 9 tahun”.

Anda juga boleh menghantar gambar anda dan gambar keluarga untuk kami ketengahkan sebagai sumber resipi (anda juga mempunyai pilihan untuk tidak menghantar gambar anda). Dengan mengenali diri orang yang mencipta atau berkongsi Resipi Terung Goreng Berlado Mudah Cepat Terbaik ini, diharapkan pengunjung laman web ini dapat mengenali empunya resipi dan seterusnya mendoakan empunya resipi diberikan kesihatan, kesejahteraan dan kebahagiaan hidup di dunia dan akhirat.

error: