fishing and rafting in pahang river

Fishing in Pahang Malaysia

Fishing in Pahang Malaysia | 8 Best Sungai Pahang River Fish

Get Information for Fishing in Pahang River Fish. Sungai Pahang has many fresh water fishes as well as Udang Galah, Patin, Kerai, Temelian, Tengalan, Kaloi etc. from various resources

Fishing in Pahang Malaysia | 8 Best Sungai Pahang River Fish

Fishing in Pahang Malaysia
Fishing in Pahang - There are many different species of fresh water fishes as well as (Udang Galah) fresh water prawn, Patin, Kerai, Temelian, Tengalan and Kaloi. Some just come for the day, some pitch up tent for the night with their friends. This activity happen all year round especially during dry season between March – October.
Fishing in Pahang Malaysia
pahangtourism.org.my

Fishing in the Pahang River

Fishing in Pahang – Pahang river is one of the best fishing ground in the state. There are many different species of fresh water fishes as well as (Udang Galah) fresh water prawn, Patin, Kerai, Temelian, Tengalan and Kaloi to name s few. Peoples from outside, come to Temerloh to go fishing in the river. Some just come for the day, some pitch up tent for the night with their friends. This activity happen all year round especially during dry season between March – October.

Bring along your fishing equipments, look for remote area and find a suitable and pleasant place where there are ‘LUBOK’ a deep pool. In certain village you can hire a motorize boat or canoe to move around the river in search of right and convenience spot. With good baits, right time, right place and a little bit of luck will bring a good catch. The best time for fishing is in the morning and evening of the day. You also can use the floating net as this method used to catch more fishes. Sometimes, during dry season where sand bars are around, you can use trawling net too, to catch big and small fishes.

The Pahang River Rafting

The Pahang International River Rafting Expedition was first held in 2001 organized by the State Government of Pahang. The main objective of this event is to promote Pahang river as a destination for nature & adventure enthusiasts. ‘Experience The Extraordinary Pahang River’.

Temerloh is just a perfect place to start your expedition and end up at Pekan. Meet and talk to the local people as they are used to this kind of activity. Hire them to build a bamboo raft according to the size that you need and the price is always negotiable. Take basic camping gears, cooking facilities, insect repellent, plastic canvas, clothing, foods and drinking water for you. You may stop at certain villages on the way to get foods supply as well as staying overnight. Pitch your tent on the sand bar is a wonderful experience. You are advise to do this activity during daylight only and the best time is between March – October.

It will takes 5/6 day to reach Pekan, anyhow the duration will depend on the water level. As you go downstream the water flow swiftly and the river get wider and shallower. During dry season, you must know to choose and meander the right part of the river otherwise you might end up pushing your raft. Make sure your raft is equip with 2 paddles and 2 poles.

‘Safety must always come first’, do not jump into water if you can’t swim and always wear a life jacket. Here are some suggested places/villages for you to stop/stay overnight, namely GUAI, KUALA TRIANG, KUALA BERA, CHENOR, PESAGI, LUBOK PAKU, SERENGKAM, BELIMBING, PALOH HINAI, PULAU MANIS, GANCHONG before end up at Pekan (The Royal Town).

Fishing in Pahang : Ikan Sungai Pahang (Temerloh) from Blog

Fishing in Pahang Malaysia
Sambil melawat sangkar tu saya pun tanyalah lubuk-lubuk best kat Temerloh. Pekerja sangkar tu memang peramah, beliau telah memberi tahu dimana antara lubuk-lubuk yang best kat Temerloh ni, sambil tu saya telah membluetooth koleksi gambar ikan yang pernah beliau dapat di lubuk tersebut.
Fishing in Pahang Malaysia
joranbiru.blogspot.com
2012/01/ikan-sungai-pahang-temerloh.html?m=0

Assalamualaikum dan salam sejahtera… rasanya masih belum terlambat untuk saya mengucapkan “Selamat Tahun Baru” kepada semua pembaca. Baru-baru ini saya telah pergi ke Temerloh. Seperti yang diketahui Temerloh adalah syurga untuk peminat ikan Patin…terdapat beratus pengusaha ikan sangkar disepanjang sungai Temerloh. Temerloh juga syurga untuk pemancing ikan air tawar, oleh yang demikian saya juga ingin menduga penghuni sungai Pahang.

Oleh kerana ini adalah kali pertama saya ke Temerloh, maka saya terpaksa meminta bantuan dari penduduk tempatan….saya pun meronda mengikuti jalan dipersisiran sungai Pahang menghala ke Teriang… tiba-tiba sampai di Kg Pangsenam saya ternampak papan tanda “Ikan Sangkar” maka saya pun singgah di situ..konon-kononnya nak beli ikan laa..tapi sebenarnya nak korek rahsia kat mana lubuk memancing yang best kat Temerloh ni.

Fishing in Pahang Malaysia
Ikan Lais - Fishing in Pahang Malaysia

Terdapat hampir 60 sangkar ikan Patin, Tilapia, Krai dan Baung.

Sambil melawat sangkar tu saya pun tanyalah lubuk-lubuk best kat Temerloh. Pekerja sangkar tu memang peramah, beliau telah memberi tahu dimana antara lubuk-lubuk yang best kat Temerloh ni, sambil tu saya telah membluetooth koleksi gambar ikan yang pernah beliau dapat di lubuk tersebut.

Fishing in Pahang Malaysia
Bersama pekerja sangkar ikan - Fishing in Pahang

Ini lah pekerja sangkar yang saya maksudkan tadi, beliau lebih mersa dengan panggilan Along. Walaupun hanya baru beberapa jam beliau mengenali saya, beliau telah banyak berkongsi ilmu memancing dengan saya….Tetapi menurut beliau, sekarang ni bukanlah masa yang sesuai untuk memancing ikan, maka beliau menasihatkan saya supaya memancing udang aje laa.

Setelah penat berjalan dan melawat sangkar ternakan ikan Patin, Tilapia, Krai & Baung, akhirnya saya mengalas perut saya dengan masakan yang popular di Temerloh…Apa lagi ” Patin masak tempoyak”..

Alien fish devouring local species in Sg Pahang

fishing in sungai pahang malaysia
Fishing in Pahang - Hamzah Deris, 47, a fisherman from Temerloh, said the Mekong red tail catfish had become a regular catch among fishermen and its gigantic size suggested that it had been devouring local fish in Sungai Pahang.
fishing in sungai pahang malaysia
nst.com.my
news/nation/2019/02/462595/alien-fish-devouring-local-species-sg-pahang

KUALA TERENGGANU: Ichthyologists, researchers and fishermen want the government to take a more serious look at the threat of monstrous predatory fishes that have invaded major rivers and are endangering indigenous species.

They said fish, such as the Mekong red tail catfish (Hemibagrus wyckioides), which originates from the Mekong River, and the peacock bass (Cichla ocellaris) from the Amazon River, are devouring local species and may force some into extinction.

Anglers along Sungai Pahang have also landed the red tail catfish species (Phractocephalus hemioliopterus), which originates from the Amazon River. The fish, which can grow up to 1.8m long and weigh more than 80kg, has little commercial value as food.

Hamzah Deris, 47, a fisherman from Temerloh, said the Mekong red tail catfish had become a regular catch among fishermen and its gigantic size suggested that it had been devouring local fish in Sungai Pahang.

Customers reviews on Fishing in Pahang Malaysia

What people say about Fishing in Pahang Malaysia?​

Bintang Kesukaan :
5/5
Fishing in Pahang Malaysia

Fishing in sungai pahang

Assalamualaikum dan salam sejahtera...video kali ni aku target ikan patin dan alhamdulillah aku berjaya daratkan 4 eko saiz sedang2.... Kali ni ade scene ikan 'terbang' macam ikan siakap atau belida ye...

kebetulan dapat rakam... Harap korang enjoy tengok video aku yg tak seberapa ni...andai ade kekurangan aku mintak maaf dan aku akan cuba improvekan lagi... maklum la newbie... semoga korang semua
#StrikeBesoBas semua.....

Follow Social Media
FB - facebook.com/hykalisdead
FB Pages -facebook.com/Hyka1Sepet

Bottom Fishing Setup
Lemax slim max 3-8lbs
Ryobi Mini Power 800
Vip Acces 10lbs (Monofilament)
Kuying - Teton 2-4...
Tica Cetus SS500...
Vip Acses 8Lbs...(Monofilament)
Ofmer Aquastik 6-12lbs
Ryobi Kiki 800
Vip Access 10lbs (Monofilament)

Tutorial Umpan : youtu.be/_DhXmth-3Pk
Umpan Pallet 923 Biji dan Serbuk

HykalSepet
youtube.com/watch?v=lUFdX-tU4Q8
Bintang Kesukaan :
4/5
Fishing in Pahang Malaysia

Fishing in Sungai Pahang

Musim bottom dah sampai gais guna set ul dan set udang. so aku pun join la kawan aku Azli lebih selasa dengan panggilan Eli. Aku gerak ke rumah Eli petang tak ku sanggka condol kerai hahaha ok harap korang enjoy..

#kerai #sungaipahang

MooZe Channel
.youtube.com/watch?v=x-9x31-tGE4

Contact Fishing in Pahang Malaysia

N/A

Sungai Pahang, Pahang Darul Makmur Malaysia

Personal Loan bank and cooperative

Apply latest promotion for personal loan. Financing with local banks and cooperatives with competitive rates. Act now and we will keep in touch with you as soon as possible. Moratorium loan during Covid-19 Pandemic Outbreak. I-Lestari and Bantuan Prihatin Malaysia.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: