Resepi Ayam Goreng Kari Yummy Tummy Terbaik

Resepi Ayam Goreng Kari Yummy Tummy Terbaik
Salah satu kegemaran kami iaitu Resepi Ayam Goreng Kari Yummy Tummy Terbaik yang mesti anda cuba.

Resepi Ayam Goreng Kari Yummy Tummy Terbaik merupakan pesaing hebat bagi ayam goreng kunyit dan ayam goreng berempah. Rasanya sedap tidak terkata. Jom kita cuba memasak resepi baru ini. Selamat menggoreng ayam!

Resepi Ayam Goreng Kari Yummy Tummy Terbaik Summary

 • Nama Resipi: Resepi Ayam Goreng Kari Yummy Tummy Terbaik
 • Kategori Hidangan: Makanan
 • Jenis Masakan: Melayu

Bahan-Bahan Resepi Ayam Goreng Kari Yummy Tummy Terbaik

Resepi Ayam Goreng Kari Yummy Tummy Terbaik menggunakan bahan-bahan utama, bahan A and bahan B seperti berikut.

Bahan-bahan Utama

 • ½ ekor ayam

Bahan-bahan A

 • 3 ulas bawang putih
 • 1 inci halia
 • 5 tangkai cili kering
 • 5 sudu besar serbuk kari
 • 1 sudu besar lada sulah
 • Garam secukup rasa

Bahan-bahan B

 • 1 biji telur ayam
 • 1 tangkai daun kari
 • 6 sudu besar tepung jagung
 • 6 sudu besar tepung gandum

Cara Memasak Resepi Ayam Goreng Kari Yummy Tummy Terbaik

Resepi Ayam Goreng Kari Yummy Tummy Terbaik dimasak dengan cara-cara seperti berikut.

 1. Mula-mula, kisar kesemua Bahan A.
 2. Kemudian, gaul ayam bersama Bahan A dan B.
 3. Perap ayam selama 1 jam.
 4. Panaskan minyak dan goreng ayam sehingga masak.
 5. Sedia untuk dihidangkan.
 6. Selamat mencuba!

Kredit recipe: Bella Shabuddin

Hashtag / Keywords

Resepi Ayam Goreng Kari Yummy Tummy Terbaik Reviews

Customer Reviews about Resepi Ayam Goreng Kari Yummy Tummy Terbaik

Resepi Ayam Goreng Kari Yummy Tummy Terbaik

Resepi Ayam Goreng Kari Yummy Tummy Terbaik adalah koleksi resepi hebat dan mudah disediakan bagi mereka yang baru ingin menceburi hal berkaitan masak memasak di dapur. Abaikan apa kata orang lain, yang penting, anda sudah memulakannya mengikut kemahuan anda sendiri dan sekarang perlu membuktikan kepada diri sendiri adakah masakan yang anda masak menepati citarasa dan selera anda. Dengan langkah demi langkah, anda selangkah untuk bergelar seorang yang pandai memasak.

Yana

https://vipmalaysia.com

Kongsi Resipi Anda

Share recipe here only at Nordiyana.com / kongsi resipi anda disini
Share your recipe here. Your recipe will be featured. Contact us now!

Tekan Butang Share Facebook, Twitter dan Kongsi Resipi di Whatsapp dan Telegram

Jangan lupa untuk tekan butang share pada ikon Twitter, Facebook dan berkongsi Resepi Ayam Goreng Kari Yummy Tummy Terbaik di Whatsapp Group atau melalui Telegram dibawah.

Nordiyana.com adalah semua mengenai memasak dan berjalan-jalan. 1 hari 1 resipi baru, jadi dalam masa satu tahun sahaja anda sudah dapat menguasai 365 resipi. Terima kasih kerana menyukai dan mengunjungi laman web kami. Jika anda ingin berkongsi resipi dan gambar masakan anda diketengahkan dalam laman web kami, sila e-melkan gambar dan resepi ke info@nordiyana.com.

Ingin Resepi Anda Diketengahkan?

 1. Ambil gambar masakan yang anda ingin ketengahkan. Hantar sekeping foto masakan yang sudah siap sepenuhnya dalam bentuk .jpeg atau dalam bentuk yang mudah.
 2. Tulis bahan-bahan yang diperlukan serta cara memasak/ cara membuat. Menu atau hidangan yang boleh anda kirimkan merangkumi apa sahaja masakan, kuih muih, kek, biskut, minuman gulai dan sebagainya.
 3. Anda juga boleh tujukan resipi ini kepada insan yang istimewa dalam hidup anda sebagai menghargai perkongsian resepi yang anda sumbangkan. Tulis dengan ringkas, padat dan membawa erti sangat mendalam dan bermakna dalam hidup anda untuk resipi tersebut.
 4. Contohnya, anda boleh menulis seperti dibawah ini:-

Resepi Ayam Goreng Kari Yummy Tummy Terbaik ini didedikasikan buat suami tersayang iaitu Shamsul Iskandar bin Kahar iaitu suamiku yang tercinta yang sedang menjalankan tugas di sempadan Malaysia-Thailand. Apabila selesai bertugas dan pulang ke rumah, beliau sering menyuruhku untuk membuat menu ini. Menu kegemaran katanya.”

“Semoga suamiku sihat sejahtera dan dilindungi dari bahaya musuh. Jangan risaukan adinda dan anak-anak di sini. Kami menunggu kepulanganmu wahai Suamiku. Ikhlas dari isterimu yang sedia menanti- Mariani binti Mamat dan anak-anak Luqman Daniel bin Shamsul Iskandar, 12 tahun dan Intan Norazura binti Shamsul Iskandar, 9 tahun”.

Anda juga boleh menghantar gambar anda dan gambar keluarga untuk kami ketengahkan sebagai sumber resipi (anda juga mempunyai pilihan untuk tidak menghantar gambar anda). Dengan mengenali diri orang yang mencipta atau berkongsi Resepi Ayam Goreng Kari Yummy Tummy Terbaik ini, diharapkan pengunjung laman web ini dapat mengenali empunya resipi dan seterusnya mendoakan empunya resipi diberikan kesihatan, kesejahteraan dan kebahagiaan hidup di dunia dan akhirat.

error: