Resepi Agar Agar Roti Gardenia Manisan Terbaik

Resepi Agar Agar Roti Gardenia Manisan Terbaik
Resepi Agar Agar Roti Gardenia Manisan Terbaik sesuai disajikan untuk seisi keluarga.

Resepi Agar Agar Roti Gardenia Manisan Terbaik sesuai dimakan sebagai sajian pencuci mulut terbaik untuk semua. Selamat mencuba!

Resepi Agar Agar Roti Gardenia Manisan Terbaik Summary

 • Nama Resipi: Resepi Agar Agar Roti Gardenia Manisan Terbaik
 • Kategori Hidangan: Makanan
 • Jenis Masakan: Melayu

Bahan-Bahan Resepi Agar Agar Roti Gardenia Manisan Terbaik

Resepi Agar Agar Roti Gardenia Manisan Terbaik boleh dihasilkan dengan dua (2) jenis bahan-bahan iaitu bahan utama dan bahan kisar seperti ditunjukkan dibawah:

Bahan Utama

 • 10 gram agar-agar tali
 • 3 cawan air

Bahan Kisar

 • 4 keping Roti Gardenia – dicarik
 • 1 cawan susu cair
 • 1½ cawan susu pekat
 • ½ cawan gula halus
 • 2 biji telur ayam
 • 2 sudu besar marjerin
 • Beberapa pewarna pilihan

Cara Memasak Resepi Agar Agar Roti Gardenia Manisan Terbaik

Cara memasak Resepi Agar Agar Roti Gardenia Manisan Terbaik dinyatakan seperti berikut:

 1. Masak agar-agar tali bersama air hingga larut.
 2. Kemudian masukkan bahan yang dikisar ke dalam periuk berisi larutan agar-agar. Masak hingga pekat.
 3. Bahagikan adunan kepada tiga bahagian. Warnakan menggunakan pewarna pilihan.
 4. Tuang adunan yang telah diwarnakan tadi ke dalam bekas bersesuaian secara berselang-seli. Tuang perlahan-lahan.
 5. Sejukkan dalam peti sejuk. Sedia untuk dinikmati.

Credit recipe: Empunya resepi

Hashtag / Keywords

Resepi Agar Agar Roti Gardenia Manisan Terbaik Reviews

Customer Reviews about Resepi Agar Agar Roti Gardenia Manisan Terbaik

Resepi Agar Agar Roti Gardenia Manisan Terbaik

Resepi Agar Agar Roti Gardenia Manisan Terbaikadalah perkongsian resipi mudah terutama kepada wanita bekerjaya dan sangat sibuk dengan pekerjaan di pejabat. Menu ini boleh disimpan di peti sejuk dan tahan lama. Boleh dipanaskan menggunakan ketuhar gelombang mikro atau mikrowave. Diharap perkongsian resipi mudah ini memberikan anda keselesaan bagi mereka yang tidak mempunyai banyak masa di dapur. Menu ini juga sesuai untuk sesiapa sahaja yang ingin mencuba masakan lain dari kebiasaan yang biasa anda masak.

Yana

https://vipmalaysia.com

Kongsi Resipi Anda

Share recipe here only at Nordiyana.com / kongsi resipi anda disini
Share your recipe here. Your recipe will be featured. Contact us now!

Tekan Butang Share Facebook, Twitter dan Kongsi Resipi di Whatsapp dan Telegram

Jangan lupa untuk tekan butang share pada ikon Twitter, Facebook dan berkongsi Resepi Agar Agar Roti Gardenia Manisan Terbaik di Whatsapp Group atau melalui Telegram dibawah.

Nordiyana.com adalah semua mengenai memasak dan berjalan-jalan. 1 hari 1 resipi baru, jadi dalam masa satu tahun sahaja anda sudah dapat menguasai 365 resipi. Terima kasih kerana menyukai dan mengunjungi laman web kami. Jika anda ingin berkongsi resipi dan gambar masakan anda diketengahkan dalam laman web kami, sila e-melkan gambar dan resepi ke info@nordiyana.com.

Ingin Resepi Anda Diketengahkan?

 1. Ambil gambar masakan yang anda ingin ketengahkan. Hantar sekeping foto masakan yang sudah siap sepenuhnya dalam bentuk .jpeg atau dalam bentuk yang mudah.
 2. Tulis bahan-bahan yang diperlukan serta cara memasak/ cara membuat. Menu atau hidangan yang boleh anda kirimkan merangkumi apa sahaja masakan, kuih muih, kek, biskut, minuman gulai dan sebagainya.
 3. Anda juga boleh tujukan resipi ini kepada insan yang istimewa dalam hidup anda sebagai menghargai perkongsian resepi yang anda sumbangkan. Tulis dengan ringkas, padat dan membawa erti sangat mendalam dan bermakna dalam hidup anda untuk resipi tersebut.
 4. Contohnya, anda boleh menulis seperti dibawah ini:-

Resepi Agar Agar Roti Gardenia Manisan Terbaik ini didedikasikan buat suami tersayang iaitu Shamsul Iskandar bin Kahar iaitu suamiku yang tercinta yang sedang menjalankan tugas di sempadan Malaysia-Thailand. Apabila selesai bertugas dan pulang ke rumah, beliau sering menyuruhku untuk membuat menu ini. Menu kegemaran katanya.”

“Semoga suamiku sihat sejahtera dan dilindungi dari bahaya musuh. Jangan risaukan adinda dan anak-anak di sini. Kami menunggu kepulanganmu wahai Suamiku. Ikhlas dari isterimu yang sedia menanti- Mariani binti Mamat dan anak-anak Luqman Daniel bin Shamsul Iskandar, 12 tahun dan Intan Norazura binti Shamsul Iskandar, 9 tahun”.

Anda juga boleh menghantar gambar anda dan gambar keluarga untuk kami ketengahkan sebagai sumber resipi (anda juga mempunyai pilihan untuk tidak menghantar gambar anda). Dengan mengenali diri orang yang mencipta atau berkongsi Resepi Agar Agar Roti Gardenia Manisan Terbaik ini, diharapkan pengunjung laman web ini dapat mengenali empunya resipi dan seterusnya mendoakan empunya resipi diberikan kesihatan, kesejahteraan dan kebahagiaan hidup di dunia dan akhirat.

error: