Barkat Roti John & Ayam Golek.

Kedai roti jon ni asalnya kecil je, awal awal dulu buka di Tanjung Kling. Dekat dengan rumah kami. Dari gerai kecil sampailah besar macam sekarang.

Dah ada cawangan pun. Mesti sedap kan, kalau tidak takkanlah bertahan sampai sekarang.

Rasanya tak sama seperti roti john di pasar malam, tak ada mayonaise dan sos cili. Sedap makan panas panas, dengan roti yang gebu & inti sardin cil dan ikan bilis.

Rasa pedas & cukup rasa. Mesti cuba.

Contact Barkat Roti John

Alamat: No 60, Jalan Kenanga 1/24, Taman Kenanga Seksyen 1, Melaka, 75200 Tengkera, Melaka.

Waktu perniagaan: Dibuka setiap hari dari jam 5.30 petang hingga 1.30 pagi.

Telefon: 017-817 1770

Review kedai roti john

3.4 / 5.0 bintang dari 103 review di Google. Nak tahu apa yang istimewam kena cuba sendiri.

Datang sini pesan roti john dan ayam golek saja ya. Selain tu, tak rekemen.

 

*source: ibusyurga.blogspot.com

 

Makan Roti John di Barkat Original Roti John Asli

Barkat Original Roti John Asli

Dah food coma ke belum? Kalau sudah, makan malam yang ringkas dan cukup enak ialah jawapannya! Apa yang unik sangat tentang Roti John ini ialah intinya yang terdiri daripada ikan bilis tumbuk, telur, cili dan daun parsli. Memang lain sangat dengan inti daging, mayonis dan sos cili yang sudah biasa kita makan, bukan? Patutlah ia sudah beroperasi selama lebih daripada 30 tahun!

 

*source: www.tripzilla.my

Baca Lagi : Burger Bakar Abang Burn Melaka >>