homestay rumpun makmur pahang

homestay rumpun makmur

Homestay Rumpun Makmur Pahang | 3 Best Homestay in Temerloh

Get Information for Ketahui pakej Homestay Rumpun Makmur Temerloh Pahang dan dapat makan durian dan buah-buahan bila tiba musim buah dan panjat Gunung Senyum from various resources

Homestay Rumpun Makmur Pahang from official

homestay rumpun makmur
Homestay Rumpun Makmur Pahang | 3 Best Homestay in Temerloh
Inilah istimewanya Homestay Rumpun Makmur bila tiba musim durian dan buah buahan.....boleh menikmati keenakan buah buahan tempatan disamping beriadah menikmati keindahan alam dgn menjelajah2 gua sekitar hutan lipur gunong senyum dan menyusuri sg pahang dgn menaiki bot.
kl bird park
facebook.com
/homestayRumpunMakmur/

Homestay Rumpun Makmur and vacation in malaysia cuti cuti di malaysia homestay

Inilah istimewanya Homestay Rumpun Makmur bila tiba musim durian dan buah buahan…..boleh menikmati keenakan buah buahan tempatan disamping beriadah menikmati keindahan alam dgn menjelajah2 gua sekitar hutan lipur gunong senyum dan menyusuri sg pahang dgn menaiki bot.

homestay rumpun makmur
Menikmati durian Pahang yang sedap-sedap di homestay rumpun makmur

Contact Homestay Rumpun Makmur Pahang

Untuk sebarang pertanyaan mengenai penginapan dan percutian di Homestay in Temerloh iaitu Rumpun Makmur, sila hubungi nombor yang tertera ini 019-904 2451

Pakej Homestay Rumpun Makmur Temerloh Pahang

Kami menyediakan pakej untuk anda semua….Pakej homestay in Temerloh adalah seperti dibawah:-

Pakej A (3 Hari 2 Malam) RM 180.00-200.00

  • Hari Pertama – Melawat Ke Ladang Ternakan Seladang, Melawat Ke Perkampungan Orang Asli, Tiba Di Rumah Keluarga Angkat
  • Hari Kedua – Bertolak Ke Gunung Senyum, Aktiviti Mendaki Gunung ( Jelajah )
  • Hari Ketiga – Aktiviti Bebas/Santai
    dan

Pakej B 4 hari 3 Malam (RM 250)

  • Hari Pertama – Melawat Ke Ladang Ternakan Seladang, Melawat Ke Perkampungan Orang Asli, Tiba Di Rumah Keluarga Angkat
  • Hari Kedua – Bertolak Ke Gunung Senyum, Aktiviti Mendaki Gunung ( Jelajah )
  • Hari Ketiga – Demostrasi Kraftangan Seramik, Lawatan Makam Mat Kilau,
  • Hari Ke empat – Aktiviti Bebas/Santai

Tentang Kami Di Rumpun Makmur

SELAMAT DATANG!

Projek penyusunan semula Kampung FELCRA Rumpun Makmur diwujudkan oleh Kementerian Kemajuan Luar Bandar melalui Agensi FELCRA dan L.K.W.J Pewujudan projek ini adalah bertujuan uuntuk mengumpulkan penduduk Kampung tradisional sekitar bagi memudahkan kerajaan menyalurkan kemudahan infrastruktur dengan lebih terancang.

Projek ini telah dirasmikan oleh Y.A.B En. Ghafar Baba, Timbalan Perdana Menteri pada tahun 1986. Projek ini merangkumi 3 JKKK berhampiran iaitu JKK Kg. Sekoh, JKK Paya Angut dan JKK Kg. Pulau Raya . Projek ini terletak dibahagian Barat Wilayah Jengka dan bersempadan dengan Sungai Pahang dengan jarak 25 km dari Bandar Jengka. Pekan yang berhampiran ialah Kuala Krau sejauh 3 KM menyeberangi Sungai Pahang.

Jumlah Rumah yang terbina ialah sebanyak 100 buah bagi peringkat pertama dan 66 buah bagi peringkat kedua, menjadikan sebanyak 166 buah rumah. Jumlah peserta yang menjadi peserta FELCRA seramai 162 orang yang mempunyai pegangan saham yang berlainan iaitu seramai 99 orang mempunyai 8 ekar manakala 63 orang lagi mempunyai saham 4 ekar.

HOMESTAY RUMPUN MAKMUR TERLETAK DI DAERAH TEMERLOH,KELUASAN PERKAMPUNGAN ADALAH 10 KM PERSEGI.JUMLAH KESELURUHAN PENDUDUK ADALAH 769 ORANG DAN TERDAPAT 166 JUMLAH BUAH RUMAH.DI DALAMNYA TERDAPAT 5 BUAH KAMPUNG,BERADA DI BAHAGIAN BARAT JENGKA,25KM DARIPADA BANDAR PUSAT & 3KM DARI KUALA KRAU.

Rumpun Makmur Yang Makmur from Blog

homestay rumpun makmur
Homestay Rumpun Makmur Pahang | 3 Best Homestay in Temerloh
Penduduk asal RUMPUN MAKMUR adalah terdiri daripada penduduk yang dipilih daripada 3 buah kampung iaitu Kg. Pulau Raya, Kampung Kuala Krau Seberang dan Kampung Gunung Senyum. Mereka ini dihimpun dalam satu rumpun yang diberi nama RUMPUN MAKMUR...itulah asalnya RUMPUN MAKMUR ni...
homestay rumpun makmur
kerdaupahang.blogspot.com
2011/02/rumpun-makmur-yang-makmur.html?fbclid=IwAR0gDCaQ7JnbzqRB1jjsJ1OPSGlpyJy6eZDtt_uAPRTSZqra0a1W6xSUXJ0

Assalamualaikum rodong-rodong blogger dan pembaca blog KP…

Tadi KP ke RUMPUN MAKMUR. KP ingatkan RUMPUN MAKMUR ni kampung Tradisional, rupa-rupanya RUMPUN MAKMUR salah satu penempatan FELCRA yang sangat tersusun dan menarik…..

Pada mulanya KP macam terkejut dan hairan kerana rumah-rumahnya dibuat daripada batu bata merah…penempatan apakah ini?

Penduduk asal RUMPUN MAKMUR adalah terdiri daripada penduduk yang dipilih daripada 3 buah kampung iaitu Kg. Pulau Raya, Kampung Kuala Krau Seberang dan Kampung Gunung Senyum. Mereka ini dihimpun dalam satu rumpun yang diberi nama RUMPUN MAKMUR…itulah asalnya RUMPUN MAKMUR ni…

KP pun singgah lah di sebuah rumah milik makcik Sarimah Binti Awang Sulaiman. Menurut Makcik Sarimah yang sudah 17 tahun menetap di Felcra RUMPUN MAKMUR, dia amat bersyukur dengan bantuan yang diberikan oleh kerajaan melalui Felcra ini. Beliau berasal dari kampung Pulau Raya juga menerima Ladang seluas 8 ekar untuk diusahakan…

Apa yang dikhabarkan kepada KP oleh penduduk di RUMPUN MAKMUR ni, penempatan Felcra ini adalah merupakan satu-satunya dalam Malaysia yang rumahnya diperbuat daripada batu bata merah (tengoklah gambo yang KP postkan nanti). Bangga KP melihatnya…

Terdapat juga beberapa rumah yang dijadikan Homestay yang dikenali sebagai Homestay Rumpun Makmur bagi menambah pendapatan penduduk.

Homestay Rumpun Makmur Pahang | 3 Best Homestay in Temerloh Review

Customers reviews Homestay Rumpun Makmur Pahang | 3 Best Homestay in Temerloh

HOMESTAY RUMPUN MAKMUR, PAHANG

Ini adalah projek video komersial pelajar Politeknik Muadzam Shah untuk mempromosi Homestay Rumpun Makmur

Sue Suriyati

youtube.com/watch?v=NqQ0yGeJRsA

Homestay Rumpun Makmur Pahang | 3 Best Homestay in Temerloh

Musim Durian Pasti Datang

One of the best Homestay in Temerloh akan kembali musim durian hujung tahun nanti

Nizam Mohd Tapar

facebook.com/homestayRumpunMakmur/

Contact Homestay Rumpun Makmur

019-904 2451

28050 Kuala Krau, Pahang

Personal Loan bank and cooperative

Apply latest promotion for personal loan. Financing with local banks and cooperatives with competitive rates. Act now and we will keep in touch with you as soon as possible. Moratorium loan during Covid-19 Pandemic Outbreak. I-Lestari and Bantuan Prihatin Malaysia.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

error: