Resipi Aiskrim Magnum yang Mewah

Resipi Aiskrim Magnum Mewah - info di www.nordiyana.com

Kali ini mari kita pelajari Resipi Aiskrim Magnum yang Mewah kerana ramai yang sudah tahu membuat aiskrim Malaysia. Melihat pada nama resipi ini sudah mengkagumkan kita semua. Apatah lagi apabila kita telah berjaya menyiapkannya. Dan rasanya yang seakan-akan aiskrim magnum, anda pasti teruja. Kami yang pertama kali mencuba resipi ini juga sangat teruja pada mulanya.

Aiskrim ini perlu dibekukan selama satu hari dalam peti sejuk dan cara penyediaannya juga mudah tanpa menggunakan mixer. Mari kita berguru untuk mendapatkan cara membuat aiskrim mewah ini. Selamat mencuba!

Ala-Ala Resipi Aiskrim Magnum yang Mewah Summary

 • Nama Resipi: Ala-Ala Resipi Aiskrim Magnum yang Mewah
 • Kategori Hidangan: Minuman
 • Jenis Masakan: Western

Bahan- Bahan Ala-Ala Resipi Aiskrim Magnum yang Mewah

Berikut adalah bahan bahan untuk Ala-Ala Resipi Aiskrim Magnum yang Mewah seperti dibawah: –

 • Dairy whipping cream.
 • Susu pekat manis.
 • Coklat masakan (double boilerkan)
 • Almond nibs (sangai @ bakar )

*Double boiler adalah mencairkan coklat masakan dengan meletakkan coklat masakan di atas air yang mendidih / air yang panas. Yang dimaksudkan dengan double boiler ialah menggunakan 2 bekas makanan berasingan. 1 bekas makanan untuk air panas dan satu lagi bekas makanan untuk meletakkan coklat masakan.

Cara Penyediaan Ala-Ala Resipi Aiskrim Magnum yang Mewah

Untuk Ala-Ala Resipi Aiskrim Magnum yang Mewah, anda boleh gunakan milk whip cream jenama Arla yang mempunyai rasa lemak-lemak tawar.

Cara Penyediaan

Cara membuat Ala-Ala Resipi Aiskrim Magnum yang Mewah adalah seperti berikut: –

 1. Tuangkan susu pekat manis.
 2. Tuangkan susu 500ml ataupun jika ingin rasa lemak boleh gunakan kesemuaya sekali.
 3. Coklat masakan dilakukan cara ‘double boiler’.
 4. Bakar almond nibs sehingga kuning sedikit.
 5. Campurkan adunan dan mula buat bentuk menggunakan acuan aiskrim.
 6. Setelah siap, letakkan dalam petisejuk beku selama satu hari.
 7. Anda boleh nikmati pada keesokan hari.

*Credit to: Riena Eris

Hashtag / Keywords

Ala-Ala Resipi Aiskrim Magnum yang Mewah Reviews

Customer Reviews about Ala-Ala Resipi Aiskrim Magnum yang Mewah

Jika anda pandai membentuka Resipi Aiskrim Magnum yang Mewah ini sama seperti yang anda beli dikedai, anda pasti akan merasai keterujaannya. Nikmati bersama keluarga. Minta maaf kerana maklumat yang didapati tidak berapa lengkap tetapi menurut penulis, agak mudah untuk membuatnua.

Ala-Ala Resipi Aiskrim Magnum yang Mewah adalah satu koleksi masakan aneka resepi yang anda mesti cuba kerana bahannya tidaklah sebanyak mana. Dan cara penyediaannya juga tidak susah dan mudah didapati di pasaraya ataupun di Official Store di Shopee atau Lazada. Terima kasih atas perkongsian resepi ini.

Disamping anda dapat mempelajari selok belok cara memasak dan membuat sesuatu juadah seperti Ala-Ala Resipi Aiskrim Magnum yang Mewah, anda juga mendapat tips yang berguna bagaimana untuk memastikan masakan yang anda masak itu menjadi seperti dalam gambar dan sedap dimakan. Kami berharap perkongsian resipi dapat membantu anda mempelbagaikan lagi menu masakan anda dirumah dan seterusnya meningkatkan minat untuk membuat homemade cooking (cookies, main menu, kuih, biskut) dengan lebih bermotivasi.

Kami ingin mengucapkan terima kasih atas perkongsian resipi ini dan diharap anda dapat dimurahkan rezeki dan semoga mendapat rahmat dan keberkatan dalam kehidupan.

Jangan lupa untuk tekan butang share pada ikon Tweeter, Facebook dan berkongsi resipi menarik ini di Whatsapp Group atau melalui Telegram dibawah.

Nordiyana.com adalah semua mengenai memasak dan berjalan-jalan. 1 hari 1 resipi baru, jadi dalam masa satu tahun sahaja anda sudah dapat menguasai 365 resipi. Terima kasih kerana menyukai dan mengunjungi laman web kami.

Yana

https://vipmalaysia.com

Kongsi Resipi Anda

Share recipe here only at Nordiyana.com / kongsi resipi anda disini
Share your recipe here. Your recipe will be featured. Contact us now!

Tekan Butang Share Facebook, Twitter dan Kongsi Resipi di WhatsApp dan Telegram

Jangan lupa untuk tekan butang share pada ikon Twitter, Facebook dan berkongsi Ala-Ala Resipi Aiskrim Magnum yang Mewah di WhatsApp Group atau melalui Telegram dibawah.

Nordiyana.com adalah semua mengenai memasak dan berjalan-jalan. 1 hari 1 resipi baru termasuk Ala-Ala Resipi Aiskrim Magnum yang Mewah , jadi dalam masa satu tahun sahaja anda sudah dapat menguasai 365 resipi. Terima kasih kerana menyukai dan mengunjungi laman web kami. Jika anda ingin berkongsi resipi dan gambar masakan anda diketengahkan dalam laman web kami, sila e-melkan gambar dan resepi ke info@nordiyana.com.

Ingin Resepi Anda Diketengahkan?

 1. Ambil gambar masakan yang anda ingin ketengahkan. Hantar sekeping foto masakan yang sudah siap sepenuhnya dalam bentuk .jpeg atau dalam bentuk yang mudah.
 2. Tulis bahan-bahan yang diperlukan serta cara memasak/ cara membuat. Menu atau hidangan yang boleh anda kirimkan merangkumi apa sahaja masakan, kuih muih, kek, biskut, minuman, gulai dan sebagainya.
 3. Anda juga boleh tujukan resipi ini kepada insan yang istimewa dalam hidup anda sebagai menghargai perkongsian resepi yang anda sumbangkan. Tulis dengan ringkas, padat dan membawa erti sangat mendalam dan bermakna dalam hidup anda untuk resipi tersebut.
 4. Contohnya, anda boleh menulis seperti dibawah ini:-

Ala-Ala Resipi Aiskrim Magnum yang Mewah ini didedikasikan buat suami tersayang iaitu Abdul Rahman bin Din iaitu suamiku yang tercinta yang sedang menjalankan tugas di sempadan Malaysia-Thailand. Apabila selesai bertugas dan pulang ke rumah, beliau sering menyuruhku untuk membuat menu ini. Menu kegemaran katanya.”

“Semoga suamiku sihat sejahtera dan dilindungi dari bahaya musuh. Jangan risaukan adinda dan anak-anak di sini. Kami menunggu kepulanganmu wahai Suamiku. Ikhlas dari isterimu yang sedia menanti- Saifa Izzura binti Usuluddin dan anak-anak Muhammad Rayyan bin Abdul Rahman, 15 tahun dan Suraya Rose binti Abdul Rahman, 13 tahun”.

Anda juga boleh menghantar gambar anda dan gambar keluarga untuk kami ketengahkan sebagai sumber resipi (anda juga mempunyai pilihan untuk tidak menghantar gambar anda). Dengan mengenali diri orang yang mencipta atau berkongsi Ala-Ala Resipi Aiskrim Magnum yang Mewah ini, diharapkan pengunjung laman web ini dapat mengenali empunya resipi dan seterusnya mendoakan empunya resipi diberikan kesihatan, kesejahteraan dan kebahagiaan hidup di dunia dan akhirat.

error: