Resepi Donut Red Velvet Tersedap

Resepi Donut Red Velvet Tersedap
Dapatkan Resepi Donut Red Velvet Tersedap ini yang sungguh menyelerakan. Kreatifkan diri anda!

Resepi Donut Red Velvet Tersedap adalah sebuah resepi yang sesuai untuk anda buat dirumah kerana selepas siap digoreng, anda boleh salutkan dengan coklat, vanilla lemon, chocolate milk, krim mint dan lain-lain. Jom kita cuba sekarang!

Resepi Donut Red Velvet Tersedap Summary

 • Nama Resipi: Resepi Donut Red Velvet Tersedap
 • Kategori Hidangan: Makanan
 • Jenis Masakan: Melayu

Bahan-Bahan Resepi Donut Red Velvet Tersedap

BAHAN A Resepi Donut Red Velvet Tersedap

 • 3 SUDU BESAR YIS
 • 3 SUDU BESAR GULA
 • AIR SUAM
 • SATUKAN BAHAN DI ATAS. KACAU SEBATI SAMPAI BERBUIH & TUNGGU SEHINGGA YIS KEMBANG

BAHAN B

 • 1KG TEPUNG GANDUM
 • 3 SUDU BESAR MARJERIN
 • 3 SUDU SUSU PEKAT
 • 2 SUDU RED VELVET EMULCO ( SAYA BANCUH DENGAN AIR SEDIKIT )
 • SECUBIT GARAM

Cara Memasak Resepi Donut Red Velvet Tersedap

 1. GAULKAN BAHAN-BAHAN SAMPAI SEBATI,
 2. MASUKKAN BAHAN A DAN ULI SAMPAI LICIN DAN TIDAK MELEKAT PADA TANGAN.
 3. LETAKKAN DOH KE DALAM BEKAS YANG TERTUTUP SEHINGGA DOH KEMBANG.
 4. LEPAS DOH SUDAH KEMBANG, TUMBUK-TUMBUK DOH UNTUK KELUARKAN ANGIN DAN BOLEH BENTUKKAN DONUT.
 5. GORENG DENGAN MINYAK PANAS . PASTIKAN API SEDERHANA KECIL
 6. APABILA SUDAH SIAP GORENG, BOLEH SALUTKAN DENGAN GULA @ COKLAT MENGIKUT CITARASA MASING.

Did you know?

Untuk menghasilkan yis yang boleh kembang dengan baik untuk Resepi Donut Red Velvet Tersedap, air tidak boleh terlalu panas atau terlalu sejuk. Jika anda menggunakan air panas atau air sejuk, yis akan mati iaitu tidak kembang dengan sempurna.

Credit Recipe: AienLatiff

Hashtag / Keywords

Resepi Donut Red Velvet Tersedap Reviews

Customer Reviews about Resepi Donut Red Velvet Tersedap

Resepi Donut Red Velvet Tersedap

Resepi Donut Red Velvet Tersedap adalah sajian minum petang yang sangat digemari oleh semua golongan masyarakat. Biasanya menu minum petang disediakan dengan bahan-bahan yang mudah dan cara penyediaan yang ringkas. Menu minum petang biasanya terdiri daripada kuih muih yang manis-manis atau masakan bergoreng dan perlukan sos pencicah. Anda boleh dapatkan banyak koleksi menu minum petang atau apa sahaja resipi di laman web kami.

Disamping anda dapat mempelajari selok belok cara memasak dan membuat sesuatu juadah seperti Resepi Donut Red Velvet Tersedap, anda juga mendapat tips yang berguna bagaimana untuk memastikan masakan yang anda masak itu menjadi seperti dalam gambar dan sedap dimakan. Kami berharap perkongsian resipi dapat membantu anda mempelbagaikan lagi menu masakan anda dirumah dan seterusnya meningkatkan minat untuk membuat homemade cooking (cookies, main menu, kuih, biskut) dengan lebih bermotivasi.

Yana

https://vipmalaysia.com

Kongsi Resipi Anda

Tekan Butang Share Facebook, Twitter dan Kongsi Resipi di Whatsapp dan Telegram

Jangan lupa untuk tekan butang share pada ikon Twitter, Facebook dan berkongsi Resepi Donut Red Velvet Tersedap di Whatsapp Group atau melalui Telegram dibawah.

Nordiyana.com adalah semua mengenai memasak dan berjalan-jalan. 1 hari 1 resipi baru, jadi dalam masa satu tahun sahaja anda sudah dapat menguasai 365 resipi. Terima kasih kerana menyukai dan mengunjungi laman web kami. Jika anda ingin berkongsi resipi dan gambar masakan anda diketengahkan dalam laman web kami, sila e-melkan gambar dan resepi ke info@nordiyana.com.

Ingin Resepi Anda Diketengahkan?

 1. Ambil gambar masakan yang anda ingin ketengahkan. Hantar sekeping foto masakan yang sudah siap sepenuhnya dalam bentuk .jpeg atau dalam bentuk yang mudah.
 2. Tulis bahan-bahan yang diperlukan serta cara memasak/ cara membuat. Menu atau hidangan yang boleh anda kirimkan merangkumi apa sahaja masakan, kuih muih, kek, biskut, minuman gulai dan sebagainya.
 3. Anda juga boleh tujukan resipi ini kepada insan yang istimewa dalam hidup anda sebagai menghargai perkongsian resepi yang anda sumbangkan. Tulis dengan ringkas, padat dan membawa erti sangat mendalam dan bermakna dalam hidup anda untuk resipi tersebut.
 4. Contohnya, anda boleh menulis seperti dibawah ini:-

Resepi Donut Red Velvet Tersedap ini didedikasikan buat suami tersayang iaitu Shamsul Iskandar bin Kahar iaitu suamiku yang tercinta yang sedang menjalankan tugas di sempadan Malaysia-Thailand. Apabila selesai bertugas dan pulang ke rumah, beliau sering menyuruhku untuk membuat menu ini. Menu kegemaran katanya.”

“Semoga suamiku sihat sejahtera dan dilindungi dari bahaya musuh. Jangan risaukan adinda dan anak-anak di sini. Kami menunggu kepulanganmu wahai Suamiku. Ikhlas dari isterimu yang sedia menanti- Mariani binti Mamat dan anak-anak Luqman Daniel bin Shamsul Iskandar, 12 tahun dan Intan Norazura binti Shamsul Iskandar, 9 tahun”.

Anda juga boleh menghantar gambar anda dan gambar keluarga untuk kami ketengahkan sebagai sumber resipi (anda juga mempunyai pilihan untuk tidak menghantar gambar anda). Dengan mengenali diri orang yang mencipta atau berkongsi Resepi Donut Red Velvet Tersedap ini, diharapkan pengunjung laman web ini dapat mengenali empunya resipi dan seterusnya mendoakan empunya resipi diberikan kesihatan, kesejahteraan dan kebahagiaan hidup di dunia dan akhirat.

error: