Ikan Bakar Bellamy Jalan Istana Kuala Lumpur | 30 Best Food

Get Information for Ikan Bakar Bellamy Jalan Istana Kuala Lumpur | 30 Best Food from various resources

Ikan Bakar Jalan Bellamy Istana Negara

ikan bakar bellamy
Ikan Bakar Bellamy diberinama. Ini salah satu tempat makan yang membuatkan kami terliur apabila mengenangkannya. Ikan bakar Bellamy adalah pilihan ramai yang terletak di belakang istana negara. Warga Kuala Lumpur pasti kenal. Kalau tak kenal tempat ini, maka tak tahulah apa hendak dicakapkan. Mungkin kerja kuat sangat rasanya. Tempat yang dimaksudkan adalah Ikan Bakar Jalan Bellamy Istana Negara.
ikan bakar bellamy
saji.my
ikan-bakar-jalan-bellamy-istana-negara/

Ikan Bakar Bellamy diberinama. Ini salah satu tempat makan yang membuatkan kami terliur apabila mengenangkannya. Ikan bakar Bellamy adalah pilihan ramai yang terletak di belakang istana negara. Warga Kuala Lumpur pasti kenal. Kalau tak kenal tempat ini, maka tak tahulah apa hendak dicakapkan. Mungkin kerja kuat sangat rasanya. Tempat yang dimaksudkan adalah Ikan Bakar Jalan Bellamy Istana Negara.

Bagi yang jarang lalu kawasan ni memang susah juga hendak mencari sebab jalannya masuk ke dalam sedikit daripada Lebuhraya utama . Senang cerita pakailah GPS. Ini alamat GPSnya: N3 07.835 E101 41.686 . Semoganya ianya membantu. Tempat makan ini untuk mereka yang mencari untuk makan tengah hari.

Ikan Bakar Jalan Bellamy Istana Negara di alamat Lorong Bellamy (Jalan Bellamy), Bukit Petaling, 50480 Kuala Lumpur.

Ianya terletak di medan makan. Jadi bermakna anda akan jumpa banyak gerai ikan bakar di Ikan Bakar Jalan Bellamy Istana Negara ini. Adalah sekitar 4-5 gerai. Kalau waktu tengah hari memang sesak kawasan ini. Elakkan datang sekitar pukul 12.45-1.15 petang. Memang ramai. Sebabnya tempat laluan masuknya sedikit sempit. Walau bagaimanapun tempat letak keretanya banyak. Boleh sahaja letak di tepi-tepi yang bersesuaian.

Pelbagai Pilihan Ikan di Medan Ikan Bakar Bellamy

Pelbagai pilihan ikan ada di Medan Ikan Bakar Bellamy Jalan Istana. Kami suka ambil terubut atau ikan pari bakar jika makan di sini. Memang besar-besar saiznya. Duit pun kenalah besar sedikit jika makan di sini. 😛

Ini kisah kami. Kami pernah juga ambil sotongnya sebab teringin merasainya. Memang sedap dan puas makan. Cuma tentang harganya yang boleh dipelajari.

Ingat lain harganya untuk setiap saiz. Jadi untuk mengelakkan harga yang melampau, kami sekadar ambil saiz sotong yang sederhana. Apabila membayarnya, harganya sama sahaja dengan saiz sotong yang lebih besar sedikit daripada yang diambil. Kalaulah tahu awal, kami tentu sudah ambil saiz yang lebih besar. Haish. Jadi tips di sini, ambil sahaja saiz sotong yang besar.

Harganya biasanya sama sahaja kerana mungkin untuk memudahkan perkiraan sewaktu pembayaran rasanya.

Ikan bakar di sini iaitu ikan bakar bellamy memang sedap. Cuma yang kurang menarik di sini adalah keadaan kedai di sini. Sangat sesak. Terpaksa berebut untuk mendapat meja makan. Selain itu, panas terik cuaca Malaysia menyebabkan memang boleh berpeluh satu badan. Kena pastikan duduk berdekatan dengan kipas. Kalau tidak, alahai berbaulah baju bila masuk kerja nanti.

Antara banyak-banyak kedai makan ikan bakar Bellamy di sini, kami suka makan di kedai No 3. Tidak tahu mengapa. Hal ini kerna pada awal-awal dahulu datang pemilihan dipilih berdasrkan kedai mana yang ramai. Setelah mencubanya memang sedap. Sejak dari hari tersebut, memang menjadi pelangan tetap gerai No 3 tidak silap. Ikan Bakar Bellamy Gerai No. 3 Terbaik!

Anda bagaimana? Jom try makan di Medan Ikan Bakar Bellamy ni.

Ikan Bakar Bellamy belakang Istana lama

ikan bakar bellamy
Aku pilih nak makan ikan pari bakar. boleh diketogorikan sedap! pencicah kicap tu sedap pastu gigit sikit cili potong tu. memang liciennnn aku ratah ikan pari ni. hajat hati mula2 nak makan ikan terubuk, pastu cemana ntah nafsu beralih arah ke pari bila sampai di Ikan Bakar Bellamy
ikan bakar bellamy
jepunmari2.blogspot.com
2018/12/ikan-bakar-jalan-bellamy-belakang.html

hai korang Cerita Pasal Ikan Bakar Bellamy Jalan Istana Kuala Lumpur !!

hari tu kan sebelum gerak ke Dash Box Cyberjaya yendeng2 gan laki nak makan ikan bakar kat Jalan Bellamy belakang Istana lama tu. mood dia puan ok, dia layankan je tekak bini dia nak makan ikan bakar. pernah makan kat sini dulu tapi tak ingat. time tu pun single sekarang berduwe hahaha. tempat ni tak susah cari sebab pakcik waze ada. bab cari jalan serahkan kat laki aku. bab cari makan serah kat bini dia. kalau masuk amazing race compom boleh menanglah TAPI jangan bagi aku masuk laut, awal2 bismillah dah angkat bendera putih sebab tak reti berenang hahaaa.

ok. sampai sana time kemuncak lunch around 12 tengahari. Boleh tahan ramai orang kat sini, siap ada band klasik nyanyi lagu saloma, p.ramlee.. memang layan la makcik tu nyanyi. elok merdu je suara makcik tu. ntah2 yg menyanyi tu artis. Bukan aku kenal pun (makcik aku panggil hahaha)

menterik pun boleh tahan. Faham2 je lah cuaca kat Malaysia ni cemana kannnnn. lagi2 makan di bawah beratap kan zink. ko ghase! belecak-lecak ketiak nih menitik peluh. hahaha nak sejukkan hati aku order bali ice.. dengan harapan kurang sikit bahang panas dia dan ketiak basah aku ni.

Ikan kat Medan Ikan Bakar Bellamy ni bapak besar-besar termasuk sotong ni. Bila di longgokan macam ni tak lalu pun hader hahahaha. Aku makan kat gerai yg belah hujung. ada yg cakap gerai no.3 sedap. Tak sure tahap kesedapan dia cemana.

Sederet tu semua kedai ikan bakar. konsep kat sini layan diri. korang pilih ikan pastu amik nasi, terpulang nak letak sayur atau tidak pastu duduk. nanti akan ada orang datang tukang kira. Ikan Bakar Jalan Bellamy belakang Istana lama. Sajer amik gambar ni sebab cantik colorfull. kat sini ada 2 pencicah. kicap dan sambal belacan. dua2 pun sedap. lagi2 kalu perah limau kat kicap tu perrrgghhhhh lagi aumm!

Aku pilih nak makan ikan pari bakar. boleh diketogorikan sedap! pencicah kicap tu sedap pastu gigit sikit cili potong tu. memang liciennnn aku ratah ikan pari ni. hajat hati mula2 nak makan ikan terubuk, pastu cemana ntah nafsu beralih arah ke pari bila sampai ke Ikan Bakar Bellamy.

Elok jugak aku tak makan terubuk. kang dalam pada aku nak asing2 tulang ada jugak aku terbalikkan meja, jenis yg tak sabar dengan nak layan panas berdenting lagi.

Ikan Bakar Jalan Bellamy belakang Istana lama – amik sotong bakar untuk Fina. aku suapkan dia makan dengan nasi berselera dia makan. pastu beberapa kali suap dia dah kenyang. yg balen2 tu kami laki bini yg tibai.

Azeq tak layan nasi-nasi ni semua. Eksen pulak dia mengada ko ehh. dia paling kurang nak nasi ayam. kalau tak pun nasi putih dengan telur dadar. kat sini semua jenis nasi putih pastu bakar-bakar.

Ikan Bakar Jalan Bellamy belakang Istana lama. total semua sekali RM49 termasuk air. yeayyyy or nay?

Overall, ok lah. kat sini sederet semua kedai ikan bakar tak sure yg mana satu sedap. Kitorang main belasah masuk je kedai yg tak panas sangat.

Bagi aku biasa-biasa je. nak kata sedap tak la sedap sangat (maybe aku pernah rasa ikan bakar yg lagi sedap dari Ikan Bakar Bellamy kot). air pun tawaq habiaaaqq..
mana yg nak try boleh la layan. Senang citer lepas makan boleh solat depan medan tu. ada surau lama depan medan ikan bakar Bellamy ni. Tu cerita di kejadian lepas. Yg sekarang punya, apa cittttaaaaaaa!

Perut dah bekeroncong ni geng! kwang ajaq sungguh lapar perot ni. Order McDonald (delivery) dari tadi tak sampai-sampai lagi nim. Lama-lama boleh naik sawan
jangan sampai kitorang jalan kaki je ke mcd Jalan Pahang tu mogok nak ayam mcD.. hahahaha

Ikan bakar Jalan Bellamy
Jalan Istana Bukit Petaling
50460 Kuala Lumpur
KL

Fish For The Best In Medan Ikan Bakar Bellamy

ikan bakar bellamy
The enticing draw of ikan bakar Bellamy is the marinade and the spicy sweet-salty coating used on the fresh silvery fish before it is flipped over again and again on a steaming grill. It is a symphony of saliva-inducing sizzling that renders it into a serving of brown, crispy skin enveloping white, soft meat that falls away from the bone.
ikan bakar bellamy
hungrygowhere.my
dining-guide/tried-and-tested/fish-for-the-best-in-medan-ikan-bakar-bellamy-*aid-39793101/

MEDAN IKAN BAKAR BELLAMY JALAN BELLAMY, Kuala Lumpur ASIAN • HALAL • LOCAL

There is hill behind Malaysia’s grand Istana Negara that is a culinary adventure worth finding and has a permanent cloud of smoke heavy with pungent belacan called Medan Ikan Bakar Bellamy. It still gathers a sweaty, hungry crowd though, lured by the delightful sizzling and smell of barbecued flesh. Welcome to Medan Ikan Bakar Jalan Bellamy, the alley of famous ikan bakar stalls and grilled seafood.

Best hurry if you want to beat the lunch crowd here.

The enticing draw of ikan bakar Bellamy is the marinade and the spicy sweet-salty coating used on the fresh silvery fish before it is flipped over again and again on a steaming grill. It is a symphony of saliva-inducing sizzling that renders it into a serving of brown, crispy skin enveloping white, soft meat that falls away from the bone.

GERAI SERI MENANTI IKAN BAKAR BELLAMY, JALAN BELLAMY, KUALA LUMPUR ASIAN • MALAY / INDONESIAN • MALAYSIAN

Seri Menanti | Seri Menanti is the first stall we checked out, and was relatively busy seeing as the lunch crowd had yet to arrive. The proprietress was pleasant and motherly, chiding us when we tried to pay upon ordering and receiving our meal, “You must eat first!”

Tastes just like mum’s cooking!

The catfish (RM7-RM9) here is easily the most tender on the street, our forks and spoons cutting through as smooth as butter, exposing the clean, white flesh, easy on the stomach. The stingray (RM10-RM18) on the other hand pulled off easily in delicious strips, filling and great with the dipping sauce proided. We really wanted a plate of white rice to enjoy this with, but we had to hold back for our rampage on the rest of the protein and omega-3 fatty acid packed morsels served on this street.

The best advice you can give someone is that there are many fishes in the sea. Here is an ikan keli (catfish) and ikan pari (stingray).

ikan bakar bellamy seri melaka

GERAI SERI MELAKA, IKAN BAKAR BELLAMY AT JALAN BELLAMY – ISTANA NEGARA JALAN BELLAMY ASIAN • MALAYSIAN

Seri Melaka @ Ikan Bakar Bellamy | The most happening store on the road was easily Seri Melaka, the cook was very energetic, moving to music on his earphones while not stopping a beat between each platter that he filled with delicious-smelling seafood. The aroma of shallots, garlic, galangal, lemongrass and banana leaves was unbearable, it made us want to dance too!

Hey bro, thou get fed and you get a show of masterful cooking! We were quite taken with the jovial pak cik here who ushered us to freshly-vacated seats at a crowded bench table. He regaled us with stories of their recent Astro feature, and helped us order, not unlike a doctor ready with prescriptions. “You need something crunchy, something soft, something with less bones, etc.”

Everyone gets the warm welcome and twinkle in the eye here in Ikan Bakar Bellamy Gerai Seri Melaka. There was no need for fancy food photos here, we picked out the best-looking sotong (RM8-RM20) off the grill, and with a few quick slices of a knife, we had ourselves a beautiful large, plump squid ready for the taking. It was cooked perfectly, with amazing texture and taste!

Almost too pretty to eat. Almost. The accompanying sauces here are really emphasize their seafood, there was a wonderful chili garlic sauce and a chilli-studded dark sweet soy sauce (Kicap Lemak). We could not decide which one went better with our ikan kembong (RM7-8) or mackerel, as we scraped our precious scraps of sweet flesh while avoiding the thornbush of thorns in there. We were craving some sambal mangga actually, which is amazing with it.

They wrap banana leaves around the mackerel to give it a sweet, smoky flavour, and prevent the fragile fish from falling apart.

We skipped the side dishes served here initially, and minutes later when we changed our mind, we were amazed to return to almost empty chafing pans. Ah well, maybe next time.

It makes a quick disappearing act, so hurry!

KAK JAT IKAN BAKAR BELLAMY, KUALA LUMPUR ASIAN • MALAY / INDONESIAN • MALAYSIAN

Kak Jat Ikan Bakar Bellamy | There were other stalls that our poor stomachs stopped us from trying, including one at the very end that we were heading to, when we were waylaid by some friendly customers from a nearby stall who started calling to us to come in and join them for a meal. The sign above said Gerai No. 3, Kak Jat Ikan Bakar.

They were posing for a second there, but then lost their nerves! The lady of the stall was very sweet, and the crowd at her stall were hard at work enjoying her fish. We hope to return and try some of Kak Jat’s cooking soon!

Sedately watching over her grill as her customers tuck in. Prepare cash when you decide to dine along Jalan Bellamy, and after your meal, stop by these little stalls that pepper the side road, serving up pisang goreng, kuih, and cooling coconut drinks. Halal, delicious and affordable dining in KL, Medan Ikan Bakar Jalan Bellamy will definitely make it into our next update of the best ikan bakar in KL. Enjoy!

Ikan Bakar Bellamy Istana Negara

ikan bakar jalan istana
In Jalan Bellamy (Bellamy Road) behind the old Istana (Palace) of the "Yang Di-Pertuan Agung" (the King of Malaysia) is a row of open air roadside "gerai" (stalls) selling Malay rice and dishes. Most of the customers called as Ikan Bakar Bellamy. These Jalan Bellamy stalls specialise in "ikan bakar" and are popular amongst local Malays especially the lunch-time office crowd.
ikan bakar jalan istana
jalanja.blogspot.com
2013/10/ikan-bakar-bellamy-kuala-lumpur.html

Ikan Bakar Bellamy, Kuala Lumpur

“Ikan bakar” or “grilled fish” is a staple Indo-Malay food, traditionally found in fishing villages along the coast in the region.

Typically fish or other kinds of seafood, are marinated in a mixture of spices blended into a paste; then grilled over a charcoal fire on a banana leaf then eaten sometimes with “sambal belacan” (prawn paste) or “kicap manis” (sweet soy) dipping sauce.

In Jalan Bellamy (Bellamy Road) behind the old Istana (Palace) of the “Yang Di-Pertuan Agung” (the King of Malaysia) is a row of open air roadside “gerai” (stalls) selling Malay rice and dishes. These Jalan Bellamy stalls specialise in “ikan bakar” and are popular amongst local Malays especially the lunch-time office crowd.

There are three gerais; the first Gerai is called Gerai Seri Menanti, the second is Gerai Che Yah Seri Melaka and the third is the food bloggers favourite Gerai No.3 “Kedai Kak Jat”.

Instead of barbecuing the seafood over a charcoal grill at Ikan Bakar Bellamy, here the seafood is wrapped in banana leaf and cooked over large hot plates.

Choose your fish from the hot plates, there are various kinds of fish available according to your fancy. Or choose the large squid, prawns or cockles (“kerang bakar”).

The Ikan Bakar Bellamy Gerai’s also sell “nasi campur” or malay rice with side dishes. No need to stand on ceremony, just go to the table where all the side dishes are displayed, take a plate and dish out the rice on to your plate as well as a few of the side dishes.

Try and find a table to sit (if you can find one available!). Someone will come around to take your order for drinks, and calculate the bill by looking at what you ordered.

Sedapnya Ikan Bakar Jalan Bellamy, belakang Istana Negara

ikan bakar jalan bellamy
Kisah Ikan Bakar Bellamy Part 1 : Sebut jer ikan bakar untuk makan tengahari, for sure Medan Ikan Bakar Bellamy Kuala Lumpur kat Jalan Bellamy KL mesti menjadi salah satu sebutan. Lama dah aku xmai ke sini.. mungkin sebab jauh dan traffic yang sukar untuk sampai ke sana. Hmm nak dijadikan cerita, after berkunjung ke Muzium TUDM di Jln Sg Besi, dah seperjalanan tu yang membuatkan kami singgah untuk makan di sana pada cuti Isnin (Hari KL) yang lalu..
ikan bakar jalan bellamy
asparaguswhite.blogspot.com
2015/02/ikan-bakar-jalan-bellamy-belakang.html

Kisah Ikan Bakar Bellamy Part 1 : Sebut jer ikan bakar untuk makan tengahari, for sure Medan Ikan Bakar Bellamy Kuala Lumpur kat Jalan Bellamy KL mesti menjadi salah satu sebutan. Lama dah aku xmai ke sini.. mungkin sebab jauh dan traffic yang sukar untuk sampai ke sana. Hmm nak dijadikan cerita, after berkunjung ke Muzium TUDM di Jln Sg Besi, dah seperjalanan tu yang membuatkan kami singgah untuk makan di sana pada cuti Isnin (Hari KL) yang lalu..

Huh merasa jugak makan ikan bakar, dah lah panas fuhh berasap lagi dengan ikan bakar, harap mood tak terbakar lah kalau customer service nya xok. Sampai saje kat atas bukit Jln Bellamy tu, perghh ramai jugak orang. So kami pergi lah kedai yang last sekali, konon ramai blogger yang kata kt kedai yg last (gerai no.3) tu ok n sedap..so try lah kami..

Penuh meja dengan pelbagai jenis ikan yang kami order, xingat.. makanan simple jer nasi putih + ikan bakar + sayur taugeh + kuah asam pedas (kuah saje) + air limau masing-masing. Sotong bakar (2pcs) ni memang SEDAP, tapi harganya jer yang xsedap…entahlah kali ni makan mahal sangat. Mungkin aku dah lama xpegi sini, tapi rasa harga memang mahal sangatlah kalu dibandingkan makan ikan bakar kat Jalan Kuching tu..

Ikan pari bakar (2pcs) lama betul xmakan ikan bakar, memang puas n sedap jugak.

Ikan Kembung bakar (1pc) + Ikan Terubuk bakar (1pc) + dicicah bersama dengan sambal kicap dan air asam memang menyelerakan makan tengahari kami. Kerang bakar terasa jugak nak amik, tapi melihatkan akan saiz kerang itu – cancel.

Kisah Ikan Bakar Bellamy Part 2 : Lepas makan dah tentu kenyang. Alhamdulillah. Biler time bayar tu je lah yang kami tak berpuas hati dengan harganya. Terasa mcm peniaga ni nak amik kesempatan pada kami, nak nak lagi hari cuti am. Tapi xbolelah kalau melampau sangat kan..Perlu boikot ke? Huhuhu mentang-mentang sekarang ni musim boikot memboikot (isu naik turun harga barang). Ha lupa lagi satu biler oder air minuman, better lah korang order air kosong saja. Cz air limau n air teh o ais limau amatlah xsedap..rasa air gula jer..

Ingat yea kedai hujung last sekali yang kami makan – mahal lah jugak terasa, bukan berkira tapi kena cerdiklah sikit dengan harga makanan ni, nak kena jadi pengguna yang bijak. nasib baik ok rasa ikan bakar tu bile dicicah dgn kuah kicap dan air asamnya.
Kesimpulan : kalu amik ikan tanya siap satu ekor ni brape harganya..biarlah org lain pandang kita, janji kita puas makan n puashati membayarnya..cz yang keluar duit adalah kita, bukannya orang yang melihat kita tu..hihihi…

Jangan Malu Bertanya. Rate kami ***3 bintang saje.

Sotong Bakar (2) + Ikan Kembung (1) + Ikan Pari (2) + Ikan Terubuk (1) + Nasi Putih + Sayur Taugeh semangkuk + kuah asam pedas saje + air = RM???.00 cer teka
– the ends –

Comments mengenai Ikan Bakar Bellamy

Alin Marlini 12 March 2015 at 17:58 huhuhu…boleh tau tak berapa harganya tu. Dahlah minggu kena paw ngan member2 opis nak makan ikan bakar kat situ….

Reply asparaguswhite31 March 2015 at 16:21 hai alin marlini Total RM170.00 makan semuanya, kalah makan kat Ikan Bakar di Jeram kalu itulah menunya..

Anonymous8 April 2015 at 00:12 Wah boleh tahan harga dia ya

scha syal29 October 2015 at 14:08 mau mahal…tadi baru makan kat … istu gak, tapi ambil kedai “sri melaka” … 1 sotong, 1 keli, 1 tenggiri, 1 talapia merah, 4 nasi putih dengan lauk sayur yang macam2…total semua RM 65 sahaja termasuk air … biasa makan kat kak jah … tapi penuh sangat…

Keenakkan Ikan Bakar Bellamy Terjejas Sebab Hati Panas...

ikan bakar bellamy
Entri Kali ini Makan di Medan Ikan Bakar Bellamy yang terletak di Jalan Bellamy Kuala Lumpur kat belakang Istana Negara. Selamat berhari Isnin....no Monday blues please...okey lah aku nak citer pasal lunch tengahri Sabtu kat Ikan Bakar Jalan Bellamy...ada citer panas pasal ni...dari rumah aku di Kepong nak ke Jalan Bellamy takde la jauh mana..yang heran tu traffic sangat2 congested dengan perangai setiap diorang bawak kereta macam esok dah x leh bawak keta dah...sakit hati tul dengan ntah berapa kali nak tersondol kereta orang...dengan semalam cuaca panas...ngan aku x berapa nak sihat...
ikan bakar bellamy
suriaamanda.com
2015/01/keenakkan-ikan-bakar-bellamy-terjejas.html

Assalammualaikum korang…

Entri Kali ini Makan di Medan Ikan Bakar Bellamy yang terletak di Jalan Bellamy Kuala Lumpur kat belakang Istana Negara.

Selamat berhari Isnin….no Monday blues please…okey lah aku nak citer pasal lunch tengahri Sabtu kat Ikan Bakar Jalan Bellamy…ada citer panas pasal ni…dari rumah aku di Kepong nak ke Jalan Bellamy takde la jauh mana..yang heran tu traffic sangat2 congested dengan perangai setiap diorang bawak kereta macam esok dah x leh bawak keta dah…sakit hati tul dengan ntah berapa kali nak tersondol kereta orang…dengan semalam cuaca panas…ngan aku x berapa nak sihat…

Sampai2 je kat Jalan Bellamy dah kul 2.30pm…orang memang ramai…

Panas hati x berhenti kat situ je tau….dengan orang x sabar2 nak makan, halang laluan dan dah cakap excuse me pun dia duk x nak berganjak….ko dah kenapa..aku tau la ko lapar…agak2 la kan…then pergi ke kedai no 2 yang biasa kitorng makan…sebab situ je sedap compare denga kedai2 lain…

sampai2 je tgok hanya ada ikan keli dan ikan tilapia je yang tinggal…ikan lain semua dah abih dan i was expected for sotong bakar earlier…takde rezki…so amik je la ikan keli bakar….x pe la…makan je la…lauk2 lain memang dah abih la…so makan nasi half scoop dengan ikan keli bakar jer….rezeki hari tu kan…mengeluh pun x guna…tak abih bab tu lagi tau…ada satu family ni…laki bini anak 2 orang amik meja panjang untuk 6 orang…diorang 4 orang la kan..ada extra 2 kerusi…

what u expect when kat situ ramai dan xde tempat duduk so kaedah share table la kan…eh…yang lakinyer marah2…aku dengar dia ckp “kita penat2 dapat table pehal nak bagi orang, suh la dia cari lain” ..kot dengar ada yang bertumbuk kat situ…aku tgh panas hati ni..then bersiri la dulu tunggu orang lain makan…makcik tokey kedai cakap kenapa x duduk situ dik…aku jawab x per makcik…diorang tu nak makan penuh satu meja kang x cukup tempat…ish…

memang aku geram smlm tu….x lama tu dapat tempat duduk..siap leh share lagi ngan orang lain…xde masalah pun….typical melayu macam tu la…

Lapar balik perut aku bila tengok gambar ni,…tp tu la xde rezki makan sotong bakar kat Ikan Bakar Bellamy…next time la nampaknya…aku bukan selalu ada kat KL ari Sabtu Ahad kan…Ahad tempat ni tutup….tp memang kalau korang pi sini ari biasa waktu kerja memang kena pi awal2 sebab ramai….especially yang keja2 gov kat area berdekatan…aku ingat tempat ni dah tutup dah…ada lagi rupanya walau dah pindah istana kat Jalan Duta..

Korang if nak makan ikan bakar best boleh la cuba kat Ikan Bakar Bellamy di Jalan Bellamy ni…lokasi kat belakang istana lama…

4 ekor ikan keli ngan nasi half scoop 2 serta sirap limau. Total semua sekali RM38. Murah ke mahal….for me murah sebab seekor ikan keli besar RM7…ok la tu standard price KL..

Customers reviews for Ikan Bakar Bellamy, Jalan Bellamy Kuala Lumpur

What people say about Ikan Bakar Bellamy?​

Bintang Kesukaan :
5/5
Ikan Bakar Bellamy The Best

Antara the Best sejak 2002"

Dah lama kami sekeluarga mengetahui akan tempat makan ikan bakar terbaik kat KL ni. Medan Ikan Bakar Bellamy ini dah kami tahu sejak dari tahun 2002 lagi. Memang terbaik dan anda dapat rasa seperti berada dalam suasana kampung. Jomlah ke Medan Ikan Bakar Bellamy.

Khairul Syazwan
produksi filem
Bintang Kesukaan :
4/5
Ikan Bakar Bellamy Tetap Dihati

" Masuk Gaji Jom Guys ke Medan Ikan Bakar Bellamy"

Tempat ini memang grandis lah sebab ada banyak pilihan kedai ikan bakar. Anda boleh memulakan dengan mencuba di Gerai Seri Menanti, diikuti Gerai Melaka, Gerai Kat Jat dan Gerai No.4 tu. Bila dah rasa semua gerai, barulah anda dapat membuat keputusan yang mana kedai makan ikan bakar yang awesome untuk anda.



Faitullah Saad
Siak Masjid

Contact Ikan Bakar Bellamy Gerai Seri Menanti

018-472 4085

Lorong Bellamy & Jalan Istana, Bukit Petaling, 50460 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Personal Loan bank and cooperative

Apply latest promotion for personal loan. Financing with local banks and cooperatives with competitive rates. Act now and we will keep in touch with you as soon as possible. Moratorium loan during Covid-19 Pandemic Outbreak. I-Lestari and Bantuan Prihatin Malaysia.

error: