Resepi Buko Pandan Filipina Viral Terbaik

Resepi Buko Pandan Filipina Viral Terbaik
Resepi Buko Pandan Filipina Viral Terbaik ini sangat sedap apabial dimakan pada waktu panas lid-lid

Resepi Buko Pandan Filipina Viral Terbaik adalah kuib jeli pandan yang sedap dinikmati ketika cuaca panas. Resepi ini seolah-olah berenang di dalam mulut. Anda mesti mencuba membuatnya dirumah. Anda pasti terpesona!

Resepi Buko Pandan Filipina Viral Terbaik Summary

 • Nama Resipi: Resepi Buko Pandan Filipina Viral Terbaik
 • Kategori Hidangan: Makanan
 • Jenis Masakan: Asia

Bahan-Bahan Resepi Buko Pandan Filipina Viral Terbaik

Bahan-bahan yang diperlukan untuk Resepi Buko Pandan Filipina Viral Terbaik:

 • 1 peket agar-agar serbuk perisa pandan
 • 1 cawan teh biji sagu
 • 1 sudu kecil coconut Pandan Emulco
 • 1 tin krimer sejat cair SAJI Malaysia
 • 1 cawan teh whipping cream non diary
 • 1 cawan air gula (ikut manis yang disukai)
 • 1 mangkuk isi kelapa
 • 1 mangkuk kecil Nata De Coco perisa kelapa (ambil isinya sahaja)
 • Ais secukupnya
 • Buah logan (jika suka)
 • 1/2 cawan biji selasih yang telah kembang (rendam dalam air panas)

Cara Memasak Resepi Buko Pandan Filipina Viral Terbaik

 1. Masak agar-agar dan bekukan ikut arahan dari belakang bungkusan.
 2. Masak sagu biji terlebih dahulu.
 3. Jika kurang kuah boleh lebihkan krimer sejat cair.
 4. Pukul whipping cream tidak perlu sampai kembang.
 5. Boleh masukkan beberapa titik pewarna hijau untuk warna sedikit kehijauan.

Did you know?

Buah longan boleh ditambah untuk menambah kesedapan dengan isi yang banyak. Buko Pandan boleh disimpan di dalam peti sejuk dan tahan selama 3-4 hari. Enak dinikmati ketika cuaca panas!

Kredit: Aisyah Humaira

Hashtag / Keywords

Resepi Buko Pandan Filipina Viral Terbaik Reviews

Customer Reviews about Resepi Buko Pandan Filipina Viral Terbaik

Resepi Buko Pandan Filipina Viral Terbaik sedap dinikmati ketika cuaca panas. Rasa jeli yang sejuk sangat menyegarkan anda.

Yana

https://vipmalaysia.com

Kongsi Resipi Anda

Tekan Butang Share Facebook, Twitter dan Kongsi Resipi di Whatsapp dan Telegram

Jangan lupa untuk tekan butang share pada ikon Twitter, Facebook dan berkongsi Resepi Buko Pandan Filipina Viral Terbaik di Whatsapp Group atau melalui Telegram dibawah.

Nordiyana.com adalah semua mengenai memasak dan berjalan-jalan. 1 hari 1 resipi baru, jadi dalam masa satu tahun sahaja anda sudah dapat menguasai 365 resipi. Terima kasih kerana menyukai dan mengunjungi laman web kami. Jika anda ingin berkongsi resipi dan gambar masakan anda diketengahkan dalam laman web kami, sila e-melkan gambar dan resepi ke info@nordiyana.com.

Ingin Resepi Anda Diketengahkan?

 1. Ambil gambar masakan yang anda ingin ketengahkan. Hantar sekeping foto masakan yang sudah siap sepenuhnya dalam bentuk .jpeg atau dalam bentuk yang mudah.
 2. Tulis bahan-bahan yang diperlukan serta cara memasak/ cara membuat. Menu atau hidangan yang boleh anda kirimkan merangkumi apa sahaja masakan, kuih muih, kek, biskut, minuman gulai dan sebagainya.
 3. Anda juga boleh tujukan resipi ini kepada insan yang istimewa dalam hidup anda sebagai menghargai perkongsian resepi yang anda sumbangkan. Tulis dengan ringkas, padat dan membawa erti sangat mendalam dan bermakna dalam hidup anda untuk resipi tersebut.
 4. Contohnya, anda boleh menulis seperti dibawah ini:-

Resepi Buko Pandan Filipina Viral Terbaik ini didedikasikan buat suami tersayang iaitu Shamsul Iskandar bin Kahar iaitu suamiku yang tercinta yang sedang menjalankan tugas di sempadan Malaysia-Thailand. Apabila selesai bertugas dan pulang ke rumah, beliau sering menyuruhku untuk membuat menu ini. Menu kegemaran katanya.”

“Semoga suamiku sihat sejahtera dan dilindungi dari bahaya musuh. Jangan risaukan adinda dan anak-anak di sini. Kami menunggu kepulanganmu wahai Suamiku. Ikhlas dari isterimu yang sedia menanti- Mariani binti Mamat dan anak-anak Luqman Daniel bin Shamsul Iskandar, 12 tahun dan Intan Norazura binti Shamsul Iskandar, 9 tahun”.

Anda juga boleh menghantar gambar anda dan gambar keluarga untuk kami ketengahkan sebagai sumber resipi (anda juga mempunyai pilihan untuk tidak menghantar gambar anda). Dengan mengenali diri orang yang mencipta atau berkongsi Resepi Buko Pandan Filipina Viral Terbaik ini, diharapkan pengunjung laman web ini dapat mengenali empunya resipi dan seterusnya mendoakan empunya resipi diberikan kesihatan, kesejahteraan dan kebahagiaan hidup di dunia dan akhirat.

error: