Resipi Burung Puyuh Berempah Terbaik Bak Hang

Resipi Burung Puyuh Berempah Terbaik Bak Hang
Resipi Burung Puyuh Berempah Terbaik Bak Hang adalah menu yang anda mesti cuba walaupun ramai yang tidak pernah makan burung puyuh. Sedap dan ranggup terutama apabila menggigit tulangnya.

Resipi Burung Puyuh Berempah Terbaik Bak Hang mempunyai permintaan tinggi kerana burung puyuh tidak mempunyai lemak tepu dan dagingnya lembut apabila digoreng dengan cara yang betul. Mari kita dapatkan resipinya dan cara menggoreng. Terbaik bak hang!

Resipi Burung Puyuh Berempah Terbaik Bak Hang Summary

 • Nama Resipi: Resipi Burung Puyuh Berempah Terbaik Bak Hang
 • Kategori Hidangan: Makanan
 • Jenis Masakan: Melayu

Bahan-Bahan Resipi Burung Puyuh Berempah Terbaik Bak Hang

Resipi Burung Puyuh Berempah Terbaik Bak Hang disediakan dengan bahan-bahan yang seperti berikut:

 • 5 ekor puyuh saiz sedang
 • Bawang besar – di tumbuk
 • Halia – ditumbuk
 • Cili kering– dimesin
 • Biji ketumbar, jintan manis dan jintan putih – disangai dan dimesin
 • Serai – di mesin
 • Garam secukup rasa
 • Gula secukup rasa

Cara Memasak Resipi Burung Puyuh Berempah Terbaik Bak Hang

Resipi Burung Puyuh Berempah Terbaik Bak Hang disediakan dengan tiga (3) langkah mudah iaitu:

 1. Gaulkan semua bahan-bahan di atas pada puyuh yang telah dibersihkan,
 2. Perap sekurang-kurangnya sejam,
 3. Selepas itu, boleh digoreng atau di bakar.

Credit recipe: Empunya resipi

Hashtag / Keywords

Resipi Burung Puyuh Berempah Terbaik Bak Hang Reviews

Customer Reviews about Resipi Burung Puyuh Berempah Terbaik Bak Hang

Resipi Burung Puyuh Berempah Terbaik Bak Hang

Resipi Burung Puyuh Berempah Terbaik Bak Hang adalah warna-warni masakan dan sajian yang jarang-jarang dibuat dirumah kerana kesukaran mendapatkan bekalan makanan dan bahan-bahan mentah. Dan ianya juga semakin dilupakan. Dengan adanya perkongsian resipi ini anda boleh mencuba sendiri memasaknya dirumah jika ada kelapangan. Diharap masakan anda menjadi dan sedap. Anda boleh mengulangi masakan ini pada masa akan datang.

Yana

https://vipmalaysia.com

Kongsi Resipi Anda

Share recipe here only at Nordiyana.com / kongsi resipi anda disini
Share your recipe here. Your recipe will be featured. Contact us now!

Tekan Butang Share Facebook, Twitter dan Kongsi Resipi di Whatsapp dan Telegram

Jangan lupa untuk tekan butang share pada ikon Twitter, Facebook dan berkongsi Resipi Burung Puyuh Berempah Terbaik Bak Hang di Whatsapp Group atau melalui Telegram dibawah.

Nordiyana.com adalah semua mengenai memasak dan berjalan-jalan. 1 hari 1 resipi baru, jadi dalam masa satu tahun sahaja anda sudah dapat menguasai 365 resipi. Terima kasih kerana menyukai dan mengunjungi laman web kami. Jika anda ingin berkongsi resipi dan gambar masakan anda diketengahkan dalam laman web kami, sila e-melkan gambar dan resepi ke info@nordiyana.com.

Ingin Resepi Anda Diketengahkan?

 1. Ambil gambar masakan yang anda ingin ketengahkan. Hantar sekeping foto masakan yang sudah siap sepenuhnya dalam bentuk .jpeg atau dalam bentuk yang mudah.
 2. Tulis bahan-bahan yang diperlukan serta cara memasak/ cara membuat. Menu atau hidangan yang boleh anda kirimkan merangkumi apa sahaja masakan, kuih muih, kek, biskut, minuman gulai dan sebagainya.
 3. Anda juga boleh tujukan resipi ini kepada insan yang istimewa dalam hidup anda sebagai menghargai perkongsian resepi yang anda sumbangkan. Tulis dengan ringkas, padat dan membawa erti sangat mendalam dan bermakna dalam hidup anda untuk resipi tersebut.
 4. Contohnya, anda boleh menulis seperti dibawah ini:-

Resipi Burung Puyuh Berempah Terbaik Bak Hang ini didedikasikan buat suami tersayang iaitu Shamsul Iskandar bin Kahar iaitu suamiku yang tercinta yang sedang menjalankan tugas di sempadan Malaysia-Thailand. Apabila selesai bertugas dan pulang ke rumah, beliau sering menyuruhku untuk membuat menu ini. Menu kegemaran katanya.”

“Semoga suamiku sihat sejahtera dan dilindungi dari bahaya musuh. Jangan risaukan adinda dan anak-anak di sini. Kami menunggu kepulanganmu wahai Suamiku. Ikhlas dari isterimu yang sedia menanti- Mariani binti Mamat dan anak-anak Luqman Daniel bin Shamsul Iskandar, 12 tahun dan Intan Norazura binti Shamsul Iskandar, 9 tahun”.

Anda juga boleh menghantar gambar anda dan gambar keluarga untuk kami ketengahkan sebagai sumber resipi (anda juga mempunyai pilihan untuk tidak menghantar gambar anda). Dengan mengenali diri orang yang mencipta atau berkongsi Resipi Burung Puyuh Berempah Terbaik Bak Hang ini, diharapkan pengunjung laman web ini dapat mengenali empunya resipi dan seterusnya mendoakan empunya resipi diberikan kesihatan, kesejahteraan dan kebahagiaan hidup di dunia dan akhirat.

error: