Resepi Roti Pisang Rangup Viral Sedap Teramat

Resepi Roti Pisang Rangup Viral Sedap Teramat
Resepi Roti Pisang Rangup Viral Sedap Teramat ini nampak seperti pisang yang ditampal-tampal pada roti tetapi rasanya cukup lazat.

Resepi Roti Pisang Rangup Viral Sedap Teramat ini sangat pelik kerana terdapat beberapa hirisan pisang dalam roti tetapi sangat kreatif dan inovatif. Mari kita belajar cara memasak resepi ini. Mesti semua orang terperanjat dan akhirnya menyukai resepi ini. Memang terbaiklah!

Resepi Roti Pisang Rangup Viral Sedap Teramat Summary

 • Nama Resipi: Resepi Roti Pisang Rangup Viral Sedap Teramat
 • Kategori Hidangan: Makanan
 • Jenis Masakan: Melayu

Bahan-Bahan Resepi Roti Pisang Rangup Viral Sedap Teramat

Bahan-bahan untuk Resepi Roti Pisang Rangup Viral Sedap Teramat adalah seperti berikut:

 • Roti gardenia keping
 • Pisang masak
 • Marjerin
 • Kuning telur
 • Gula perang (jika tiada boleh letak gula putih)
 • Cheddar cheese (optional, jika tiada boleh tabur gula)

Cara Memasak Resepi Roti Pisang Rangup Viral Sedap Teramat

 1. Sapu marjerin di atas roti.
 2. Kemudian susun pisang mengikut kreatif sendiri.
 3. Selepas itu sapu lagi marjerin dan sapu kuning telur.
 4. Tabur cheddar cheese atau gula perang.
 5. Bakar dengan suhu 180°c selama 5-7 minit.
 6. Siap untuk dihidang!

Sumber : Hamizah Zakaria

Hashtag / Keywords

Resepi Roti Pisang Rangup Viral Sedap Teramat Reviews

Customer Reviews about Resepi Roti Pisang Rangup Viral Sedap Teramat

Resepi Roti Pisang Rangup Viral Sedap Teramat rasanya lemak-lemak manis pisang bersama cheese sememangnya sedap. Boleh cuba resepi ini sebagai menu sarapan pagi atau minum petang.

Yana

https://vipmalaysia.com

Kongsi Resipi Anda

Tekan Butang Share Facebook, Twitter dan Kongsi Resipi di Whatsapp dan Telegram

Jangan lupa untuk tekan butang share pada ikon Twitter, Facebook dan berkongsi Resepi Roti Pisang Rangup Viral Sedap Teramat di Whatsapp Group atau melalui Telegram dibawah.

Nordiyana.com adalah semua mengenai memasak dan berjalan-jalan. 1 hari 1 resipi baru, jadi dalam masa satu tahun sahaja anda sudah dapat menguasai 365 resipi. Terima kasih kerana menyukai dan mengunjungi laman web kami. Jika anda ingin berkongsi resipi dan gambar masakan anda diketengahkan dalam laman web kami, sila e-melkan gambar dan resepi ke info@nordiyana.com.

Ingin Resepi Anda Diketengahkan?

 1. Ambil gambar masakan yang anda ingin ketengahkan. Hantar sekeping foto masakan yang sudah siap sepenuhnya dalam bentuk .jpeg atau dalam bentuk yang mudah.
 2. Tulis bahan-bahan yang diperlukan serta cara memasak/ cara membuat. Menu atau hidangan yang boleh anda kirimkan merangkumi apa sahaja masakan, kuih muih, kek, biskut, minuman gulai dan sebagainya.
 3. Anda juga boleh tujukan resipi ini kepada insan yang istimewa dalam hidup anda sebagai menghargai perkongsian resepi yang anda sumbangkan. Tulis dengan ringkas, padat dan membawa erti sangat mendalam dan bermakna dalam hidup anda untuk resipi tersebut.
 4. Contohnya, anda boleh menulis seperti dibawah ini:-

Resepi Roti Pisang Rangup Viral Sedap Teramat ini didedikasikan buat suami tersayang iaitu Shamsul Iskandar bin Kahar iaitu suamiku yang tercinta yang sedang menjalankan tugas di sempadan Malaysia-Thailand. Apabila selesai bertugas dan pulang ke rumah, beliau sering menyuruhku untuk membuat menu ini. Menu kegemaran katanya.”

“Semoga suamiku sihat sejahtera dan dilindungi dari bahaya musuh. Jangan risaukan adinda dan anak-anak di sini. Kami menunggu kepulanganmu wahai Suamiku. Ikhlas dari isterimu yang sedia menanti- Mariani binti Mamat dan anak-anak Luqman Daniel bin Shamsul Iskandar, 12 tahun dan Intan Norazura binti Shamsul Iskandar, 9 tahun”.

Anda juga boleh menghantar gambar anda dan gambar keluarga untuk kami ketengahkan sebagai sumber resipi (anda juga mempunyai pilihan untuk tidak menghantar gambar anda). Dengan mengenali diri orang yang mencipta atau berkongsi Resepi Roti Pisang Rangup Viral Sedap Teramat ini, diharapkan pengunjung laman web ini dapat mengenali empunya resipi dan seterusnya mendoakan empunya resipi diberikan kesihatan, kesejahteraan dan kebahagiaan hidup di dunia dan akhirat.

error: