Masjid Abu Bakar Tanah Rata Cameron Highlands

Masjid Daerah Cameron (Masjid Abu Bakar) Cameron Highland

Get Information for Masjid Abu Bakar Tanah Rata. Mosque Cameron Highlands. Menunaikan solat fardhu Subuh dan terletak 1.4 km sahaja daripada apartment saya from various resources

Masjid Abu Bakar Tanah Rata Cameron Highlands Summary

  • Attraction: Masjid Abu Bakar Tanah Rata Cameron Highlands
  • Location: Pahang Malaysia
  • Attraction Type: Mosque in Malaysia

Pelancong ke Masjid Abu Bakar Tanah Rata Cameron Highlands

Pelancong Mengimarahkan Masjid Abu Bakar Tanah Rata

Inilah masjid, dan pengunjung yang baru sampai naik bas ekspress. Saya nampak ada juga pengunjung non-Muslim masuk ke masjid dan tidak dihalang. Alhamdulillah sekiranya jaga adab, dan kemudahan tandas serta kawasan berehat disediakan dengan baik, tiada masalah mereka menikmati rahmat Islam di dalam kawasan masjid.

Ada beberapa gerai sarapan pagi yang dibuka sejak sebelum subuh lagi. Saya recommend makan di arked sebelah Agro Bank Tanah Rata. Masakannya fresh, dimasak di premis. Harganya, tidaklah mahal sangat. Bihun kosong, RM2. Nasi lemak telur mata, RM3.

Bukan mudah untuk bercuti dengan anak-anak kecil. Nak melayan ragam masing-masing, kena banyak bersabar. Setiap hari kononnya nak gerak keluar jam 7 pagi, sarapan di luar, tetapi realitinya untuk kami, agak sukar. Tiada pilihan lain, melainkan sarapan di rumah sahaja. Paling awal kami dapat gerak keluar rumah ialah pada jam 8:30 pagi.

Hari ini ialah hari Jumaat. Bagi beberapa buah negeri, cuti sekolah telah bermula. Kami jangka mungkin CH semakin sibuk. Lalu destinasi pertama kami pada pagi hari ketiga ini, ialah membeli barang cenderahati. Destinasi pilihan kami, ialah di Central Market Brinchang. Harga barangan cenderahati seperti keychain, fridge magnet dan tshirt agak murah di sini. Baju kanak-kanak ada yang semurah RM10.

Credit: blogspot

Hashtag / Keywords

Masjid Abu Bakar Tanah Rata Cameron Highlands Reviews

Customer Reviews about Masjid Abu Bakar Tanah Rata Cameron Highlands

JOM SINGGAH MASJID ABU BAKAR TANAH RATA CAMERON HIGHLANDS

OFFICIAL MEDIA MAB. Disini satu satunya terletak Masjid Abu Bakar Tanah Rata, Jom kita singgah & melihat sendiri kawasan sekitar masjid yang dihiasi oleh bunga-bunga yang indah

Yana

https://vipmalaysia.com

Contact Masjid Abu Bakar Tanah Rata

Masjid Daerah Cameron (Masjid Abu Bakar)
Cameron Highland, Pahang,
39000 Tanah Rata

error: