Ani Sup Utara Bandar Sri Permaisuri Francais Kiosk 9 Best

Get Information for Best Food Ani Sup Utara Bandar Sri Permaisuri Kuala Lumpur such as sup ekor, bihun sup, mee kari, bubur ayam, sup kambing, bergedil are among top favorite. Francais Kiosk Program. More from various resources

Ingat Sup, Ingat Ani Sup Utara!

ani sup utara
Their soup selection includes common entries like Sup Ayam and Sup Kambing to unusual choices like Sup Burung Puyuh (quail soup) and Sup Paru (soup made from cow lungs). Soups can be ordered a la carte or as a set with rice, sambal, salted egg and cucumber slices. Besides soup sets, Ani Sup Utara also offers Nasi Ayam, Bubur, Bihun Sup (vermicelli in soup) and Soto. Available for breakfast are a variety of cakes, kuih, and Nasi Lemak.
ani sup utara
gomakan.com
go/ani-sup-utara-at-bandar-seri-permaisuri

Ingat Sup, Ingat Ani Sup Utara!

Ani Sup Utara is a chain of restaurants specializing in Malay style soups that is rapidly gaining momentum. Since the first restaurant in Shah Alam in 2003, countless branches of Ani Sup Utara have opened their doors around Malaysia. One of newest branch is located at Ani Sup Utara Bandar Sri Permaisuri Kuala Lumpur.

Their soup selection includes common entries like Sup Ayam and Sup Kambing to unusual choices like Sup Burung Puyuh (quail soup) and Sup Paru (soup made from cow lungs). Soups can be ordered a la carte or as a set with rice, sambal, salted egg and cucumber slices. Besides soup sets, Ani Sup Utara also offers Nasi Ayam, Bubur, Bihun Sup (vermicelli in soup) and Soto. Available for breakfast are a variety of cakes, kuih, and Nasi Lemak.

Restoran Ani Sup Utara  Bandar Sri Permaisuri is Halal Food with free wifi-available  

Ani Sup Utara Bandar Sri Permaisuri Business Hours and Address

Restoran Ani Sup Utara Bandar Sri Permaisuri Kuala Lumpur can be found at:

Ani Sup Utara Bandar Sri Permaisuri Branch,
23-G Jalan Dwi Tasik,
Dataran Dwi Tasik,
Bandar Seri Permaisuri,
56100 Cheras, Kuala Lumpur.

Telephone : 019-230-0556
Opening HoursDaily: 8am – 11pm, (Friday open at 3pm)

Ani Sup Utara Bandar Sri Permaisuri Kuala Lumpur

restoran ani sup utara
Restoran Ani Sup Utara memulakan operasi pada 01 Julai 2003 di Plaza Alam Sentral, Shah Alam, Selangor Darul Ehsan. Tulang belakang perniagaan pada ketika itu adalah pengasasnya sendiri iaitu Allahyarham Encik Hasanuddin bin Ibrahim dan Puan Rohani binti Abu.
restoran ani sup utara
ninjafound.com
listing/restoran-ani-sup-utara-bandar-sri-permaisuri/

Restoran Ani Sup Utara memulakan operasi pada 01 Julai 2003 di Plaza Alam Sentral, Shah Alam, Selangor Darul Ehsan. Tulang belakang perniagaan pada ketika itu adalah pengasasnya sendiri iaitu AllahyarhamEncik Hasanuddin bin Ibrahim dan Puan Rohani binti Abu.

Social Media Reviews

Zomato – Restoran Ani Sup Utara Bandar Sri Permaisuri
GoMakan – Restoran Ani Sup Utara Bandar Sri Permaisuri
Foursquare – Restoran Ani Sup Utara Bandar Sri Permaisuri

Food Bloggers Reviews

RedMummy – Restoran Ani Sup Utara Bandar Sri Permaisuri
DeeKuntum – Restoran Ani Sup Utara Bandar Sri Permaisuri
Snj-Jiehan – Restoran Ani Sup Utara Bandar Sri Permaisuri

Air Conditioning Street Parking Take-out Toilets

Restoran Ani Sup utara From Official

menu ani sup utara
Restoran Ani Sup Utara memulakan operasi pada 01 Julai 2003 di Plaza Alam Sentral, Shah Alam, Selangor Darul Ehsan. Tulang belakang perniagaan pada ketika itu adalah pengasasnya sendiri iaitu Allahyarham Encik Hasanuddin bin Ibrahim dan Puan Rohani binti Abu. Salah satu cawangannya ialah Ani Sup Utara Bandar Sri Permaisuri Kuala Lumpur.
menu ani sup utara
anisuputara.com.my

Latar Belakang dan Sejarah Ani Sup Utara

Little Cash (M) Sdn Bhd ditubuhkan pada 13 Jun 2005 dan telah didaftarkan di bawah Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM). Little Cash (M) Sdn Bhd merupakan syarikat yang menguruskan rangkaian restoran Ani Sup Utara yang kini telah berjumlah lebih 25 buah restoran di seluruh Malaysia.

Restoran Ani Sup Utara memulakan operasi pada 01 Julai 2003 di Plaza Alam Sentral, Shah Alam, Selangor Darul Ehsan. Tulang belakang perniagaan pada ketika itu adalah pengasasnya sendiri iaitu Allahyarham Encik Hasanuddin bin Ibrahim dan Puan Rohani binti Abu.

Pada awalnya tidak ada cadangan untuk menambah cawangan restoran tetapi melihat kepada penerimaan pelanggan yang terlalu hebat, Allahyarham Encik Hasanuddin mencadangkan pada ketika itu untuk menambah cawangan dan menanam wawasan untuk membina satu rangkaian restoran melayu yang terbesar di Malaysia.

Melihat kepada prestasi syarikat yang semakin baik, Allahyarham Encik Hasanuddin telah mengambil keputusan untuk meletakkan Little Cash (M) Sdn Bhd sebagai syarikat pengurusan rangkaian restoran ini. Bermula dengan hanya sebuah pejabat kecil dan dapur yang kecil di restoran, kini Little Cash (M) Sdn Bhd mempunyai sebuah Pejabat Urusan dan Dapur Pusat yang berasingan daripada restoran yang terletak di TTDI Jaya, Shah Alam.

Sehingga hari ini, permintaan para usahawan daripada dalam dan luar negara untuk menjadi francais adalah amat tinggi. Dengan maklumat dan bantuan yang diperolehi daripada pihak Perbadanan Nasional Berhad (PNS) mengenai francais, kini Little Cash (M) Sdn Bhd berminat dan berusaha untuk menjadikan program francais Ani Sup Utara sebagai satu realiti.

Little Cash (M) Sdn Bhd mensasarkan untuk membuka sebanyak 100 buah restoran di seluruh Malaysia pada tahun 2014. Dengan sasaran yang sedemikian, Little Cash (M) Sdn Bhd telah mengemaskinikan struktur organisasi yang mantap supaya ianya menjadi kenyataan.

Misi dan Visi Ani Sup Utara

MOTTO Syarikat

_”INGAT SUP, INGAT ANI SUP UTARA”

Visi Syarikat

Menjadi di antara syarikat yang terbaik di asia dalam industri makanan dan minuman dan teknologi HALAL.

Misi Syarikat 

Menjadi di antara syarikat yang menyediakan produk makanan dan minuman yang SUCI, BERSIH dan HALAL serta berkhasiat untuk melahirkan generasi masyarakat mempunyai peradaban dan berakhlak tinggi.

Objektif Syarikat

Mencipta peluang perniagaan dalam industri makanan asas sup kepada para usahawan khasnya bumiputera.
Membangunkan satu konsep perniagaan rangkaian restoran yang mempunyai satu tahap bertaraf antarabangsa.
Membangunkan proses dan teknologi makanan asas sup untuk pasaran runcit tempatan dan antarabangsa.
Menyediakan perkhidmatan latihan berkonsep dalam pentadbiran dan teknikal dalam industri makanan dan teknologi makanan.

Menu di Ani Sup Utara

Ani Sup Utara menyediakan menu utama makanan sup yang sangat lazat di samping menu sampingan yang sesuai untuk juadah seisi keluarga. Rasailah resipi enak dari utara dan anda pasti berpuas hati!

Para pelanggan dapat merasai 2 jenis aneka sup dimana ianya disediakan dalam bentuk A’la Carte dan set yang dihidangkan bersama nasi putih, telur masin, timun, dan sambal belacan.

Program Francais Ani Sup Utara

ani sup utara francais kiosk

Program francais kiosk Ani Sup Utara. Sehingga hari ini, permintaan para usahawan daripada dalam dan luar negara untuk membuka cawangan francais adalah amat tinggi. Dengan maklumat yang diperolehi daripada pihak Perbadanan Nasional Berhad (PNS) mengenai francais, kini Little Cash (M) Sdn Bhd telah berjaya menjadikan program francais dan francais kiosk Ani Sup Utara sebagai satu realiti.

Little Cash (M) Sdn Bhd mensasarkan untuk membuka sebanyak 100 buah restoran di seluruh Malaysia.

Sebarang Pertanyaan mengenai program francais kiosk Ani Sup Utara, Sila Hubungi Ani Sup Utara 03- 78425563

Alamat Syarikat

No. 7, Blok F, Jalan Saujana Indah 10
Kompleks Kilang SME Bank
Taman Perindustrian Saujana Indah
40150 Shah Alam,Selangor Darul Ehsan

Contact Info

+603-78425563
+603-78425564
info@anisuputara.com.my

Jom Makan di Ani Sup Utara Bandar Sri Permaisuri KL

ani sup utara
sup lidah sup ekor, sup bontot sup ayam sup campur macam2 jenis sup ado!
kl bird park
redmummy.com
2009/07/27/ani-sup-utara/

ada restaurant baru bukak kat Sri Permaisuri, namanya Ani Sup Utara, awat hangpa minat sup, ha mai sini…dia takde jual food lain sumer souppppppppppppppppppppppppp jer.

sup lidah sup ekor, sup bontot sup ayam sup campur macam2 jenis sup ado!

kat BSP gak ada gerai2 yang tepi jalan tuh, ada satu gerai namanya Sup Meletup! kira leh compete lah ngan Sup Ani Utara plakk

cantik kelas environment dia

cuma aku tak berkenan bila ada sorang waitress indon pomp dia pi menyapu sampah sblh anak2 aku ngah makan, waktu tu aku n sirman dah abih makan…so ai had to sound her lah. wpun dia insist nak sapu gak, aku suh dia sapu later pas anak2 aku makan.

ada lah meja sblh makan kotor sgt melimpah ruah nasinya (ada budak kecik) so pas depa blah tu yang dia nak sapu, tp tunggu lah kita dah jalan bangun baru ko sapu coz pantang aku lah kan ko buat gitu waktu orang dok menyuap mulut…

she tak sapu lah sbb aku dah sound…

waiter yang layan kami ok jer, orang kita, tp yg waitress pomp tu ler, tak nyempat2 je ko…

3 jenis soup yang kami sapadek

soup ayam, soup campur and soup ekor for sirman. kids makan semata tak nak nasi, sirman amik set. aku numpang apa yang depa makan. my weight dah naik semula, ater aku benti SIY kejap, rehat kejap jerrrrrrrrrrrrrr….pastuh aku bantai makan tak kira calorie diet semua lari sbb mmg saje nak makan sesihat bulan nih

huiii

soon pun nak puasa, masa yang molek untuk menguruskan badan semula…

Soto Ani Sup Utara

ani sup utara
Tengok sebelah kanan tu. Masuk je ke dalam restoran ani sup utara ni anaknya sebelah kanan tu terus busy dengan PSP, kakaknya pun sama. Maknya? Terus buka laptop sambil berfacebooking. Adui..apalah nak jadikan? Lepas tu order makanan, sambil makan sambil busy dengan gadget masing2. Tak bercakap pun.
ani sup utara
deekuntum.blogspot.com
2011/07/ani-sop-utara.html

Dalam bulan lepas, saya gi makan kat Restoran Ani Sop Utara kat Bandar Sri Permaisuri. First time saya makan kat outlet sini. Selalu makan kat bangunan MARA je.

Saya makan soto. Sedap tapi kekurangannya takde kacang tanah yg digoreng. Saya kalau ada kacang lagi berselera. Lagi sedap berselera saya rasa soto tu..tapi tetap bubuh cili banyak2..selagi tak meleleh hingus..tak berhenti bubuh cili..hehehe.

Kawan saya pulak makan meehoon sup je. Mestilah sedap jugakkan. Tapi ada satu pemandangan yang menarik perhatian saya. Apa agaknya ye?

Tengok sebelah kanan tu. Masuk je ke dalam restoran ni anaknya terus busy dengan PSP, kakaknya pun sama. Maknya? Terus buka laptop sambil berfacebooking. Adui..apalah nak jadikan? Lepas tu order makanan, sambil makan sambil busy dengan gadget masing2. Tak bercakap pun.

Kenapalah membiarkan teknologi merampas masa kualiti dengan anak2. Ini masa makan..masa makan kenalah makan. Mujur saya tidak seperti itu..harap2 selamanya tidak begitu. Time makan, makanlah. Time gi holiday pun..holidaylah. Ni busy ngan alam cyber. Dulu pun saya pernah mengeluh kat SINI…kalau rajin, bacalah. Oklah..selamat bekerja!

Deko Ani Sup Utara Bandar Sri Permaisuri Memang Class

ani sup utara
Restoran Ani Sup Utara Bandar Sri Permaisuri Kuala Lumpur ~ Hubby kusyuk makan sambil layan news tv3,
ani sup utara
snj-jiehan.blogspot.com
2011/01/dinner-di-ani-sup-utara.html

Wednesday nite,
Aku & hubby gi Ani Sup Utara @ Bandar Sri Permaisuri
Deco dalam kedai tu memang class!!!

Aku order mee sup+juz tembikai,
Hubby pula order mee hoon sup+air suam
Sambal kicap kat sini memang meletuppppp…

Hubby kusyuk makan sambil layan news tv3,
Sodap sup disini hingga mangkuk pun licin..
Puas hati le makan !!!

Customers reviews

What people say?​

Bintang Kesukaan :
5/5
Lorem ipsum

"LLorem ipsum"

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum
Lorem ipsum
Bintang Kesukaan :
4/5
Lorem ipsum

" Lorem ipsuml"

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.



Lorem ipsum
Reviewed Lorem ipsum via mobile

Lorem Ipsum Menu

Restoran 5 Utara Menu as below:-

Kerabu

Kerabu Mango
from MYR 14.40

Kerabu Kaki Ayam
from MYR 14.40

Kerabu Sotong
MYR 14.40

Kerabu Tanghun
MYR14.40

Tomyam Seafood

Tom Yam Seafood
from MYR 26.00

Tom Yam Udang
MYR 29.00

Tom Yam Chicken
from MYR 19.00

Seafood

Sotong Goreng Garlic
MYR 14.40

Sotong Telur Masin
MYR 14.40

Sotong Cili Kering
MYR 14.40

Sotong Kamhiong
MYR 14.40

Sotong Lemon
MYR 14.40

Udang Goreng Garlic
MYR 28.60

Udang Telur Masin
MYR 28.60

Udang Kamhiong
MYR 28.60

Udang Lipan Cili Kering
MYR 21.50

Udang Lipan Telur Masin
MYR 21.50

Udang Lipan Kamhiong
MYR 21.50

Ayam

Ayam Goreng Garlic
MYR 14.40

Ayam Lemon
MYR 14.40

Ayam Phadpet
MYR 14.40

Keangsom

Isi Ikan Keangsom
MYR 21.50

Seafood Keangsom
MYR 26.00

Set Nasi

Nasi Tom Yam
MYR 14.40

Nasi Ayam Phatkapau
MYR 14.40

Nasi Ayam Phadpet
MYR 14.40

Nasi Udang Kamhiong
MYR 14.40

Nasi Goreng China
MYR 10.00

Nasi Goreng Thai
MYR 10.00

The Food Menus at Restoran 5 Utara Alor Setar​
foodpanda
foodpanda.my
restaurant/p1gx/restaurant-5-utara#

Contact

+1 800 755 600

Sekolah Menengah Taman Ehsan 52000 Kepong Selangor

Personal Loan bank and cooperative

Apply latest promotion for personal loan. Financing with local banks and cooperatives with competitive rates. Act now and we will keep in touch with you as soon as possible. Moratorium loan during Covid-19 Pandemic Outbreak. I-Lestari and Bantuan Prihatin Malaysia.

error: