Resepi Apam Coklat Lompang Terlajak Laris

Resepi Apam Coklat Lompang Terlajak Laris
Nampak menawan kalau anda cuba Resepi Apam Coklat Lompang Terlajak Laris ini. Sedap yang amat!

Resepi Apam Coklat Lompang Terlajak Laris adalah resepi yang menjimatkan masa kerana penyediaannya mudah dan cara membuatnya juga mudah. Kami persembahkan resepi mudah ini untuk anda cuba dirumah!

Resepi Apam Coklat Lompang Terlajak Laris Summary

 • Nama Resipi: Resepi Apam Coklat Lompang Terlajak Laris
 • Kategori Hidangan: Makanan
 • Jenis Masakan: Melayu

Bahan-Bahan Resepi Apam Coklat Lompang Terlajak Laris

Resepi Apam Coklat Lompang Terlajak Laris menggunakan bahan-bahan asas membuat kuih seperti tepung gandum, serbuk koko, susu pekat dan perlu dikukus selama 15-20 minit. Untuk resipi ini, anda dapat menghasilkan 48 biji apam. Peralatan yang digunakan adalah acuan lompang.

 • 2 cawan tepung gandum*
 • 1 cawan serbuk koko*
 • 1 sudu kecil baking powder*
 • 1 sudu kecil soda bikarbonat*
 • 1 cawan minyak masak
 • 1 cawan susu cair
 • 1/2 cawan susu pekat
 • 2 biji telur ayam

Untuk semua yang bertanda *, ayak semua di atas. Sesudah selesai diayak, masukkan 1 1/2 cawan gula dan ketepikan.

Cara Memasak Resepi Apam Coklat Lompang Terlajak Laris

Bagaimana cara memasak Resepi Apam Coklat Lompang Terlajak Laris? Jom kita dapatkan langkah demi langkah seperti dibawah.

 1. Kisar semua bahan dan masukkan ke dalam mangkuk.
 2. Masukkan bahan kering sikit demi sedikit.
 3. Akhir sekali, masukkan 1 cawan air panas.
 4. Kacau sebati.
 5. Sapu acuan dengan minyak dan masukkan adunan.
 6. Kukus 15-20 minit.
 7. Siap dan sedia untuk dimakan!

Credit recipe: Empunya resepi

Hashtag / Keywords

Resepi Apam Coklat Lompang Terlajak Laris Reviews

Customer Reviews about Resepi Apam Coklat Lompang Terlajak Laris

Resepi Apam Coklat Lompang Terlajak Laris adalah sajian minum petang yang sangat digemari oleh semua golongan masyarakat. Biasanya menu minum petang disediakan dengan bahan-bahan yang mudah dan cara penyediaan yang ringkas. Menu minum petang biasanya terdiri daripada kuih muih yang manis-manis atau masakan bergoreng dan perlukan sos pencicah. Anda boleh dapatkan banyak koleksi menu minum petang atau apa sahaja resipi di laman web kami.

Yana

https://vipmalaysia.com

Kongsi Resipi Anda

Tekan Butang Share Facebook, Twitter dan Kongsi Resipi di Whatsapp dan Telegram

Jangan lupa untuk tekan butang share pada ikon Twitter, Facebook dan berkongsi Resepi Apam Coklat Lompang Terlajak Laris di Whatsapp Group atau melalui Telegram dibawah.

Nordiyana.com adalah semua mengenai memasak dan berjalan-jalan. 1 hari 1 resipi baru, jadi dalam masa satu tahun sahaja anda sudah dapat menguasai 365 resipi. Terima kasih kerana menyukai dan mengunjungi laman web kami. Jika anda ingin berkongsi resipi dan gambar masakan anda diketengahkan dalam laman web kami, sila e-melkan gambar dan resepi ke info@nordiyana.com.

Ingin Resepi Anda Diketengahkan?

 1. Ambil gambar masakan yang anda ingin ketengahkan. Hantar sekeping foto masakan yang sudah siap sepenuhnya dalam bentuk .jpeg atau dalam bentuk yang mudah.
 2. Tulis bahan-bahan yang diperlukan serta cara memasak/ cara membuat. Menu atau hidangan yang boleh anda kirimkan merangkumi apa sahaja masakan, kuih muih, kek, biskut, minuman gulai dan sebagainya.
 3. Anda juga boleh tujukan resipi ini kepada insan yang istimewa dalam hidup anda sebagai menghargai perkongsian resepi yang anda sumbangkan. Tulis dengan ringkas, padat dan membawa erti sangat mendalam dan bermakna dalam hidup anda untuk resipi tersebut.
 4. Contohnya, anda boleh menulis seperti dibawah ini:-

Resepi Apam Coklat Lompang Terlajak Laris ini didedikasikan buat suami tersayang iaitu Shamsul Iskandar bin Kahar iaitu suamiku yang tercinta yang sedang menjalankan tugas di sempadan Malaysia-Thailand. Apabila selesai bertugas dan pulang ke rumah, beliau sering menyuruhku untuk membuat menu ini. Menu kegemaran katanya.”

“Semoga suamiku sihat sejahtera dan dilindungi dari bahaya musuh. Jangan risaukan adinda dan anak-anak di sini. Kami menunggu kepulanganmu wahai Suamiku. Ikhlas dari isterimu yang sedia menanti- Mariani binti Mamat dan anak-anak Luqman Daniel bin Shamsul Iskandar, 12 tahun dan Intan Norazura binti Shamsul Iskandar, 9 tahun”.

Anda juga boleh menghantar gambar anda dan gambar keluarga untuk kami ketengahkan sebagai sumber resipi (anda juga mempunyai pilihan untuk tidak menghantar gambar anda). Dengan mengenali diri orang yang mencipta atau berkongsi Resepi Apam Coklat Lompang Terlajak Laris ini, diharapkan pengunjung laman web ini dapat mengenali empunya resipi dan seterusnya mendoakan empunya resipi diberikan kesihatan, kesejahteraan dan kebahagiaan hidup di dunia dan akhirat.

error: