Lisram Langkawi Malaysia Tempat Best di Kedah

Lisram Langkawi Malaysia Tempat Best di Kedah

Lisram adalah singkatan bagi Langkawi International Shooting Range of Malaysia adalah sebuah tempat best kerana lapang sasar menembak ini pernah menjadi tuanrumah bagi acara menembak utama seperti Sukan SEA, Sukan Komanwel dan lain-lain. Dapatkan semua info pelancongan dengan melayari laman web kami yang memaparkan keindahan dan tarikan negara tercinta Malaysia.

Lisram Langkawi Malaysia Tempat Best di Kedah Summary

  • Attraction: Lisram Langkawi Malaysia Tempat Best di Kedah
  • Location: Kedah Malaysia
  • Attraction Type: Attraction in Malaysia

Lisram Langkawi Malaysia Tempat Best di Kedah from Official

Langkawi International Shooting Range of Malaysia (LISRAM). Dibina pada Tahun 1996 untuk Kejohanan Sukan Komanwel 1998 mengikut spesifikasi antarabangsa. Dibawah Bahagian Khidmat Pengurusan Dan Aset, Kementerian Dalam Negeri (secara pentadbirannya diserahkan kepada┬á Akademi Koreksional Malaysia mulai 17 /01/2012). Diwartakan sebagai Kawasan Larangan Dan Tempat Larangan 1959 Dibawah Akta 298 pada 12 Julai 2013 – oleh Menteri Dalam Negeri Malaysia.

OBJEKTIF

  • Menyediakan Tempat Latihan Menembak Yang Selesa dan Selamat
  • Mewujudkan Fasiliti Dan Prasarana Yang Selesa
  • Merealisasikan Lisram Sebagai Tempat Memahirkan Anggota Keselamatan Menggunakan Kelengkapan Senjata.
  • Menwujudkan Nature Training Centre
  • Menikmati Latihan Dalam Situasi Alam Semulajadi

VISI

Menyediakan Dan Menawarkan Perkhidmatan Fasiliti Latihan Dan Lapang Sasar Bertaraf Antarabangsa

MISI

Menjadikan Langkawi International Shooting Range of Malaysia Sebuah Tempat Menawarkan Fasiliti Bersesuaian Dengan Latihan Bertaraf Antarabangsa

More Exciting Lisram Langkawi Malaysia Tempat Best di Kedah

Langkawi International Shooting Range of Malaysia kerap digunakan oleh penembak kebangsaan untuk menyiapkan diri bagi pertandingan utama seperti Sukan SEA, Sukan Asia, Sukan Komanwel dan Sukan Olimpik.

Langkawi International Shooting Range of Malaysia mempunyai kemudahan Pistol Rifle dan Rifle Bore Penuh. Adalah sebahagian dari destinasi yang mesti anda kunjungi tatkala tiba di Langkawi untuk mencuba sendiri sukan menembak. Mari kita mengasah skill dan meningkatkan fokus dalam acara menembak ini. Jom ke tempat best di Kedah!

*Credit: moha.gov.my, mplbp.gov.my

Hashtag / Keywords

Antara kemudahan yang disediakan adalah lapang sasar 1000 ela, lapang sasar terbuka, kuarters, padang kawad, tapak perhimpunan, tapak perkhemahan, bilik kuliah dan bilik mesyuarat. LISRAM dibuka pada hari ahad hingga rabu dari jam 8.00 pagi hingga 5.00 petang, khamis bermula 8.00 pagi hingga 3.30 petang dan ditutup pada hari jumaat, sabtu dan cuti umum.

LISRAM was completed in 1997 with a land area of ​​202 hectares. It is very popular as it has hosted several international shooting tournaments including the 1989 Commonwealth Games. It is one of the best target fields in Southeast Asia with an electronic scoring system and is a training venue for the national squad in preparation for the SEA Games, world championships and the Olympic Games. Among the shooting sports facilities available there are for Pistol, Rifle and Full-Bore Rifle events.

LISRAM adalah singkatan bagi nama panjang Langkawi International Shooting Range of Malaysia. Ia adalah lapang sasar menembak antarabangsa dimana agensi penguatkuasaan seperti Polis Diraja Malaysia (PDRM), Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM), Jabatan Kastam dan Agensi Penguatkuasa Maritim Malaysia (APMM) akan membuat latihan menembak. Tempat ini adalah tarikan pelancong untuk datang ke Pulau Langkawi.

Contact Lisram Langkawi Malaysia Tempat Best di Kedah

Lapang sasar Antarabangsa Langkawi Malaysia (LISRAM)
Kementerian Dalam Negeri
07000, Langkawi
Kedah Daru Aman
Nombor Telefon : 04-967 1723 / 04-966 5686 / 04-966 7196
Nombor Faks : 04-967 1723

error: